Γιαυτο νομιζω οτι αυτο που λες, οτι χρειαζεται μια νοοτροπια για να μας δειχνει το σωστο η το λαθος, ειναι λαθος! Αυτη η νοοτροπια, αν υπαρχει, αργα η γρηγορα θα παρει τον ρολο της εκκλησιας, θα βαζει αυτη τα πρεπει.
Δεν είπα κατι τέτοιο το παρερμήνευσες λιγάκι.. ίσως να φταίει η λέξη ''υιοθέτηση'' σε μπερδεψε..
Είπα..
Κατα τη δική μου άποψη
δε χρειάζετε η εκκλησία για να
δείς πιο είναι το καλο κ το κακό για εμας κ τους
γυρω μας αλλα χρειάζετε η υιοθέτηση μιας νοοτροπίας που θα μας οδηγεί να
συμπεράνουμε πιο είναι το καλό για τους γυρω μας κ μετά για τον εαυτό μας , και
όχι να
εμφυτεύεται απο εκκλησίες κ δόγματα κ καθορισμένους τρόπους ζωής..
Το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που κατάλαβες δλδ..
Να εξηγήσω
Εννοω ότι πολύ απλά πρέπει όλοι μας να έχουμε τη νοοτροπία να κάνουμε το σωστό κ το καλό για το συνολο κ οχι μόνο για τον εαύτο μας , γιατί το καλό για τον εαυτό μας (και οταν λέω το καλό εννοω το μεγιστο καλό) είναι κακό για το συνολο τις περισσοτερες φορές ..
όποτε δεν είπα οτι καποιος πρεπει να μας βαζει τα πρεπει αλλα καποιος (οτι κ να είναι αυτος κοινωνια εκκλησια σχολειο οικογενεια , ολα μαζι) να μας εμπνέει τη νοοτροπία να
συμπεράνουμε έμεις τα πρέπει , δεν ξερω αν εγινα κατανοητος , αν οχι ριξε αλλη μια ματια στο ποστ μου γιατι εξηγω παρακατω.
Οσον αφορά αυτο που λές για τις εποχές συμφωνώ αλλα πρέπει κ αυτο να εχουμε στο μυαλό μας δλδ το τι είναι καλό για το μελλον ακομα κ αν εμείς δεν υπάρχουμε θα υπάρχει κατι απο εμάς
Αυτό που λές για την εκκλήσια οτι δε συμβαδιζει με το λογο του ιησού εγινε λογω του ότι η εκκλησια καθοδηγήτε απο ανθρώπους (που καποιοι απο αυτους νομιζαν οτι εχουν ενα θεο μέσα τους) οι οποιοι βρήκαν γονιμο εδαφος΄ ανθρωπους αμορφωτους που τους ακουγαν πιστα χωρις να μπορουν να ψάξουν αν είναι το σωστό ή το λάθος κ αυτό το εδαφος είναι λογικό να βγάλει κ τον ανάλογο καρπο με το σπόρο που φυτευτηκε , ο καρπός είμαστε εμείς κ πρεπεί πολύ απλά όταν θα πέσουμε στο έδαφος να γίνουμε λίπασμα το οποίο θα καλλίεργήσει τις συνειδησεις κ θα οδηγησεί τις επώμενες γενιές να
συμπεράνουν τα σωστά κ τα λάθος χωρίς καθοδήγηση...
είμουν λιγο αλληγορικός αλλα νομίζω οτι καταλάβατε..