Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...
Floyd Rose και κουρδισμα ( προβληματα-προτασεις )
Βραζίλης:
MiChArOs, σιγουρα εννοεις 2 τονους; δηλ 4 ημιτονια; :o
Λες για το τρεμολο με τα καρουλακια;
The JeSTeR:
Βασίλη, Μπες στη σελίδα της Ιbanez, να δείς για τι πράμα μιλαω (αν δεν κάνω λάθος το σύστημα λέγεται double edge) αλλά μπορεί λόγω του μεγέθους του να είναι άβολο, τί να σας πω, δεν ξερω ??? πάντως για τους 2 τόνους που είπα δεν υπέρβαλα. Σε μια φάση είχε αφήσει την κιθάρα, και την σήκωσε πάνω απ το κεφάλι του τραβώντας την απ το floyd rose.
Σπύρος:
Λοιπόν το δοκίμασα στη κιθάρα μου και ανέβασε 5 ημιτόνια (από ΣΟΛ σε ΝΤΟ τσεκαρισμένο με κουρδηστήρι) χωρίς πρόβλημα (δεν το πίεσα περισσότερο λόγω φόβου)
Βραζίλης:
Ωραια, να ξεκινησουμε κοντρες για ανεβασμα ημιτονιων! χεχε :P
Θα σου'ρθω με "πειραγμενη" κιθαρα! Θα ρυθμισω τα ελατηρια για να εχει πιο μεγαλη διαδρομη στο τραβηγμα ;) Θα βαλω και 11αρες χορδες...
Παντως, η χορδη Σολ ανεβαζει τονους πιο ευκολα απο τις υπολοιπες.
Maestros:
Δουλευω την ΙBANEZ rg550, απο τα καλυτερα floyd roze της αγορας. Δεν χρησιμευει σε τιποτα. Γιατι θα πρεπει να ανεβασεις τοσα ημιτονια; Οι γνωσεις μου μου λενε οτι απο τη στιγμη που γνωριζεις τα σηκωματα δεν σου ειναι απαραιτητο να λειτουργεις το τρεμολο ανοιχτο. Εγω το εχω στοπαρει στο ανοιγμα (μονο κλεινει το τρεμολο, δεν ανοιγει) και εχω βρει την υγεια μου. Κανει τα παντα οπως και πριν και δεν εχω και το προβλημα του κουρδισματος που με βασανιζε στα νιατα μου ::)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση