Sry αν δεν καταλαβαίνω κάτι γιατί δεν είμαι και κιθαρίστας... Όταν γράφετε κάποια κιθαριστική σύνθεση κοιτάζετε να εντυπωσιάσετε τον ακροατή με την τεχνική σας (πω τον που...η πως το παίζει αυτό) ή να του κρατήσετε το ακουστικό ενδιαφέρον με μία ενδιαφέρουσα μουσική ιδέα; Γιατί εγώ που είμαι πιανίστας ας πούμε δεν θα βρω γοητεία στα υπερβατικά κιθαριστικά κέρατα του Πετρούτσι. Έχετε απόλυτο δίκιο στο "δεν σου αρέσει μην τα ακούς" αλλά εγώ απλά κολλάω στο γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί σας κρίνουν τον κιθαρίστα μόνο από τα bpm στα 15ηχα και προσπαθούν να τον μιμηθούν και αποκαλούν αυτό το πράμα μελέτη.
δεν παίζουν μόνο γρήγορα. Αλλά και σταθερά, με μελωδικότητα
Παράθεση από: TheRach3 στις 05/03/09, 17:28Sry αν δεν καταλαβαίνω κάτι γιατί δεν είμαι και κιθαρίστας... Όταν γράφετε κάποια κιθαριστική σύνθεση κοιτάζετε να εντυπωσιάσετε τον ακροατή με την τεχνική σας (πω τον που...η πως το παίζει αυτό) ή να του κρατήσετε το ακουστικό ενδιαφέρον με μία ενδιαφέρουσα μουσική ιδέα; Γιατί εγώ που είμαι πιανίστας ας πούμε δεν θα βρω γοητεία στα υπερβατικά κιθαριστικά κέρατα του Πετρούτσι. Έχετε απόλυτο δίκιο στο "δεν σου αρέσει μην τα ακούς" αλλά εγώ απλά κολλάω στο γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί σας κρίνουν τον κιθαρίστα μόνο από τα bpm στα 15ηχα και προσπαθούν να τον μιμηθούν και αποκαλούν αυτό το πράμα μελέτη. Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε όλα τα πράγματα υπάρχει μια "μόδα" κι ένα "ρεύμα της εποχής". Το ρεύμα λοιπόν της δικής μας εποχής είναι αυτό..."κυνηγάω τον μετρονόμο και παλεύω να συγκριθώ άμεσα ή εμμεσα με τον κάθε Petrucci και Vai".Το ζήτημα όμως είναι πως ο κάθε Petrucci και ο κάθε Vai (ή Satriani κτλ, κτλ), δεν παίζουν μόνο γρήγορα. Αλλά και σταθερά, με μελωδικότητα και πάνω, μα πάνω απ'όλα έχουν αυτές τις καταρραμένες...Σ Υ Ν Θ Ε Σ Ε Ι Σ !!!!! Αυτές είναι που θα δυσκολευτείτε πραγματικά να "πιάσετε" και να δημιουργήσετε και οχι η ταχύτητα και η τεχνική τους...
το κλειδί πιστεύω είναι να δουλεύεις τεχνική και ταχύτητα μέχρι να φτάσεις εκεί που αναπτύσσονται οι δικές σου ιδέες και μουσικές φράσεις...γιατί πάνω από όλα ο κιθαρίστας είναι μουσικός έτσι?
Ο Malmsteen ομως εκτος απο την ταχυτητα εχει κατι που δεν εχουν πολλοι αλλοι "γρηγοροι" οπως ο Batio κτλ. Ο Malmsteen ξερει κ δινει ζωη στις νοτες του(vibratos,bends,slides) ειδικα στα πρωτα του albums πριν το ατυχημα, αλλα δυστηχος ολοι καθονται κ βλεπουν μονο τα sweep του κτλ
συμφωνω απολυτα. ο malmsteen εδωσε τον ορισμο του γρηγορου παιξιματος και το πιασιμο του ειναι εξωφρενικα αψογο. και μονο το γεγονος οτι χτυπαει ολες τις νοτες (γιαυτο ακουγεται και κρυσταλλινο το παιξιμο του) ειναι αξιοθαυμαστο. θα επρεπε κανονικα να κουραζεται τοσο ωστε να μην βγαζει ποτε ενα ολοκληρο live...κατα τη γνωμη μου ανθρωπος που λεει κακο λογο για το Μalmsteen δεν εχει ιδεα απο μουσικη...
Παράθεση από: ConstantinM στις 14/03/09, 02:01συμφωνω απολυτα. ο malmsteen εδωσε τον ορισμο του γρηγορου παιξιματος και το πιασιμο του ειναι εξωφρενικα αψογο. και μονο το γεγονος οτι χτυπαει ολες τις νοτες (γιαυτο ακουγεται και κρυσταλλινο το παιξιμο του) ειναι αξιοθαυμαστο. θα επρεπε κανονικα να κουραζεται τοσο ωστε να μην βγαζει ποτε ενα ολοκληρο live...κατα τη γνωμη μου ανθρωπος που λεει κακο λογο για το Μalmsteen δεν εχει ιδεα απο μουσικη...Τον βρίσκω αρκετά βαρετό...(τον Malmsteen)Λες να μην έχω ιδέα απο μουσική τελικά?...
δεν καταλαβαινω γιατι πχ ο hendrix λατρευεται τοσο επειδη δημιουργησε αυτο τον ηχο στην ηλεκτρικη κιθαρα ενω τον malmsteen τον θαβουν κατι παιδακια που απλα νιωθουν κατωτεροτητα επειδη δν μπορεσαν ποτε να τον εκτελεσουν...
Τον βρίσκω αρκετά βαρετό...(τον Malmsteen)Λες να μην έχω ιδέα απο μουσική τελικά?...
κατα τη γνωμη μου ανθρωπος που λεει κακο λογο για το Μalmsteen δεν εχει ιδεα απο μουσικη...
ΥΓ. Για όσους δεν μισούν το μετρονόμο, από προχτές 240bpm
Παράθεση από: ConstantinM στις 14/03/09, 02:01κατα τη γνωμη μου ανθρωπος που λεει κακο λογο για το Μalmsteen δεν εχει ιδεα απο μουσικη...Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι ισχύει το αντίθετο... Οτι δλδ αμα έχεις σε υπόληψη το παίξιμο του Malmsteen, έχεις ταυτόχρονα και μια καλή ιδέα για τη μουσική (ή μια ιδέα για τη καλή μουσική... )
Φιλε ConstantinM δε νομιζω πως ο groovymood αμφισβητησε τις ικανοτητες του Malmsteen αλλα τις συνθεσεις του τις οποιες (και δικαιωμα του ειναι) τις βρισκει βαρετες...Τωρα οσον αφορα το νεοκλασικο ροκ ο Yngwie εχει δωσει παρα πολλα αλλα ο πρωτος που επαιξε κατι τετοιο (αθελα του η οχι θα σας γελασω) ειναι ο Blackmore...Και εγω μπορει να ειμαι μεγιστος φαν του Σουηδου (τον κατατασσω αναμεσα στους 5 κορυφαιους μου) αλλα να τονισω 2 μειονεκτηματα του...1ον το ανορθοδοξο σε ορισμενες περιπτωσεις παιξιμο του (δακτυλοθεσιες και τεχνικες δεξιου χεριου) που οφειλεται στο οτι ειναι αυτοδιδακτος...Θα μου πειτε ο πιο σωστος τροπος να παιξεις κατι ειναι αυτος που σε βολευει...Μαγκια του Anyway..!!! 2ον το οτι δεν εχει εξελιχθει καθολου (δηλαδη αυτα που επαιζε 17 χρονων στους Alkatraz τα ιδια παιζει και τωρα)...Να μου πεις ποσο πια να εξελιχθει να γινει εξωγηινος..? Η απαντηση ειναι οχι..!Δεν εννοω να φτασει τα 500 bpm αλλα να βαλει και αλλες ιδεες στο παιξιμο του...Μετα απο αρκετα cd του που εχω στην κατοχη μου πλεον δε θα αγοραζα ενα καινουριο του album γιατι ξερω απο την αρχη τι θα ακουσω...Και αυτο για ενα μουσικο της τεραστιας κλασης του Yngwie ειναι μειονεκτημα...Γενικα πιστευω παντως πως οσο γρηγορα και να παιζει, η καθε νοτα ακουγεται λες και απεχει 5 λεπτα απο την προηγουμενη...Και αυτο ειναι πιο δυσκολο και απο το να παιζεις 1000 νοτες το δευτερολεπτο...
Παράθεση από: Guitarero 240bpm στις 14/03/09, 12:08ΥΓ. Για όσους δεν μισούν το μετρονόμο, από προχτές 240bpm Mπορει να μην μισουν τον μετρονομο αλλα τωρα θα μισουν εσενα... Ασχετο, αλλα επειδη και γω αγαπω τον μετρονομο, οταν λες 240bpm, σε αυτα τα 240 τι κανεις ακριβως? Θελω να πω, legato, sweep, string skipping, ή μονο ευθεια γραμμη? Εγω ειχα πιασει τα 152 (με στοχο τα 170 αλλα τωρα ξαναεπεσα γιατι λογω σχολης δεν παιζω), αλλα τα επαιζα μονο σε 'ευθεια' γραμμη (δηλαδη στην ιδια χορδη).
1ον το ανορθοδοξο σε ορισμενες περιπτωσεις παιξιμο του (δακτυλοθεσιες και τεχνικες δεξιου χεριου) που οφειλεται στο οτι ειναι αυτοδιδακτος...Θα μου πειτε ο πιο σωστος τροπος να παιξεις κατι ειναι αυτος που σε βολευει...Μαγκια του Anyway..!!!
2ον το οτι δεν εχει εξελιχθει καθολου (δηλαδη αυτα που επαιζε 17 χρονων στους Alkatraz τα ιδια παιζει και τωρα)...Να μου πεις ποσο πια να εξελιχθει να γινει εξωγηινος..? Η απαντηση ειναι οχι..!Δεν εννοω να φτασει τα 500 bpm αλλα να βαλει και αλλες ιδεες στο παιξιμο του...Μετα απο αρκετα cd του που εχω στην κατοχη μου πλεον δε θα αγοραζα ενα καινουριο του album γιατι ξερω απο την αρχη τι θα ακουσω...Και αυτο για ενα μουσικο της τεραστιας κλασης του Yngwie ειναι μειονεκτημα...
Mπορει να μην μισουν τον μετρονομο αλλα τωρα θα μισουν εσενα...
Ασχετο, αλλα επειδη και γω αγαπω τον μετρονομο, οταν λες 240bpm, σε αυτα τα 240 τι κανεις ακριβως? Θελω να πω, legato, sweep, string skipping, ή μονο ευθεια γραμμη? Εγω ειχα πιασει τα 152 (με στοχο τα 170 αλλα τωρα ξαναεπεσα γιατι λογω σχολης δεν παιζω), αλλα τα επαιζα μονο σε 'ευθεια' γραμμη (δηλαδη στην ιδια χορδη).