Ειδικά θέματα > Φωνή και τραγούδι

Φωνή και ηχεία!

<< < (2/3) > >>

Aenima:
Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες. Η χρήση των ηχείων γίνεται με το σωστό "airflow", κάτι που αποκτάς σε συνεργασία με τον κατάλληλο δάσκαλο για εσένα!

papous:
Διαφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες. ;D

Τα ανατομικά ηχεία (πχ ιγμόρειο άντρο, ηθμοειδείς κυψέλες, ρινοφάρυγγας) ήδη υπάρχουν, είναι εγγενές χαρακτηριστικό, και κανείς δεν μπορεί και με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την αναπτυξή τους. (Με την εξαίρεση των βίαιων περιστατικών. Πχ. μια δυνατή μπουνιά στην παιδική ηλικία μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των ρινικών κοιλοτήτων - η εξαίρεση τονίζει τον κανόνα.)

Υπάρχει όμως η δυνατότητα να τα εκμεταλευτείς με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό όμως δεν αποτελεί δείγμα σωστής ή βελτιωμένης χρήσης των σωματικών ηχείων, όπως ακριβώς η απόκτηση όμορφης τεχνικής στο παίξιμο της κλασσικής κιθάρας δίνει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν επηρεάζει το ηχείο της!

Salinas:
 @ Papous:
σύμφωνα με τη δική σου λογική, όλοι έχουμε εγγενώς χέρια και πόδια, αλλά αυτό δε σημαίνει από μόνο του ότι έχουμε και όλες τις δεξιότητες που μπορούμε να ασκήσουμε με τα μέλη αυτά.
  Φυσικά και όλοι έχουμε τα ανατομικά ηχεία, αλλά το να ασχοληθείς με το τραγούδι (ή τη ρητορική, ή την απαγγελία, ή το θέατρο και πολλά άλλα) προϋποθέτει την εξάσκηση ιδιαίτερων δεξιοτήτων μέσα από την καθημερινή τριβή με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αντικειμένου και τη βελτίωση της λειτουργίας του σώματός μας.
 Όπως και για να παίξουμε κιθάρα δε βασιζόμαστε στο ότι όλοι έχουμε δάχτυλα, αλλά τα εξασκούμε, τους "μαθαίνουμε" τις θέσεις και τις τεχνικές που είναι ιδιαίτερες για την κιθάρα.

papous:
Η "δική μου λογική" ή "η δική σου" δεν παίζει κανένα ρόλο στην απάντηση, Salinas. Εξαρτάται από το τι εννοείς όταν λες "μέλος του ανθρώπινου σώματος" και τι όταν λες "φωνητικό ηχείο του ανθρώπινου σώματος" και εάν νομίζεις ότι το φωνητικό ηχείο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέλος.

Παρεμπιπτόντως θα ήθελα πολύ να γνωρίσω κάποιον που χειρίζεται κατά βούληση τα ηχεία που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα. Το ηχείο κάνει απλά ενίσχυση του ήχου. Μπορώ να πιάσω άνετα δύο διακριτές αρμονικές στον ίδιο παλμό των φωνητικών μου χορδών αλλά αυτό δεν οφείλεται στον χειρισμό των ηχείων αλλά στον χειρισμό των επιπλέον φωνητικών οργάνων που έχω αναπτύξει.

Baphomet (Πέτρος):
Η φωνητική χρησιμοποιεί τα ηχεία του σώματος όμως όπως σωστά ειπώθηκε και εννοείται πως ο σωστά εκπαιδευμένος τραγουδιστής έχει συνείδηση του ποιο ηχείο του χρησιμοποιεί κάθε φορά και το κάνει κατα βούληση. Το μυστικό δεν είναι πάντως στα ηχεία... αυτά δίνουν ένταση και ένα συγκεκριμένο ηχόχρωμα στην φωνή μας. Το μυστικό είναι η χρήση του αέρα. Όταν μπορείς να ελέγξεις και να κατευθύνεις τον αέρα κατά βούληση στα ηχεία τότε πετυχαίνεις σωστή και ποιοτική φώνηση. Και αυτό φυσικά απαιτεί εκπαίδευση και δεν έρχεται απο την μια μερα στην άλλη.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View