Αποστολέας Θέμα: Πιστεύετε στον Θεό;  (Αναγνώστηκε 411823 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mixalism

• Περαστικός
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Ζήσε μονάχα τη στιγμή και άσε το μετά
    • Προφίλ
Απ: Πιστεύετε;;;
« Απάντηση #275 στις: 09/08/06, 15:44 »
ΝΑΙΙΙΙ!!! σας κουφανα ελπίζω να μηνείμαι εξερεση διαβασα αρκετά σχόλια όχι όλα το να πιστευεις εν έτη 2006 στο θεο δεν δειχνει αδυναμία αλλά δύναμη. Δύναμη θέλει για να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα και όχι για να παρασύρεσαι. το οτι πιστέυω Σαυτόν δεν σημαίνει πως καθομαι και τα περιμένω όλα από Αυτόν γιατι δεν προκυτε να κάνεί πολλά πράγματα τους τεμπελιδες δεν τους θέλει κανείς βάλε την πιστη σου Σαυτόν αν έχεις και θα δείς αποτελεσματα 
msilaxim

Αποσυνδεδεμένος Pierot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: 09/08/06, 15:49 »
Εγώ προσωπικά πιστεύω αλλα δε θέλω ουτε κ μπορώ να σας πω τους λόγους γιατι πολύ απλά το θέμα είναι προσωπικό κ κανεις δεν πρέπει να προσπαθεί να αλλάξει τα ''πιστευω'' του άλλου

Αλλά παρατηρώ ότι οι περισσότεροι (μπορει κ όλοι) , το πάτε πολύ στο ατομικό ...
Ο κάθε ανθρώπος εχει το θεό μέσα του κ δίνει δύναμη στον εαυτό του κλπ
Το μεγάλο πρόβλημα όταν ο κάθε ανθρώπος εχει τη δική του θρησκεία είναι οτι γίνετε εγωιστής κ πιστεύει οτι όλα γυρνανε γύρω του κ οτι μόνος του μπορεί να καταφέρει αυτα που θέλει..
Κατα τη δική μου άποψη δε χρειάζετε η εκκλησία για να δείς πιο είναι το καλο κ το κακό για εμας κ τους γυρω μας αλλα χρειάζετε η υιοθέτηση μιας νοοτροπίας που θα μας οδηγεί να συμπεράνουμε πιο είναι το καλό για τους γυρω μας κ μετά για τον εαυτό μας , και όχι να εμφυτεύεται απο εκκλησίες κ δόγματα κ καθορισμένους τρόπους ζωής..
Η εκκλησία κ όλα τα παρόμοια καθε θρησκείας δημιουργήθηκε για να καθοδήγησει τον άνθρωπο απο μικρό στο να γίνει καλός κ να συμπεριφέρετε ομαδικά , το κακό είναι ότι καποιοι δε διαχειρίστικαν σωστά αυτο το όπλο κ έκαναν τον ανθρωπο καθοδηγούμενο ,χωρίς να το ξερεί, για το καλό το συμφερόντων αυτών που το διαχειρίστικαν..
Βέβαια η εκκλησία κ η καθε εκκλησία καθε θρησκείας και ότι γίνετε σε αυτη, δε πρεπει να συγχεετε με την πιστη .. Απλά είναι ένα μέσο που ''πρεπει'' να βοηθάει ωστε να βρούμε το θέο όχι μόνο μέσα μας αλλα και το θεό μέσα στους άλλους.. (ισως γιαυτο να λένε ο θεός είναι πανταχου παρόν) Αλλά αυτό μπορεί (και ίσως πρέπει) να γίνει χωρίς την εκκλησία ,γιατι όταν δε μπορεί ο ανθρωπος να ανακαλύψει το σωστό η το λάθος την αλήθεια η το ψέμα πεφτει στη παγίδα των πρέπει
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός

Αποσυνδεδεμένος fatses asteies

• μια εξ αυτών κι εγώ ο Αντώνης
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: 09/08/06, 15:51 »
Φυσικά και υπάρχει θεός και μάλιστα μπορώ να το αποδείξω:

Θεός

Έτσι ε;;   :D :D  Πάρε και την Αγία τριάδα τότε αφού αποκαλυφθήκαμε...  ;D

Αγία τριάδα

ΥΓ. Πίσω στο πλάνο διακρίνεται και ο Βασιλεβούλης (κατά το Βεελζεβούλης)  ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 09/08/06, 15:55 από fatses asteies »
"....Μιλούν με τις ώρες για κρύες ανάγκες και μετά με το φόβο παλεύουν. Κι είναι τόσο καλοί όταν λένε βλακείες που καμιά φορά ...ΞΕΓΕΛΟΥΝ."   -    fatses asteies

Αποσυνδεδεμένος Boogieman (του Kithara.gr!!!)

• Παλιός
  • Αυτός στο Noiz.gr είναι άλλος!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: 09/08/06, 16:17 »

Έτσι ε;;   :D :D  Πάρε και την Αγία τριάδα τότε αφού αποκαλυφθήκαμε...  ;D

Αγία τριάδα

ΥΓ. Πίσω στο πλάνο διακρίνεται και ο Βασιλεβούλης (κατά το Βεελζεβούλης)  ;D ;D

Ρε αυτό απο μένα το πήρες...χαχαχαχα.

Θα δείς τι θα πάθεις...θα σε ταράξω στην πλάκα υποψήφιε.
 ;D ;D ;D
Υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν όσα βλέπουν και άνθρωποι που βλέπουν όσα καταλαβαίνουν.

Αποσυνδεδεμένος Alex Flouros

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Seduce The Heaven
    • Προφίλ
    • Seduce The Heaven Official Webpage
« Απάντηση #279 στις: 09/08/06, 19:07 »
Ο "Θεος" μπορει να ειναι πολλα και διαφορετικα πραγματα για τον καθενα...
Αλλα προσωπικα θα ελεγα οχι με την εννοια των οργανωμενων θρησκειων..
Αρα δεν μπορω να το ονομασω "Θεο" διοτι ετσι συνδεεται αμεσα με καποια συγκεκριμενη θρησκεια...
"Θεωρω" και οχι "πιστευω" πως υπαρχει κατι εκτος της γνωσης και αντιληψης μας..
Alex

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #280 στις: 09/08/06, 20:50 »

Αλλά παρατηρώ ότι οι περισσότεροι (μπορει κ όλοι) , το πάτε πολύ στο ατομικό ...
Ο κάθε ανθρώπος εχει το θεό μέσα του κ δίνει δύναμη στον εαυτό του κλπ
Το μεγάλο πρόβλημα όταν ο κάθε ανθρώπος εχει τη δική του θρησκεία είναι οτι γίνετε εγωιστής κ πιστεύει οτι όλα γυρνανε γύρω του κ οτι μόνος του μπορεί να καταφέρει αυτα που θέλει..

Aλλο προβλημα απο αυτο ειναι οτι μετα ο ανθρωπος νομιζει οτι ο ιδιος ειναι ενας θεος και μπορει να καταφερει τα παντα μονος του(αυτο προκυπτει απο αυτα που λετε ορισμενοι) γεγονος που τον οδηγει πολλες φορες στην καταστροφη.Ας μην παμε μακρια,απειρα παραδειγματα εχουμε και στη μουσικη.
Γενικα πιστευω πως τα λες πολυ σωστα pierot
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος George_JimMorrison

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Η εκδικηση μας θα ειναι το γελιο των παιδιων μας..
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: 09/08/06, 23:11 »
Οχι ακριβως. Οσοι το λενε αυτο, δηλ οτι ο καθε ανθρωπος εχει εναν θεο μεσα του, το λενε με την εννοια οτι ο ανθρωπος πρεπει να ειναι ο ιδιος κυριαρχος της μοιρας του, και να μην αφηνεται στο να πιστευει οτι καποιος αλλος την ελεγχει η μπορει να την επηρεασει. Το λενε με την εννοια της ελευθεριας και της δυναμης που μπορει να απορρεει απο αυτη την ελευθερια.
Κοιτα, το καλο και το κακο ειναι κατι το τελειως υποκειμενικο και αλλαζει απο εποχη σε εποχη και απο κοινωνια σε κοινωνια. Γιαυτο νομιζω οτι αυτο που λες, οτι χρειαζεται μια νοοτροπια για να μας δειχνει το σωστο η το λαθος, ειναι λαθος! Αυτη η νοοτροπια, αν υπαρχει, αργα η γρηγορα θα παρει τον ρολο της εκκλησιας, θα βαζει αυτη τα πρεπει. Το τι πρεπει να κανει κανεις η δεν πρεπει να κανει, δεν μπορει να οριζεται απο αλλον. Πρεπει να πηγαζει απο μεσα του, και αυτο ειναι το στοιχημα που πρεπει να κερδισει η κοινωνια, πιστευω. Ο Σταινμπεκ ειχε βαλει εναν ηρωα του στα "σταφυλια της οργης" να λεει οτι τελικα "αμαρτια δεν ειναι αυτο που σου λεει η εκκλησια, αμαρτια ειναι αυτο που ο καθε ανθρωπος θεωρει αμαρτια".
Δεν ειμαι πολυ σιγουρος ομως οτι εγινα κατανοητος...
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...
..oh i get by with a little help from my friends...

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: 10/08/06, 13:58 »
Ναι μαλλον κατανοητος εγινες αλλα να δοσω ενα απλο παραδειγμα.
Αν εισαι ενας ανθρωπος(για ευνοητους λογους το λεω ετσι) και παθεις πχ καρκινο τι θα κανεις?Μπορεις να καθορισεις την μοιρα σου τοτε?Δεν χρειαζεσαι μια ανωτερη βοηθεια εξω απο αυτη των γιατρων?Εγω προσωπικα τη χρειαζομαι σε τεοιες και αναλογες περιπτωσεις που ειναι σιγουρο οτι δεν μπορω να κανω κατι.Με καταλαβαινεις?
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: 10/08/06, 17:12 »
Καταλαβα τι εννοεις.
Ειναι μεταφυσικο αυτο. και εξαλλου, οσοι παθαινουν καρκινο του εντερου, η τεραστια πλειοψηφια τους προσευχεται και παρακαλαει να σωθει, αλλα δεν σωζονται. Καποιοοι ναι, καποιοι οχι. Υπαρχουν γιατροι και μελετες που λενε οτι η προσευχη και η πιστη, σαν πραξη, ειναι αυτη που βοηθαει, οχι λογω της ανωθεν βοηθειας, αλλα λογο της ισχυρης πιστης. Δεν ξερω αν με καταλαβες. Η πιστη η ιδια ειναι που σωζει, η ακλονιτη πεποιθηση οτι μπορεις να σωθεις, οχι η βοηθεια απο τον Θεο. Αυτα παντα θεωρητικα ετσι;
Γενικα για να πω την αποψη μου, δεν εχω καταληξει ακομα αν ο θεος υπαρχει η οχι. Αυτο που εχω καταληξει ειναι οτι ειμαι τελειως μα τελειως εναντια στην εκκλησια, και την δικια μας και τις αλλες. Οχι απαραιτητα σε ολες τις διδαχες της, αλλα σε αρκετες απο αυτες και στις μεθοδους της.
Γενικα, αν και ο Ιησους υποστηριζε την ελευθερια, και την τονιζε συχνα, η θρησκεια θεωρω οτι ειναι κατι το τελειως ανελευθερο για τον ανθρωπο. Ονομαζει κατι αμαρτια, και υποχρεωνει τον ανθρωπο με την συνεχη απειλη της κολασης να το ακολουθησει, θελει δεν θελει. Η ιστορια βριθει απο τετοια παραδειγματα: απο τα χιλιαδες χρονια σεξουαλικης καταπιεσης των ανθρωπων μεχρι την καταδικη των επαναστατων που πηγαιναν κοντρα στους αρχοντες που εκπροσωπουσαν τα συμφεροντα της εκκλησιας.
...Lend me your ears and i will sing you a song and i 'll try not to sing out of key...

Αποσυνδεδεμένος sun

• Επισκέπτης
  • **
  • Κοίταξε τον ήλιο και νοιώσε αυτό που νοιώθω
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: 10/08/06, 17:39 »
Μα ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία...αλήθεια είναι
Ελευθερία είναι να είσαι αέρας και οι άλλοι να μην σε αναπνέουν

Αποσυνδεδεμένος metalouda

• Σκοτεινή μορφή
  • Παλιός
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ρε...δε μαμιεσαι και εσυ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: 10/08/06, 18:28 »
οχι δεν πιστευω..

να πιστεψω τι ?οτι υπαρχει θεος..?και για ποιο λογο να υπαρχει θεος ..τι κανει δλδ ενας θεος σε εμας τους θνητους?ουτε στο θεο πιστευω ..ουτε στη μοιρα πιστευω ..ουτε στο πεπρωμενο και αλλα τετοια πιστευω..

γεννιομαστε μονοι ..ζουμε μονοι ..αναλογα με τις αποφασεις μας καθοριζουμε την ζωη μας και περα απο τις δικες μας δυναμεις δεν βοηθαει κανεις.

αρα πιστευω σε μενα και οχι στο θεο.
I'd sign  a contract with the devil..I've tried  for so very long..I'll die  to become immortal..that's why I sing this song

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: 10/08/06, 19:54 »
Καταλαβα τι εννοεις.
Ειναι μεταφυσικο αυτο. και εξαλλου, οσοι παθαινουν καρκινο του εντερου, η τεραστια πλειοψηφια τους προσευχεται και παρακαλαει να σωθει, αλλα δεν σωζονται. Καποιοοι ναι, καποιοι οχι. Υπαρχουν γιατροι και μελετες που λενε οτι η προσευχη και η πιστη, σαν πραξη, ειναι αυτη που βοηθαει, οχι λογω της ανωθεν βοηθειας, αλλα λογο της ισχυρης πιστης. Δεν ξερω αν με καταλαβες. Η πιστη η ιδια ειναι που σωζει, η ακλονιτη πεποιθηση οτι μπορεις να σωθεις, οχι η βοηθεια απο τον Θεο. Αυτα παντα θεωρητικα ετσι;
Γενικα για να πω την αποψη μου, δεν εχω καταληξει ακομα αν ο θεος υπαρχει η οχι. Αυτο που εχω καταληξει ειναι οτι ειμαι τελειως μα τελειως εναντια στην εκκλησια, και την δικια μας και τις αλλες. Οχι απαραιτητα σε ολες τις διδαχες της, αλλα σε αρκετες απο αυτες και στις μεθοδους της.
Γενικα, αν και ο Ιησους υποστηριζε την ελευθερια, και την τονιζε συχνα, η θρησκεια θεωρω οτι ειναι κατι το τελειως ανελευθερο για τον ανθρωπο. Ονομαζει κατι αμαρτια, και υποχρεωνει τον ανθρωπο με την συνεχη απειλη της κολασης να το ακολουθησει, θελει δεν θελει. Η ιστορια βριθει απο τετοια παραδειγματα: απο τα χιλιαδες χρονια σεξουαλικης καταπιεσης των ανθρωπων μεχρι την καταδικη των επαναστατων που πηγαιναν κοντρα στους αρχοντες που εκπροσωπουσαν τα συμφεροντα της εκκλησιας.

Ναι καταλαβαινω.Ειναι και πως το βλεπει ο καθενας.Οσον αφορα την εκκλησια θεορω οτι πρεπει να υπαρχει αλλα ΜΟΝΟ ΩΣ ΧΩΡΟΣ συναξης οσων θελουν προσευχηθουν κλπ.Και παπαδες να υπαρχουν αλλα να μην παιζουν τον ρολο του οδηγητη.Και φυσικα να μην πληρωνονται απο το κρατος.Και για να μην τα βαζουμε και ολα στο ιδιο τσουβαλι υπαρχουν παπαδες και μοναχοι που με τις πραξεις τους στηριζουν αυτα που ελεγε ο Χριστος και σε αυτους θα ελεγα μπραβο.Ολοι οι αλλοι που δουλευουν σαν δημοσιοι υπαλληλοι(παιρνουν και μιζες) με αηδιαζουν.
Ξεφυγα αλλα δεν πειραζει..
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: 10/08/06, 20:29 »
Δεν θα διαφωνησω. Απλα αυτο που λες ειναι λιγο ανεφικτο. Σαφεστατα και δεν στρεφομαι εναντια του κτηριου-εκκλησια, αν και θα το προτιμουσα με λιγοτερα στολιδια. Οι παπαδες, οι περισσοτεροι, απο την στιγμη που θα υπαρχουν, θα παιζουν τον ρολο του οδηγητη. Αυτος ειναι ο λογος για τον οποιο υπαρχουν. Και σαφεστατα υπαρχουν και αρκετοι παπαδες οι οποιοι πραγματικα πιστευουν αυτο που κανουν. Το προβλημα ειναι οτι ειτε θελουν, ειτε δεν θελουν, στηριζουν πραγματα που εχουν υοθετηθει απο την Εκκλησια και ειναι εκτος των διδαγματων του Χριστου, πχ βαφτισμα, εξομολογηση κτλ κτλ. Δηλαδη τα ακολουθουν και αυτα. Περαν αυτου ομως πιστευουν στην αγαπη, στην ελευθερια του ανθρωπου, παλευουν για να βοηθησουν τον συνανθρωπο τους. Και αρκετοι απο αυτους, υπαρχουν πολλα παραδειγματα στην ιστορια, εναντιωθηκαν στην εκκλησια, και πηραν μερος σε αγωνες τους οποιους η εκκλησια δεν ενεκρινε.

Αποσυνδεδεμένος Pierot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: 10/08/06, 22:06 »
Γιαυτο νομιζω οτι αυτο που λες, οτι χρειαζεται μια νοοτροπια για να μας δειχνει το σωστο η το λαθος, ειναι λαθος! Αυτη η νοοτροπια, αν υπαρχει, αργα η γρηγορα θα παρει τον ρολο της εκκλησιας, θα βαζει αυτη τα πρεπει.

Δεν είπα κατι τέτοιο το παρερμήνευσες λιγάκι.. ίσως να φταίει η λέξη ''υιοθέτηση'' σε μπερδεψε..
Είπα..
Κατα τη δική μου άποψη δε χρειάζετε η εκκλησία για να δείς πιο είναι το καλο κ το κακό για εμας κ τους γυρω μας αλλα χρειάζετε η υιοθέτηση μιας νοοτροπίας που θα μας οδηγεί να συμπεράνουμε πιο είναι το καλό για τους γυρω μας κ μετά για τον εαυτό μας , και όχι να εμφυτεύεται απο εκκλησίες κ δόγματα κ καθορισμένους τρόπους ζωής..

Το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που κατάλαβες δλδ..
Να εξηγήσω
Εννοω ότι πολύ απλά πρέπει όλοι μας να έχουμε τη νοοτροπία να κάνουμε το σωστό κ το καλό για το συνολο κ οχι μόνο για τον εαύτο μας , γιατί το καλό για τον εαυτό μας (και οταν λέω το καλό εννοω το μεγιστο καλό) είναι κακό για το συνολο τις περισσοτερες φορές ..
όποτε δεν είπα οτι καποιος πρεπει να μας βαζει τα πρεπει αλλα καποιος (οτι κ να είναι αυτος κοινωνια εκκλησια σχολειο οικογενεια , ολα μαζι) να μας εμπνέει τη νοοτροπία να συμπεράνουμε έμεις τα πρέπει , δεν ξερω αν εγινα κατανοητος , αν οχι ριξε αλλη μια ματια στο ποστ μου γιατι εξηγω παρακατω.
Οσον αφορά αυτο που λές για τις εποχές συμφωνώ αλλα πρέπει κ αυτο να εχουμε στο μυαλό μας δλδ το τι είναι καλό για το μελλον ακομα κ αν εμείς δεν υπάρχουμε θα υπάρχει κατι απο εμάς

Αυτό που λές για την εκκλήσια οτι δε συμβαδιζει με το λογο του ιησού εγινε λογω του ότι η εκκλησια καθοδηγήτε απο ανθρώπους (που καποιοι απο αυτους νομιζαν οτι εχουν ενα θεο μέσα τους) οι οποιοι βρήκαν γονιμο εδαφος΄ ανθρωπους αμορφωτους που τους ακουγαν πιστα χωρις να μπορουν να ψάξουν αν είναι το σωστό ή το λάθος κ αυτό το εδαφος είναι λογικό να βγάλει κ τον ανάλογο καρπο με το σπόρο που φυτευτηκε , ο καρπός είμαστε εμείς κ πρεπεί πολύ απλά όταν θα πέσουμε στο έδαφος να γίνουμε λίπασμα το οποίο θα καλλίεργήσει τις συνειδησεις κ θα οδηγησεί τις επώμενες γενιές να συμπεράνουν τα σωστά κ τα λάθος χωρίς καθοδήγηση...
είμουν λιγο αλληγορικός αλλα νομίζω οτι καταλάβατε..

Αποσυνδεδεμένος Iroukos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...όπου γης & πατρής...!!! ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ!!!!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • ALOE VERA (FLP)
« Απάντηση #289 στις: 11/08/06, 10:03 »

και τι ακριβως ειναι αληθεια φιλε μου???

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ?????!!! ::)

stavros75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #290 στις: 11/08/06, 13:26 »
Ο Χριστιανισμός είναι μια θεωρία (μιλάω άσχετα από την ελληνική εκκλησία) που σου μαθαίνει πως να συμπεριφέρεσαι στους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος sun

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: 11/08/06, 17:43 »

και τι ακριβως ειναι αληθεια φιλε μου???

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ?????!!! ::)

Φαίνεται οτι εσυ τουλάχιστον δύσκολα καταλαβαίνεις τι εστί πίστη.Ότι είναι αλήθεια για σένα είναι πίστη και ότι για μένα εξίσου πίστη είναι.Και όταν κάποτε η αλήθεια θα είναι κοινή για όλους,τότε θα ζήσουμε την αληθινή ζωή.Μόνο που για πολλούς θα είναι επώδυνη και εύχομαι κανένας μέσα απο αυτό το forum να μη συγκαταλέγεται σε αυτή την ομάδα.Βλέπεις...η αλήθεια πονάει

Αποσυνδεδεμένος Santa

• Παλιός
  • Ο μικρός τυμπανιστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: 11/08/06, 18:14 »
Παιδιά τι γίνεται?? έχετε δημιουργήσει ένα χάος εδώ μέσα! 13 σελίδες και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι προσπαθεί να πει ο καθένας. Αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν όρια και φραγμούς και το κυριότερο γίνονται μέσω διαλόγου, όχι με μηνύματα. Δεν λέω να απαντάτε με ένα ναι ή ένα όχι, αλλά ούτε και να κάθεστε να ξεσηκώνετε σελίδες ολόκληρες από την Αγία Γραφή ή και από οπουδήποτε αλλού, και να προσπαθήτε να πείσετε τους άλλους να πιστέψουν ή αντίθετα να αμφισβητήσουν. Και στο κάτω κάτω, τι σας απασχολεί τι πιστεύει ο καθένας? και τι θα κερδίσετε αν καταφέρετε να τον μεταπείσετε?
Τουλάχιστον πείτε τις απόψεις σας χωρίς επαναλήψεις και με μια σειρά, ώστε να βγαίνει νόημα και βέβαια με ήρεμο τόνο

Αποσυνδεδεμένος sun

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: 11/08/06, 18:55 »
Παιδιά τι γίνεται?? έχετε δημιουργήσει ένα χάος εδώ μέσα! 13 σελίδες και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι προσπαθεί να πει ο καθένας. Αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν όρια και φραγμούς και το κυριότερο γίνονται μέσω διαλόγου, όχι με μηνύματα. Δεν λέω να απαντάτε με ένα ναι ή ένα όχι, αλλά ούτε και να κάθεστε να ξεσηκώνετε σελίδες ολόκληρες από την Αγία Γραφή ή και από οπουδήποτε αλλού, και να προσπαθήτε να πείσετε τους άλλους να πιστέψουν ή αντίθετα να αμφισβητήσουν. Και στο κάτω κάτω, τι σας απασχολεί τι πιστεύει ο καθένας? και τι θα κερδίσετε αν καταφέρετε να τον μεταπείσετε?
Τουλάχιστον πείτε τις απόψεις σας χωρίς επαναλήψεις και με μια σειρά, ώστε να βγαίνει νόημα και βέβαια με ήρεμο τόνο

Δεν διαφωνώ Santa.Η αλήθεια είναι οτι η κοπελιά προκάλεσε την οργή μου.Χωρίς παρεξήγηση τέτοιες απαντήσεις σε προσωπικές μου απόψεις δίνουν καθημερινά δεκάδες άτομα χωρίς να ρωτήσουνε πρώτα τί εννοώ με τις φράσεις μου σε συζητήσεις.Πολλοί μπερδεύουν την λέξη συζήτηση με τη λέξη κουβέντα και είναι λυπηρό όταν αυτό βλέπεις να γίνεται απο ανθρώπους που αντιπροσωπεύουνε την τέχνη.Επίσης πράγματι ένα τέτοιο θέμα είναι δυσνόητο για τον άνθρωπο και ας μη ξεχνάμε οτι νους=συνείδηση.Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω κάποια στιχάκια απο ένα τραγουδάκι που έγραψα πριν απο λίγα χρόνια.Όταν το τραγουδώ νοιώθω πραγματικά χαμένος και πνιγμένος στις ίδιες μου τις τύψεις ενώ παράλληλα προσπαθώ να ξεγελάσω την φτωχή μου συνείδηση(Το τραγούδι λέγεται ''Θα βρεθεί μια λύση'' και όσο για την ΑΕΠΙ δηλώνω οτι με τη θέλησή μου παρουσιάζω τα στιχάκια μου αφιλοκερδώς και να πάψει επιτέλους να ενοχλεί τους διοοργανωτές του forum):

Καπνός,τσιγάρο,μπούχτισα ρε γ**ώτο
κι η τραβεστί στα δεξιά να με κοιτά.
Αλαζονεία,λεσβία και αθεϊα
φτού σου ρε γ**ώτο να μη μπορώ να σωθώ
απο την κοινωνία

Μα κι αν ζητάς πολλά εσύ που' σαι εκεί ψηλά
σκέψου λίγο τη μοίρα του ανθρώπου

Σαββάτο βράδυ κι ένα διαμάντι λευκό
κυλάει μες στις φλέβες μου ριχτό.
Πορνεία και φοβία,ας κάνω μια ικεσία
ας κάνω μια ικεσία στο Θεό:

Να μας φυλάς χωρίς ποια να κοιτάς
τις πράξεις μας, τη πρόστυχη ζωή μας   

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: 12/08/06, 13:25 »
Δεν το πολυκαταλαβα αυτο....εχεις κατι με τις λεσβιες, τους τραβεστι και τους αθεους;;;

Αποσυνδεδεμένος sun

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: 12/08/06, 14:22 »
Δεν το πολυκαταλαβα αυτο....εχεις κατι με τις λεσβιες, τους τραβεστι και τους αθεους;;;

Εάν αυτό καταλαβαίνεις...αυτό είναι.Εάν όχι και καταλαβαίνεις κάτι άλλο,πάλι αυτό είναι  :)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: 12/08/06, 15:07 »
Ετσι οπως το γραφεις, πρεπει να ομολογησεις οτι οδηγει σε αυτο το συμπερασμα. Απλα ρωταω να μαθω

Αποσυνδεδεμένος evalia

• Περαστικός
  • *
  • Immerse your soul in love...
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: 12/08/06, 18:30 »
Πιστεύετε στο Θεό;(για των ορθοδώξων μιλάμε!)
Δέχεστε το όλο τυπικό της υπόθεσης;
Γιατί πιστεύετε;
Πραγματικά;
Γιατί κι εγώ μπορεί να βαφτήστηκα αλλά άλλο το να το έχεις εκ γενετίς και ασυζυτητι και άλλο να το θες και να το πιστεύεις
Πιστεύω πως οι περισσότεροι από όσους έχουν βαφτιστεί το "παίζουν" πιστοί.
Έχετε απόδείξεις για την ύπαρξη Θεού ή δεν χρειάζονται;
Γιατί ξέρετε...Η απάντηση που πήρα από έναν πιστό (όχι ειρωνικά)ήταν ότι στην πίστη δεν χρειαζεσαι αποδείξεις.Ή πιστεύεις ή όχι.
Δηλαδή τι;Να πιστεύω σε κάτι που θα μπορούσε και να μην υπάρχει;
Γιατί και ο πόλεμος της Τροίας κατα τον Ευριπήδη ("Ελένη") έγινε για ένα είδωλο...
Και εάν πιστεύετε σας έχει βοηθήσει αυτο; Που σημαίνει αν υπάρχουν " αποδείξεις"...

Το θέμα αυτό με απασχολεί εδώ και πολύ καιρο και γενικά το ψάχνω...
Βοηθήστε please !!!!.....

Παιδάκια γεια σας! Καλώς σας ξαναβρίσκω!
Ένα πράγμα έχω να πώ...
Όταν άνοιξα αυτό το θέμα ήμουν μικρούλα..Όχι πως τώρα είμαι μεγάλη αλλά τεσπα.
Λοιπόν ξαναδιαβάζοντας΄μετά από πολύ πολύ καιρό το θέμα και ειδικά τον τρόπο που έθεσα τους προβληματισμούς μου, γελασα λιγάκι...
Η αλήθεια είναι ότι και σε κάποιες από τις ερωτήσεις που η ίδια είχα θέσει βρήκα απάντήσεις αλλα επίσης αν έθετα το ίδιο θέμα τώρα , θα το έκανα με εντελώς διαφορετικό τρόπο..
Να πω και ένα ευχαριστώ σε όσους απάντησαν γιατί εκτός του ότι έμαθα πράγματα,με βοήθησαν να ξεκαθαρίσω και γω οσο μπορούσα,τς απόψεις μου !
Γέμισε ο τόπος από μέντορες...

Αποσυνδεδεμένος Pierot

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: 13/08/06, 15:58 »
Evalia ένα θέμα δεν μπαίνει μονο για να παρει απαντησεις αυτος που το ποσταρε.. αλλα μεσα απο τους πλατιασμούς που καλως η κακώς κανει ο καθένας δημιουργούντε κ αλλες απορίες κ υποθεματα απο αυτους που συζητούν...
Το σημαντικό είναι να μη ξεφευγουμε...
Αν θέλεις να κανεις κ αλλες ερωτήσεις ή να επαναλάβεις καποιες απο τις προηγουμενες καλό θα ηταν να τις κανεις κ ας γελάσεις , το σιγουρο είναι οτι θα παρεις ενα δειγμα του τι γινετε στο μυαλο των αλλων..

Αποσυνδεδεμένος Iroukos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...όπου γης & πατρής...!!! ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ!!!!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • ALOE VERA (FLP)
« Απάντηση #299 στις: 20/08/06, 22:58 »
Φαίνεται οτι εσυ τουλάχιστον δύσκολα καταλαβαίνεις τι εστί πίστη.

μπορει! εγω πιοστευω μονο στις δυνατοτητες του ανθρωπου! στη δυναμη του! στη θέληση του και στο αριστουργηματικο μυαλο του!!!
με αλλα λόγια σε πραγματα που υπαρχουν και όχι σε μυθους!!!

Ότι είναι αλήθεια για σένα είναι πίστη και ότι για μένα εξίσου πίστη είναι.

λυπάμε που στο λεω, αλλα ή αληθεια με την πίστη δεν εχουν κανενα σημειο επαφης!!!
η αληθεια ειναι κατι χειροπιαστο! η αληθεια αποδικνειεται με αποδειξεις!!!
η πίστη ειναι κατι απροσδιόριστιο που το μόνο που μπορεις  να κανεις τελικα ειναι απλα να "πιστευεις"

Και όταν κάποτε η αλήθεια θα είναι κοινή για όλους,τότε θα ζήσουμε την αληθινή ζωή.Μόνο που για πολλούς θα είναι επώδυνη και εύχομαι κανένας μέσα απο αυτό το forum να μη συγκαταλέγεται σε αυτή την ομάδα.Βλέπεις...η αλήθεια πονάει

όντως η αληθεια ποναει!!!  ;)