Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Άλλα όργανα

Αγορά Ουτιού

(1/1)

Gildor:
Καλησπέρα σας.

Επειδή μάλλον θα προβώ σε αγορά ουτιού, θα ήθελα τη γνώμη σας. Θέλω κατα το δυνατόν φθηνότερο και καλό.

Έχω βρει στα γρήγορα αυτό: http://www.nakas.gr/NakasMusic/default.aspx?id=19&cId=1073&pId=39257

Είναι καλό; (οκ ξέρω πως ό,τι δίνεις παίρνεις, απλώς ρωτάω αν είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές ή είναι πεταμένα λεφτά).

Σας ευχαριστώ.

talfarlow:
Μέχρι πόσα χρήματα σκέφτεσαι να διαθέσεις?

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά ο,οτιδήποτε κάτω από 400-500 ευρώ δεν αξίζει να προβείς σε αγορά.
Χαμηλής ποιότητας όργανο σίγουρα δεν θα κρατάει κούρδισμα και επειδή το ούτι είναι ως γνωστόν νυκτό όργανο θα απογοητευτείς γιατί δεν θα μπορείς να το κουρδίσεις καν και να ξεκινήσεις να μαθαίνεις.
Έχω ένα ούτι πολύ καλό και στην αρχή τα δάκτυλά μου έβγαλαν κάλους από τα κλειδιά τα οποία παρεμπιπτόντως είναι σφήνες και το κούρδισμα είναι κάποιος μπελάς στην αρχή μέχρι να μάθεις πως συμπεριφέρονται.

Θα σου πρότεινα, αν είσαι τυχερός, και βρεις κάποιο μεταχειρισμένο με μειωμένη τιμή να μην το φοβηθείς και να το πάρεις.
Χίλιες φορές μεταχειρισμένο και κάποιας ποιότητας παρά καινούριο και καυσόξυλο.
Πρέπει να προσέξεις, εσύ ή κάποιος γνώστης του οργάνου, αν βρεις κάτι μεταχειρισμένο, να είναι το καπάκι σε καλή κατάσταση και να μην υπάρχει ρωγμή στη μέση της ένωσης.Επίσης να μην υπάρχει βαθούλωμα στο καπάκι στο σημείο της γέφυρας.Και τα κλειδιά να είναι σε καλή κατάσταση.Δεν έχει και τόσο σημασία από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα κλειδιά αρκεί να είναι μεταξύ έβενου και τριανταφυλλιάς.Το action να είναι χαμηλό αρκετά αλλά να μην τρίζει.Το τελευταίο είναι σημαντικό μιας και αυτό το όργανο δεν διαθέτει βέργα εσωτερικά.

Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σου με την παραδοσιακή μουσική αλλά αν σου αρέσει πολύ κάνε υπομονή και μάζευε κάνα φράγκο για καλό όργανο.
Γενικά το ούτι είναι ΒΑΣΙΛΙΑΣ, δύσκολο όργανο αλλά σε ανταμείβει και ο ήχος του είναι μαγεία σκέτη.Μόνο πνευστά,βιολί,κανονάκι ή σαντούρι μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια δίπλα του.

Για πένες θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να κοιτάξεις στο xilouris.gr πένες για ούτι από κέρατο κατσίκας.Είναι πάμφθηνες, μόλις φθαρεί ξαναφτιάχνεται λιμάροντας σε ψιλό γυαλόχαρτο και συνεχίζεις.Ο ήχος είναι 10 επίπεδα πάνω από της πλαστικές και κρατάνε χρόνια.

Αυτό που θα διαπιστώσεις μαθαίνοντας είναι ότι το αυτί σου θα ανέβει πολλά επίπεδα.Θα ακούς μουσικές που άκουγες για χρόνια και θα σου ακούγονται φάλτσες οι κιθάρες με το παραμικρό ή οι φωνές ότι δεν πατάνε καλά.Γενικά θα διευρυνθεί η μουσική σου αντίληψη.Χρειάζεται ατελείωτο άκουσμα.
Μια καλή αρχή είναι ο Δημήτριος Καντεμίρογλου-Dimitrie Cantemir.Άγνωστος στους Έλληνες αλλά για τους Τούρκους είναι Κλασσική μουσική.

! No longer available

Καθώς και ο κορυφαίος για μένα παγκοσμίως simon shahhen

https://www.youtube.com/watch?v=KyNXeCfPB2U


Ό,τι άλλο θέλεις να ρωτήσεις, ελεύθερα.

Gildor:
Καλησπέρα talfarlow. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν με απογοητεύεις καθόλου. Τουναντίον καλό είναι να σε ενημερώνει  κάποιος που ξέρει, για να μην την πατήσεις. Προς το παρόν με το ζόρι είμαι στα 200 ευρω (εξ'ου και το μαθητικό ούτι που παρέθεσα). Αλλά αν λες πως οπωσδήποτε πρέπει να πάμε σε ψηλότερο budget, τότε δεν έχω παρά να μαζέψω χρήματα.

Με την παραδοσιακή μουσική δεν έχω καμία σχέση. Μόνο με την βυζαντινή (εκκλησιαστική) μουσική έχω (όπου να ναι παίρνω πτυχίο). Το ούτι (αν θα προβώ σε αγορά τελικά) θα το αγοράσω με αποκλειστικό σκοπό την βυζαντινή μουσική. Πέρα απο αυτήν, τα ακούσματά μου κινούνται καθαρά στο χώρο της ευρωπαΙκής μουσικής.

Συμφωνώ πάντως πως το ούτι έχει μαγευτικό ήχο. Απλώς το όλο ρεπερτόριο με το οποιο ασχολείται κυρίως το όργανο, είναι αρκετά «ξένο» προς τα μένα.

Οπωσδήποτε πάντως κρατάω τις συμβουλές σου για μια ενδεχόμενη αγορά στο μέλλον. Ευχαριστώ και πάλι!  :)

talfarlow:
Σε καταλαβαίνω.

Κ'εγώ μάζευα αρκετό καιρό μέχρι που τελικά έγινε και δεν το μετάνιωσα.

Είχα πιάσει πιο πριν ούτι των 350 αλλά και ένα των 2500 και ήξερα ότι θα ήταν πεταμένα λεφτά.

Είχα ξεκινήσει πέρυσι το καλοκαίρι να μελετάω αυτό εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=wKsn8tkagSM

Πραγματικός θησαυρός!!Δεν κατάφερα ούτε μέχρι την μέση να φτάσω γιατί έμπλεξα με τα σμυρνέικα.
Σίγουρα όμως θα το συνεχίσω κάποια στιγμή.

Καλή συνέχεια.

Gildor:
Σ'ευχαριστώ φίλε talfarlow.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View