Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Δοκιμές και συγκρίσεις μουσικών οργάνων και εξοπλισμού

Ριβιού: DigiTech - The Drop

(1/3) > >>

AnimaPura:
Καλησπέρα σε όλους,


Όντας πλέον κιθαρίστας με μια μόνο κιθάρα, το να παίζω σε κουρδίσματα που απείχαν πολύ μεταξύ τους, περιόριζε το παίξιμό μου και τον πειραματισμό μου. Τις προάλλες έπεσα πάνω στο The Drop της DigiTech καθώς χάζευα στον Thomann και μετά από παρότρυνση του φίλου και γνωστού σε όλους μας @sfanfan , αποφάσισα να το τσεκάρω και εγώ ο ίδιος. Πρόκειται για ένα polyphonic drop tune πετάλι, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να κατέβει κούρδισμα κατά ένα ημιτόνιο την φορά, ωλ δε γουέι ντάουν στην μια οκτάβα. Υπάρχει ακόμα ένα βήμα το οποίο είναι το dry σήμα μαζί με την οκτάβα κάτω, το οποίο οδηγεί σε πολύ groovy, 70's καταστάσεις.


Η κατασκευή και λοιπά
Το πετάλι έχει ανθεκτική μεταλλική κατασκευή και διαστάσεις περίπου όσο η παλάμη ενός μέσου χεριού. Έχει ένα βασικό knob, με το οποίο ο χρήστης ελέγχει τον αριθμό των ημιτόνων, έναν διακόπτη τύπου μόνιμου killswitch το οποίο ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την Momentary λειτουργία του πεταλιού (περισσότερα επί αυτού παρακάτω) και ένα κλασικό stompbox διακόπτη που ενεργοποιεί το πετάλι. Είναι true bypass, ενώ στο κουτί έρχεται και ένα 9βολτο power supply. Το πετάλι δεν λειτουργεί με μπαταρίες.


Ήχος
Το The Drop καταφέρνει πολύ καλά να κατεβάσει το κούρδισμα σε κάθε περίσταση. Ειδικά σε όσα κουρδίσματα μπόρεσα να κάνω κάποιες συγκρίσεις (από E μέχρι C standard), η διαφορά στον ήχο ήταν πραγματικά μηδαμινή και παρα πολύ δύσκολα θα μπορούσε κανείς να καταλάβει την διαφορά μεταξύ πεταλιού και πραγματικού κουρδίσματος. Όσο βέβαια κατεβαίνει κανείς ημιτόνια, τόσο αλλάζει ο τόνος που βγάζει το πετάλι. Δεν υπάρχει θόρυβος ή κάτι άλλο που πραγματικά θα ενοχλούσε, όμως υπάρχει μια διαφοροποίηση στον τόνο και μια προσθήκη ηλεκτρονικής χροιάς στον ήχο. Είναι όμως πολύ μικρή για να αποτελεί πρόβλημα. Αν θέλετε επομένως να παίξετε σε B standard σε καθαρό σήμα, μπορείτε να το κάνετε ανετότατα και με πολύ καλά αποτελέσματα.


Όσον αφορά το latency, υπάρχει λίγο αν ηχογραφείτε και κοιτάξετε το timeline του DAW σας, αλλά κατά το παίξιμο δεν γίνεται αντιληπτή κάποια καθυστέρηση.


Λειτουργικότητα
Το πετάλι είναι παρα πολύ απλό στην χρήση του και πολύ εύκολο. Ο χρήστης απλά γυρίζει το knob και το led που ανάβει δείχνει τον αριθμό των ημιτόνων που βρίσκεται το κούρδισμα κάτω από το αρχικό. Το The Drop έχει επίσης και momentary λειτουργία, όπου όπως ένα momentary killswitch, αν πατήσετε τον διακόπτη το πετάλι ρίχνει το κούρδισμα, ενώ αν το σηκώσετε, το πετάλι σταματά να λειτουργεί. Έτσι μπορεί να παίξει τον ρόλο κάποιου πιο εξεζητημένου modulation πεταλιού ή ακόμα και να "κοπιάρει" το εφέ ενός floating trem. Ανακάλυψα επίσης ότι δουλεύει και ανάποδα, αφού αν το πετάλι είναι ενεργοποιημένο όταν το γυρίσετε στο momentary mode, τότε θα κλείνει όταν πατάτε τον διακόπτη και θα λειτουργεί όταν τον αφήνετε.


Αυτά μέχρι στιγμής. Ίσως αργότερα να κάνω και κάποιο video όπου θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες και όπου θα έχω και κάποια ηχητικά δείγματα. Ανεξαρτήτως όμως από αυτό, αν δεν έχετε πολλές κιθάρες και παίζετε σε διάφορα tunings ή αν παίζετε live και το set list σας έχει κομμάτια σε πολλαπλά κουρδίσματα, το The Drop θα σας λύσει τα χέρια.

Το πετάλι αγοράστηκε από το DjShop στην ικανοποιητική τιμή των 145 Ευρώ.


sfanfan:
Το πήρες τελικά; Μπράβο καλοπάτητο! Είναι όπως τα λες ακριβώς. Και επειδή τυχαίνει να έχω και το whammy Dt, μία άμεση σύγκριση των 2, για την ιστορία, στο θέμα του drop tune είναι ακριβώς το ίδιο, για κάποιον που ενδιαφέρεται. Πολύ καλό review man, καλόπαιχτο! Ειδικά σε live συνθήκες που το χρησιμοποιώ, δεν καταλαβαίνει κανένα τίποτα.

Βραζίλης:
Ευχαριστούμε για την παρουσίαση! Είναι σημαντικό να έχουμε γνώμες από πραγματικούς χρήστες, και όχι μόνο από το site της εταιρίας, που παρεμπιπτόντως είναι αυτό:

http://digitech.com/en/products/the-drop

panixgr:
μπορεί να μετατρέψει E-standard σε drop-D ή Β-standard σε drop-A? (δύσκολο αλλά θα ήταν ενδιαφέρον αν όντως γίνεται κάπως)

AnimaPura:

--- Παράθεση από: panixgr στις 23/08/16, 14:36 ---μπορεί να μετατρέψει E-standard σε drop-D ή Β-standard σε drop-A? (δύσκολο αλλά θα ήταν ενδιαφέρον αν όντως γίνεται κάπως)

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι πολύ συνηθισμένη ερώτηση αυτή, δυστυχώς όχι, ότι είναι το dry σήμα το κατεβάζει ολόκληρο. Επομένως πρέπει να είσαι ήδη σε drop D για να κατέβεις σωστά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View