Kατα την ταπεινη μου γνωμη , ολες οι θρησκειες παγκοσμιως, ειχαν , εχουν και θα εχουν τους εξης σκοπους : Την χαλιναγωγηση των λαων , τον εκφοβισμο τους (με τον ενα ή τον αλλο τροπο) , παλι για χαλιναγωγηση τους , την αποκρυψη γνωσης απο τον απλο λαο (σκοταδεισμος και προκαταληψη, καιμε βιβλιοθηκες και αρχαιους ναους γιατι ειναι ειδολολατρικοι, αποκρυπτουμε γνωση των δυνατοτητων του ανθρωπινου μυαλου και αλλα ...) και την προσπαθεια τους να πεισουν για εναν μεταθανατιο κοσμο προκειμενου να εξηγησουν :
α) την ματαιοτητα αυτου του κοσμου (ολοι καποτε θα πεθανετε !!!)
β) αυτο που λεμε : S**t happens !!! ("ηταν θελημα θεου" κτλ)
γ) αλλη μια φορα την χαλιναγωγηση του λαου (υπεμεινε τωρα τα παντα απο τους αλλους - και κυριως τους ισχυρους και τους πλουσιους - για να πας μετα στον παραδεισο , να τρως ρυζια και να πηδας ολη μερα , ή να γινεις κολητος με τον αγιο Πετρο και να ψελνετε μαζι κτλ.)
Φυσικα ολα αυτα δεν σημαινουν οτι η φιλοσοφια που διεπει πολλες θρησκειες δεν ειναι πραγματικα αξια μελετης κτλ αλλα σχεδον το 90% απο οσα αναφερουν ειναι στην ουσια ανεφαρμοστα (αγαπα τον εχθρο σου, γυρνα και το αλλο μαγουλο, ολα καλα στην θεωρια , στην πραξη ομως αντι για το μαγουλο του "γυρναμε" μπουκετο) ...
Ολα αυτα παντως ηταν μια εισαγωγη , για να μην παρεξηγηθω για αυτα που θα πω παρακατω και αφορουν το κυριως θεμα, που ειναι αν υπαρχει Θεος ή οχι.
Εγω λοιπον πιστευω οτι υπαρχει Θεος , αλλα σε καμια περιπτωση ετσι οπως τον θελουν οι θρησκειες (και ιδιαιτερα ο χριστιανισμος)
Για μενα Θεος ειναι η παγκοσμια "συνειδηση" ολων των πλασματων αυτου του κοσμου (και δεν εννοω μονο της Γης).
Απο τα δεντρα και τα φυτα , την φυση , τα ζωα , μεχρι ακομα και αυτον τον ανεκδιηγητο "κυριο" Μπους.
Ολοι μας επιρεαζουμε την πορεια ολων , με τις πραξεις μας και με τις σκεψεις μας (την δυναμη της σκεψης).
Αν αυτο λοιπον "πιανει" για Θεος , τοτε ναι, πιστευω πως υπαρχει Θεος , οπως υπαρχει και Διαβολος (οι αρνητικες πραξεις και σκεψεις μας).
Με λιγα λογια ειμαστε ολοι Θεοι του εαυτου μας και εν μερη του συνολου. Υπαρχει μονο μια αληθεια : Ολοι σας καποτε θα πεθανετε !!! (οχι εγω !)