Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Ενισχυτές
Κατασκευή DIY: Λαμπάτος Ενισχυτής HighOctane Ax84, Class A, 5-20w
sof1a:
Adr1ane μου ... Πριν απο τα διαστημόπλοια, τις βόμβες και τους Πυρηνικούς αντιδραστήρες δεν φτιάχνεις ένα fiataki Fiesta?? Ξέρεις..... Σε μωβ!!!! Να πειραματιστούμε λίγο ρε παιδί μου... :-P
--- Παράθεση ---Όπως έχει ήδη ειπωθεί, βίντεο Cheesy !!
--- Τέλος παράθεσης ---
Παιδιά λυπάμαι......... Το videaki αυτοκαταστράφηκε!!!! Low Battery και μας έμεινε μόνο το ηχητικό..... :wall :faint
adr1anos:
--- Παράθεση από: sof1a στις 11/03/10, 13:09 ---Παιδιά λυπάμαι......... Το videaki αυτοκαταστράφηκε!!!! Low Battery και μας έμεινε μόνο το ηχητικό..... :wall :faint
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπράβο, ωραία το έσωσες, παραλίγο να γινόμουν πολύ ρεζίλι..!!...
Jezus:
H αντισταση απ'οτι βλεπω δεν εχει απαιτηση να ειναι ισχυως ε? (για το μπάιας)
1/4, 2/3 βατ εισαι ενταξυ?
--- Παράθεση από: adr1anos στις 11/03/10, 10:25 ---
--- Παράθεση από: Jezus στις 10/03/10, 18:50 ---Το νεο κιτ θα εχει το ονομα γνωστου κιθαριστα βρετανικου συγκροτηματος? ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
Κώστα έπεσες μέσα αναφορικά με το Βρετανικό, πιο Βρετανικός δεν γίνεται.. αλλά όχι, δεν είναι ονομα γνωστου κιθαριστα!.
Τώρα όμως έβαλες εμένα σε περιέργεια, διότι με τις ευρείες γνώσεις σου, σίγουρα σε κάτι καλό αναφέρεσαι και μάλλον μου έχει ξεφύγει!..
Ποιόν ενισχυτή εννοούσες?
Υπάρχει σίγουρα σε κιτ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Αστειευομενος το ειπα για τον Gilmore Jr. απο Gerhart amps, επειδη θυμιζει το επωνυμο του Gilmour απο Pink Floyd. :)
Ενα λινκ στη σελιδα του σχεδιαστη
http://www.gerhartamps.com/gilmorejr/gilmorejr.htm
καθως κυκλοφορει και απο πολλους αλλους σε μορφη κιτ, και ειναι και πιο απλη κατασκευη απο αυτη που εφτιαξες
http://www.guytronix.com/
adr1anos:
--- Παράθεση από: Jezus στις 11/03/10, 15:44 ---H αντισταση απ'οτι βλεπω δεν εχει απαιτηση να ειναι ισχυως ε? (για το μπάιας)
1/4, 2/3 βατ εισαι ενταξυ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Η αντίσταση είναι 1Watt, απλά δεν της φαίνεται, επειδή είναι πολύ μικρή στα 1Ω για να καταναλώσει..
Ok thanks για τον ενισχυτή, όχι δεν είναι τόσο μικρός, θα πάω για κάτι συγκεκριμένο στα 20w την επόμενη φορά..
adr1anos:
Πώς να φτιάξουμε ένα απλό κουτί για τον χειροποίητο ενισχυτή μας με 22€!!
Πολύ θα ήθελα να πάρω ένα από τα έτοιμα κουτιά που έχει το TubeTown για τον χειροποίητο λαμπάτο μου, αλλά με 180€ που έχουν, παίρνω ακόμα ένα κιτ.
Οπότε πάμε με μερικά απλά βήματα για κάτι αξιοπρεπές, λειτουργικό αλλά και φθηνό:
Βήμα 1ο: Παίρνουμε 2 ράφια από το Praktiker, 80x25cm. Χρώμα: της επιλογής μας. Σύνολο 22€.
Βήμα 2ο: Μετράμε τον πάτο του ενισχυτή και κόβουμε δύο τεμάχια όσο είναι το μήκος του. Παράλληλα κόβουμε δύο πλαϊνά κομμάτια, όσο είναι το ύψος του, σύν 13cm για την μεγαλύτερη λάμπα που μπορεί να πάρει (KT88)
Βήμα 3ο: Προσαρμόζουμε τα πλαϊνά κομμάτια στο πάνω, με 3 βίδες. Βάζουμε και λίγο κόλλα, έτσι για την σιγουριά!..
Βήμα 4ο: Προσαρμόζουμε τον πάτο, πρώτα με δύο βίδες στην μία του πλευρά, και μετά αφού του δώσουμε λίγη κλίση (έτσι για την πρωτοτυπία) του βάζουμε και δύο γωνίτσες από κάτω για σταθερότητα.
Βήμα 5ο: Κολλάμε δύο λαστιχένια προστατευτικά στα πλαϊνά του ενισχυτή για να πάρουν τον τζόγο και να δώσουν λίγη ανάρτηση σε χτυπήματα, κλπ. Τοποθετούμε τον ενισχυτή στο πλαίσιο, και βιδώνουμε στα πλαϊνά.
Ορίστε: απλό κουτί για τον χειροποίητο ενισχυτή μας με 22€!!
Αργότερα, αν βρούμε ακόμα 10€ (!..), βάζουμε και ένα χερούλι πάνω, έτσι για να κουβαλιέται εύκολα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση