Καθόδιος (φλουτσ):
Χαιρετώ σας. Παίζουν και κάτι ηχοαπορρωφητικά σαν αφρολέξ και τα κρεμάς απ το ταβάνι και μειώνουν κατά πολύ τη βαβούρα. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε τηλεφωνικά κέντρα και δη σε μεγάλες αίθουσες 400ων νοματαίων ξερωγώ που γίνεται του χαμού. Τώρα βέβαια δε γνωρίζω κατα πόσο βοηθάει κάτι τέτοιο σε φάση studio. Φασαρία απ έξω ωστε να επηρρεάζει τα μικρόφωνα δεν παίζει στο σπίτι??
freemind:
Μια στιγμη, γιατι μπερδευτηκα!
Οταν λες "κρεμανε", εννοεις κατι "κορδελε" υλικα που χρησιμοποιουν οι designers για να μειωσουν τις ανακλασεις σε μεγαλους χωρους ωστε να μην δημιουργειται το φαινομενο της κακης αντηχησης; :/
Αυτα τα υλικα ειναι προορισμενα για μεγαλες εφαρμογες και δεν εχουν καμια σχεση με τα studios. Η ηχοαπορροφηση σε εναν τετοιο χωρο ειναι καθαρα για θεμα "ανθρωπιας" ( γιατι φαντασου ποσα dB πανω θα ηταν ο θορυβος/noise των ομιλιων σε τετοιο χωρο μαζι με τις ανακλασεις ), σε αντιθεση με τα studio που σκοπος ειναι ο ελεγχος 100% των ανακλασεων με συγκεκριμενο RT60 ως αποτελεσμα.
Σε ενα απλο δωματιο μπορεις να κανεις πιο "στολιστικες" κινησεις. Μπορεις να προσθεσεις μια μεγαλη βιβλιοθηκη στον εναν τοιχο ( αν ειναι και πισω απο τα monitors, ακομα καλυτερα ) και να βαλεις κατα τυχαιο μεγεθος τα βιβλια ( φυσικη διαχυση λογω ανωμαλης επιφανειας ). Μπορεις να επιλεξεις μια καλη και παχια μοκετα για να μειωσεις το liveness του χωρου. Εαν εχεις ντουλαπα, γεμισε την με διαφορα ρουχα, ωστε να λειτουργει ως ηχοαπορροφητικο χαμηλων και χαμηλομεσαιων.
Ολα αυτα βεβαια ειναι τυχαιες "τοποθετησεις", οποτε το αποτελεσμα δεν θα ειναι σαν studio, ομως θα πλησιασεις αρκετα σε ενα "στεγνο" χωρο, που ενδεχομενως να εχει κι αυτο το "κατιτις" που θα τον κανει ξεχωριστο στις ηχογραφησεις σου.
Οσο για τον εξωτερικο θορυβο και μαλιστα σε πολη ( που πλεον φτανει τα 60-70dB SPL ), οι λυσεις ειναι συγκεκριμενες κι ακριβες ( παραθυρα αλουμινιου με ηχομονωτικο προτυπο, προσθηκη ηχομονωτικου υλικου/στρωματος στους εσωτερικους τοιχους, κλπ ).
Vaiking:
--- Παράθεση από: kathodios στις 04/09/13, 01:46 ---Φασαρία απ έξω ωστε να επηρρεάζει τα μικρόφωνα δεν παίζει στο σπίτι??
--- Τέλος παράθεσης --- Ευτυχώς μένω σε ιδιαίτερα ήσυχη περιοχή και τις ώρες που θέλω εγώ να εργάζομαι, είναι ακόμα πιο ήσυχη. Οι ένοικοι στις δουλειές τους και τα παιδάκια στο σχολείο τους. Άρα ούτε ενοχλώ, ούτε με ενοχλούν! ;)
Καθόδιος (φλουτσ):
Με κάλυψες free. Όντως κρέμονται απ το ταβάνι με αλυσιδίτσες ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων!
Jezus:
--- Παράθεση από: Vaiking στις 02/09/13, 22:05 ---Δικό μου το λάθος! Το διόρθωσα μόλις τώρα. Σε ευχαριστώ πολύ free! Το θέμα είναι αν δουλεύει και το blue tac ή αν απλά δεν κολλήσει πάνω στο υλικό της ηχοαπορρόφησης. Τώρα για τη διάρκεια στο χρόνο... δε σκοπεύω να γεράσω σε αυτό το σπίτι :P Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι μπόλικα κομματάκια blue tac σε κάθε φύλλο (ίσως ένα ανα 5 cm σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, όχι μόνο περιμετρικά) και η ευχή να κρατήσει το θέμα για 3-4 χρόνια ίσως με κάποια αντικατάσταση αν και όπου χρειαστεί. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ!
--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί δεν κολάς τα ηχοαποροφτικά υλικά μόνιμα πάνω σε ένα πολύ λεπτό κόντρα πλακέ (αυτό που είναι λίγο πιο χοντρό από χαρτόνι), και μετά να κρεμάσεις αυτό στον τοίχο, σαν κάδρο ας πούμε. Και όταν φύγεις το ξεκρεμάς και το πέρνεις μαζί σου, και στον τοίχο μένουν μόνο δύο καρφάκια...