Αποστολέας Θέμα: Απορία με κούρδισμα κιθάρας με τύπου floyd rose γέφυρα  (Αναγνώστηκε 783 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MelodyHero

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα σας, ελπίζω όλοι και όλες να είστε καλά και να έχετε μία όμορφη ημέρα. Αγόρασα μία esp mh 200 με τύπου floyd rose γέφυρα, ωστόσο αντιμετωπίζω ένα ζήτημα αναφορικά με το κούρδισμα. Στο κατάστημα μου είπε ο υπάλληλος ότι θα κουρδίζω την κιθάρα από τις βιδούλες που έχει στη βάση η γέφυρα (ελπίζω να φαίνονται στη φωτογραφία καθαρά γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω αν έχουν κάποια συγκεκριμένη ονομασία τέλος πάντων) και την κλειδαριά που έχει πάνω στο headstock να την αφήσω ως έχει, όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία. Το ζήτημα είναι ότι η κιθάρα συνέχεια χάνει το κούρδισμα, χωρίς να χρησιμοποιώ το floyd rose, δεν το έχω βιδώσει καν στη γέφυρα. Παρατηρώ ότι η κλειδαριά στο headstock είναι χαλαρή και το ανέφερα στον υπάλληλο αλλά μου είπε ότι έτσι πρέπει να είναι και να μην ασχοληθώ. Σε βιντεάκια στο youtube που είδα λέει ότι την χαλαρώνεις την κλειδαριά και κουρδίζεις κλασικά από τα tuners και όταν το φέρεις στο κούρδισμα μετά το βιδώνεις με το άλεν κλειδάκι. Είμαι κατά 99% σίγουρος ότι χάνει το κούρδισμα γι αυτό το λόγο επειδή δεν είναι καλά βιδωμένο αλλά ο υπάλληλος επέμενε ότι είναι εντάξει. Και έρχομαι να ρωτήσω αν όντως αυτό είναι το θέμα και χρειάζεται να το σφίξω λίγο μόλις την κουρδίσω γιατί φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία. Πρώτη φορά χρησιμοποιώ κιθάρα με floyd rose οπότε ζητώ συγνώμη αν η ερώτηση είναι χαζή (θέλω απλά να είμαι σίγουρος πριν πειράξω την κλειδαριά γιατί ο υπάλληλος με τρόμαξε λίγο και ενδεχομένως να μην κατάλαβα κι εγώ καλά όταν μου τα εξηγούσε για το πως λειτουργεί, οπότε χρειάζομαι τα φώτα σας). Ελπίζω να καταλάβατε έτσι μπακαλίστικα όπως τα ανέφερα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας!
« Τελευταία τροποποίηση: 16/09/24, 17:18 από MelodyHero »

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
Ο πωλητής είναι άσχετος.

Αν οι χορδές είναι πολύ ξεκουρδισμένες (ή αν αλλάζεις χορδές) το κάνεις από τα κλειδιά στο headstock αφού χαλαρώσεις τις βίδες του lock. Μόλις κουρδίσεις, σφίγγεις με allen τις 3 βίδες του lock οι οποίες κρατάνε τις χορδές για να μη ξεκουρδίζουν, και με τις βίδες πάνω στο floyd rose κάνεις μικρορύθμιση του κουρδίσματος αν/όταν χρειαστεί.

Αποσυνδεδεμένος MelodyHero

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, και εγώ αυτό που λες φαντάστηκα από τα βιντεάκια κιόλας που είδα στο youtube όλοι συμφωνούν με αυτό που αναφέρεις κι εσύ. Εν τέλει την κούρδισα την κιθάρα με τον τρόπο που αναφέρεις κι όλα καλά, κρατάει κούρδισμα μια χαρά και παίζει πολύ ωραία. Να είσαι καλά για το χρόνο σου και την απάντηση.