Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
Floyd Rose και κουρδισμα ( προβληματα-προτασεις )
faser:
--- Παράθεση από: Jizzzm στις 27/11/07, 18:03 ---εχω μια ερώτηση...Αμα σπασει μια χορδή ενω εχεισ floyd, ξεκοθρδίζεται η κιθάρα? γτ καποθ ειχα ακουσει οτι παραμενει οκ:s
--- Τέλος παράθεσης ---
Ξεκουρδίζεται γιατί μεταβάλλεται η τάση στη γέφυρα λόγω των λιγότερων χορδών και η γέφυρα "πέφτει προς τα κάτω" :-\..
ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
υπαρχουν "πατενταρισμενα" Φλουντ που δεν ξεκουρδιζουν τα οποια μαλιστα κανουν και
ακριβως την ιδια "τονικη μετατοπιση" (πανω ή κατω) σε ολες τις χορδες, ετσι αν, υποτεθιστω,
παιζεις μια Αm και "ριξεις" 1 τονο με το whammy bar θα παρεις μια καθαροτατη Gm!!!
Θα κοιταξω μαρκα και μοντελο, γιατι το ειχα δει στο Διαμαντοπουλο πριν κανα 2χρονο, και
κοστιζε ψιλοακριβα θυμαμαι!
Ibanezακιας:
Το Floyd Rose είναι λίγο περίεργο στο σετάρισμα αλλά μπορείς να κάνεις εξαιρετικά πράγματα. Και είδικα αν έχεις το Edge Pro της Ibanez...
Sbiblerubleb:
ότι ξέρω, τα καλύτερα συστήματα έχει η Ibanez...ναι σωστος!
jackson:
Παιδιά θέλω να επαναφέρω ένα γνωστό θεματάκι σχετικά με τα Floyd rose (original είτε licenced) και συγκεκριμένα το πρόβλημα με το sharp παραμένων κούρδισμα όταν κάνεις ένα σήκωμα με το τρέμολο, όπου έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα ποστς.
Μου φαίνεται πολύ περίεργο το ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν περισσότερες από μία θέσεις ισορροπίας του τρέμολο. Αφού στην ουσιά είναι ένα αρθρωτό αντικείμενο όπου έλκεται ταυτόχρονα από 2 "ενιαία" ελατήρια (το πρώτο είναι οι χορδές και το δεύτερο τα ελατήρια του τρέμολο).
Έχει ανακαλύψει κάποιος με σιγουριά τί φταίει γι αυτό και εν τέλει αν υπάρχει "γιατρικό", καθότι είναι πολύ εκνευριστικό? Ισχύει ότι με το φάγωμα των ακμών επαφής, διορθώνεται το πρόβλημα? Κιθάρες "ακριβές-του κουτιού" έχουν τέτοια συμπτώματα?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση