Μάλιστα...η ορθοδοξία μας κανει καλυτερους ανθρώπους? Πως ακριβώς? Γιατι εγω διαφωνω αρκετά εδω...Εγώ πιστεύω πως η ορθοδοξία και αυτά που ορίζει για τους πιστούς ειναι καταπιεστικά και εντελώς μακριά απο την φύση του ανθρώπου. Αυτό φαίνεται και απο τις 10 εντολές (το πιο απλο παραδειγμα). Δηλαδη πρέπει εγω να τιμώ τους γονεις μου επειδη με εφεραν στην ζωη ακομα κι αν αυτοι με κακοποιουν ας πουμε? Η μοιχεία ειναι τόσο τραγικό αμάρτημα? το να πεις ψέμματα για κατι? το να ζηλέψεις κάτι που έχει καποιος άλλος? ειναι υποχρεωση μου να αγαπω οποιονδήποτε ανθρωπο,οτι κι αν εχει κανει? Αυτα εγω τα βρισκω τραγικα.
Δεν ειναι καταπιεστικα γιατι, δεν σε πιεσε ο Χριστός κανεναν, με το ζορι αν θελεις τον ακολουθεις, αν δε θελεις ειναι δικαιωμα σου!
οσον αφορα τις 10 εντολες, ας το σκεφτουμε αλλιως, αν τις παρεβεις εσυ, λες ενταξει δεν τρεχει και τιποτα, αλλα ας παρουμε να εισαι εσυ το θυμα, δηλαδη να εισαι παντρεμενος με με παιδια, και σε απατησει η γυναικα σου, ειναι πιο τραγικο, οπως και το να σου πουν ψεματα, να μη σε σεβονται τα παιδια, ή να κανεις κατι και ο άλλος να σε μισησει, ή μπορει να μην κανεις και τιποτα και να σε μισει, να θελει να σου κανει κακό, τοτε ειναι πιο τραγικο ετσι;; Αλλα ακομα και γι αυτα, σου λεει ματανοησε και συγχωρησε, μην ξεχνατε ολοι οι αγιοι, ήταν αμρτωλοι!!
Ολοι αυτοι οι κανονες εχουν αφετηρια και τερμα την ΑΓΑΠΗ. Οχι με την εννοια του συμφεροντος, δηλαδη τι θα μου δωσεις για να σ'αγαπαω!! Αλλα την άδολη Αγαπη!! Και θεωρω οτι ο κοσμος αυτος αν αλλαξει θα αλλαξει με την αγαπη!! Αγαπη δε σημαινει υποταγη!!