Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Studio Monitors ( Passive/Active )

<< < (4/12) > >>

Kostas Laiho:
Ένας φίλος θέλει να αγοράσει monitor(active) για το σπίτι.Τα θέλει καθαρά για την μουσική(metal κυρίως).Τι προτείνετε?Μπορεί να διαθέσει μέχρι και 700 το πολύ αν είναι καλα τα monitor..για αυτα εδώ τι λέτε? http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_active_620.htmΑααααα..επίσης ξέρετε που μπορεί να πάει για να ακούσει καποια μοντέλα?

drakoumel:
Αν δεν κάνω λάθος αυτά δεν πρέπει να είναι monitor ηχεία..
Τα monitor ηχεία είναι flat και δεν κάνουν για να ακούς μουσική...
Αυτά είναι κανονικά ήχεια...
Για monitor οι τιμές ανεβαίνουν πολύ και είναι μόνο για μιξεις..
Πάντως αυτά νομίζω τα έχω ακούσει και είναι αρκετά καλά ηχεία...

Kostas Laiho:
Τα ηχεία είναι monitor...γιατι δεν κάνουν για να ακους μουσικη?

Arg0:

--- Παράθεση από: Kostas Laiho στις 14/09/07, 17:34 ---Τα ηχεία είναι monitor...γιατι δεν κάνουν για να ακους μουσικη?

--- Τέλος παράθεσης ---


Κατ' αρχάς ας ξεδιαλύνουμε το μυστήριο... Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι, η τουλάχιστον χαρακτηρίζονται ως, active nearfield monitor. Αυτό σημαίνει οτι είναι αυτοενισχυόμενα και λειτουργούν καλύτερα σε κοντίνες αποστάσεις από τον ακροατή (αυτό σημαίνει nearfield), σε αντίθεση με τα "κανονικά" ηχεία που αποδίδουν καλύτερα όταν υπάρχει μια σχετική απόσταση μεταξύ ηχείου και ακροατή.

Tώρα, γιατί δεν κάνουν για απλή ακρόαση? Διότι πολύ απλά ένα monitor ηχείο, nearfield ή όχι, είναι κατασκευασμένο για να έχει επίπεδη καμπή ανταπόκρισης σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων που καλύπτει. Αυτό εννοούμε όταν λέμε flat ή ουδέτερο και όχι το πόσο μοιάζει στην 30" που θα θέλαμε να κρέμεται στο σαλόνι μας.  :)

Τα "κανονικά" ηχεία ενός στερεοφωνικού ενισχύουν κάποιες συχνότητες, κυρίως τα μεσσαία-μπάσσα και τα υψηλά-πρίμα (mid-bass και upper highs). Αυτό δεν το κάνει ένα monitor ηχείο, η τουλάχιστον δεν θά πρεπε. Το καλό monitor ηχείο δεν χρωματίζει τον ήχο διότι σκοπός του είναι να δώσει στον ηχολύπτη την πληρεστέρη ακουστική "εικόνα" του τί μιξάρει. Το καλό "κανονικό" ηχείο έχει ως σκοπό να δώσει στον ακροατή μια πιο φιλική ακουστική εικόνα και μάλιστα ενός σήματος που έχει περάσει από μίξη και mastering.

Εάν ο φίλος σου θέλει ηχεία για να ακούει μουσική τότε καλύτερα να στραφεί σε κάτι πιο hi-fi, όπως τα συστήματα 2.1 που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εάν όμως θέλει να ηχογραφεί και να μιξάρει ήχο τότε πάει για nearfield monitors, εκτός αν σκοπεύει να μιξάρει από απόσταση από τα ηχεία, οπότε θέλει midfield monitors.

Για τα συγκεκριμένα active nearfield monitors που αναφέρεις δεν έχω συγκεκριμένη γνώμη αφού δεν τα έχω ακούσει. Αλλά γενικά είμαι της άποψης ότι τα 6.5" ηχεία δεν είναι απολύτως κατάλληλα και ότι ένα 8" ηχείο αποδίδει καλύτερα τις μπάσες συχνότητες και άρα δίνει πληρέστερη "εικόνα". Κατα την προσωπική μου άποψη ένα καλό ζεύγος active nearfield monitors στην τιμή των 700€ είναι τα  Tannoy Reveal Aktiv 8D.

Gabriel6th:
Αν αυτό που θες να ακούσεις είναι ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του ο μηχανικός ήχου που επιμελήθηκε μια παραγωγή τότε ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω μόνιτορ που δεν χρωματίζουν. Ακόμα και στα hi fi και hi end ηχεία υπάρχουν άλλα με monitor χαρακτήρα και άλλα που χρωματίζουν.

Άλλη εμπειρία τα μέν και άλλη τα δέ σίγουρα αλλά εγώ προτιμώ τον μόνιτορ ήχο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View