Δε χρειάζεται να ασχολείσαι με αυτά φίλε μου! Ο κάθε κιθαρίστας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και ο ρυθμός της εξέλιξής του ποικίλλει. Θα υπάρξουν φορές που θα νιώθεις πως "δεν προχωράς" και φορές που θα νιώθεις οτι "πετάς"!! ¨Αρα δεν έχει νόημα ούτε να ασχολείσαι και κυρίως να βλέπεις τι κάνουν οι άλλοι και να συγκρίνεσαι μαζί τους!
Κι εγώ θα σου πω πως στην πρώτη μου χρονιά ως μαθητής είχα παίξει όλη τη μέθοδο του Εκμεκτσόγλου, καμμιά 12άδα σπουδές του Carulli και είχα μπει στον Carcassi και τον Pujol (δηλαδή β' Κατωτέρα και βάλε). Αυτό όμως δε λέει κάτι γιατί δε σου λέω ούτε σε ποια ηλικία ξεκίνησα, ούτε πόσες ώρες ασχολιόμουν με το όργανο, ούτε μια σειρά απο άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με εμένα και κάποια απο αυτά με "έσπρωχναν" ενώ κάποια άλλα με "φρέναραν"! Ενώ φίλος και συνάδελφος, για 6 χρόνια θεωρείτω "ανεπίδεκτος" και κάποια στιγμή του "γύρισε ο διακόπτης" και αυτή τη στιγμή είναι ΚΑΙ Διπλωματούχος ΚΑΙ απο τους καλύτερους κλασικούς κιθαρίστες που έχω δει! ¨Αρα λοιπόν, κανένας λόγος να συγκρίνεσαι με άλλους
Το σημαντικό είναι να μελετάς όσο μπορείς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, να μελετάς με ΑΓΑΠΗ για το όργανο και να ακούς τις συμβουλές του δασκάλου σου! Όλα τα άλλα θα έλθουν! Άλλωστε το θέμα είναι να φτάσεις εκεί που θες στο δικό σου "ταξίδι" και όχι το ποιά και πόσα εμπόδια βρήκες μπροστά σου στην αρχή ή στα ενδιάμεσα στάδια αυτού του "ταξιδιού".
Προχώρα λοιπόν, και μη σε νοιάζει τίποτα!!!