Η σελίδα της Κιθάρας > F.A.Q. αυτών των σελίδων

Chating & Quoting στο Forum

(1/2) > >>

Witchking:
Δημιουργώ αυτό το θέμα για να σημειώσω δυο πράγματα τα οποία και στο παρελθόν είχαν συζητηθεί . Διαπιστώνω όμως ότι ξανά το τελευταίο διάστημα έχουμε ένταση του ενός φαινομένου ( chating ) και κακή χρήση του quoting...

Σε ότι αφορά το πρώτο. Κοινή θέση συντονιστών και διαχειριστών ήταν και συνεχίζει να είναι ότι το forum δεν μπορεί να αποτελεί προέκταση του chat. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να γίνονται post τα οποία έχουν καθαρά τέτοια μορφή και χαρακτήρα. Προφανείς λόγοι για αυτό είναι ότι αφενός αυξάνεται η βάση του forum , αυξάνεται ο όγκος των θεμάτων , και κυρίως  χαλάει η λετιουργικότητα των θεμάτων. Δεν μπορεί δηλαδή σε ένα θέμα που κάποιον ενδιαφέρει και παρακολουθεί να κάνει κλικ να δει τι απαντήσεις έχουν δοθεί και να διαπιστώνει ότι τα μηνύματα είναι ένα λογοπαίγνιο μεταξύ κάποιων μελών ( παρεπιπτόντως σχεδόν των ίδιων ). Καταντάει κουραστικό πια...Έχουμε μιλήσει επανειλημμένα για αυτοσυγκράτηση και μέτρο αλλά δυστυχώς στου κουφού την πόρτα..

Επιπλέον γνωρίζετε πολύ καλά...ότι κάποια από αυτά τα θέματα περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες και κάποια στιγμή μεταφέρονται στα Faq. Δεν μπορεί όμως ένα θέμα που βρίσκεται στο faq να έχει 3 σελίδες εκ των οποίων άντε τα 10 μηνύματα να είναι χρήσιμα..'Αρα πρέπει κάποιος συντονιστής να το καθαρίσει.
Ε γιατί λοιπόν θα πρέπει ένα συντονιστής να καταναλώσει χρόνο να καθαρίσει ένα θέμα από χαζομάρες και να μην υπάρχει αυτοσυγκράτηση από τα μέλη.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος παραλογισμός στα παραπάνω...

Προειδοποιώ ότι θα αρχίσω να διαγράφω μηνύματα και ενδεχόμενα να κλειδώνω θέματα εαν δεν αλλάξει η συμπεριφορά και η νοοτροπία κάποιων μελών.

Στο θέμα Quoting τώρα...
Δεν είναι δυνατό να κάνεις παράθεση ολόκληρη παράγραφο για να σχολιάσεις μια πρότασή της. Μην επιλέγετε την εύκολη λύση. Το πρόβλημα είναι και πάλι λειτουργικό. Αυξάνεται ο όγκος του θέματος άνευ λόγου. Αντί να έχεις μια σελίδα με 20 π.χ μηνύματα έχεις με 10 που απλά βλέπεις να επαναλαμβάνονται με μορφή παράθεσης.

Ευελπιστώ στην κατανόηση και συμμόρφωση με τα παραπάνω....

Βραζίλης:
Δείτε και τις οδηγίες για να κάνετε Παράθεση:

http://forum.kithara.gr/yabbse/index.php?board=12;action=display;threadid=5510

Πελαργός:
Αν και μου αρεσει οσο τιποτα αλλο ο χαβαλες θα συμφωνησω με τον Μαθουσαλιξ.Ενιοτε τα θεματα ενω το περιεχομενο τους φαινεται χρησιμο καταληγουν "ανουσιως" τεραστια ειτε με μικροσυζητησουλες ειτε(ακομα χειροτερα)με τσακωμους.

Παραμενω ομως υπερμαχος τον καθαρα χαβαλεριαρικων θεματων η αυτων που τα ειναι τετοιας φυσης που ο τσακωμος (μεσα στο θεμα βεβαιως...)ειναι επικοδομητικος.

Spilios:
Στην ψύχρα...συμφωνώ ! (Η δομή, οι κανόνες, ο σκοπός... Η σοβαρότητας της σοβαροφάνειας ! )
Σύμφωνοι, κατά βάθος !
Αλλά...αλλά ...
Το "χαβαλεδάκι" είναι ΖΩΤΙΚΟ !!!
Ο αχταρμάς είναι η εγρήγορση !
Είναι το ..."άπαντες όλοι έξω !!!!!!!!!!! "
Η γύρις κόντρα στον μέλανα ζωμό !!
(Και τα δυό, τόσο απαραίτητα !)

Ο Νέος Κιθαρωδός:

--- Παράθεση από: Spilios στις 19/07/04, 20:00 ---ά βάθος !
Αλλά...αλλά ...
Το "χαβαλεδάκι" είναι ΖΩΤΙΚΟ !!!
Ο αχταρμάς είναι η εγρήγορση !
Είναι το ..."άπαντες όλοι έξω !!!!!!!!!!! "
--- Τέλος παράθεσης ---

Παιδιά, αν το καλοσκεφτείτε, θα δείτε ότι και ο αχταρμάς και το χαβαλεδάκι μπορούν να συνδυαστούν με όσα λέει ο parpen παραπάνω, και αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View