Ειδικά θέματα > Ηχογραφήσεις και Στούντιο

Απορία!

<< < (6/6)

Fteo:
Αν ο ενισχυτής σου έχει emulated line out μπορεί να μην χρειαστείς ούτε προσομείωση μικροφώνων και καμπινών. Αν θες να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή σου σαν προενίσχυση βάλε τον στο καθαρό κανάλι και προσπάθησε να βγάλεις ένα ουδέτερο σήμα όσο αυτό είναι δυνατόν.

faser:

--- Παράθεση από: Fteo στις 07/04/08, 21:29 ---Αν ο ενισχυτής σου έχει emulated line out μπορεί να μην χρειαστείς ούτε προσομείωση μικροφώνων και καμπινών. Αν θες να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή σου σαν προενίσχυση βάλε τον στο καθαρό κανάλι και προσπάθησε να βγάλεις ένα ουδέτερο σήμα όσο αυτό είναι δυνατόν.

--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστός ο fteo.. Eπειδή τυχαίνει να έχω και εγώ τον συγκεκριμένο ενισχυτή, έχει emulated line out.. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι το guitar rig αξίζει να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου ο ενισχυτής δεν έχει ξεκάθαρο και διακριτό ηχόχρωμα.. Οι δυνατότητες και οι συνδυασμοί του είναι άπειροι..  Βέβαια αν δεν μπορεί η κάρτα ήχου να υποστηρίξει instrument level, η χρησιμοποίηση του προενισχυτή είναι μονόδρομος.. Αλλά νομίζω ότι it's not the case here, αφού όπως είπες ηχογραφείς και μέσω μικροφώνου, οπότε βάλε την κιθάρα σου στην κάρτα, άνοιξε το guitar rig (που θα το βρεις, ξέρεις εσύ ;)), τσέκαρε τις ρυθμίσεις σου στο File --> Audio & Midi settings και είσαι έτοιμος.. :D

gers:
Λοιπόν, κατεβ...εχμμμ... απέκτησα το guitar rig 3 αλλά τζίφος!! :-\ Συνδέω την κιθάα και ενώ με το cool edit μπορώ να ηχογραφήσω κανονικά, στο guitar rig η απόλυτη σιγή!! :'( Για πείτε τι μπορεί να φταίει...

Α, να πω επίσης πως πάω midi & audio settings-->routing--> και στα inputs-οutputs μου λέει not connected!! :o
Μάλλον αυτό φταίει ε? ::) Ξέρετε πώς διορθώνεται?

Επίσης να πω πως έχω την υποψία ότι η εγκατάσταση δεν ήταν επιτυχημένη... αλλά πρώτα θέλω να βεβαιωθώ πως δε φταίει κάτι άλλο... :-\

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!! :)

gers:
Oκ, το έλυσα το πρόβλημα (μόνος μου - χειροκρότημα παρακαλώ :P) αλλά ο ήχος ακούγεται σαν από τρανζιστοράκι με χαλασμένη κεραία... γεμάτος παράσιτα!! :-\ Τι μπορεί να φταίει?

Αυτό συμβαίνει είτε περάσω το σήμα μέσω του μάρσαλ μου με φλατ ρυθμίσεις, είτε καρφί στην κάρτα ήχου..

faser:

--- Παράθεση από: gers στις 08/04/08, 23:10 ---Oκ, το έλυσα το πρόβλημα (μόνος μου - χειροκρότημα παρακαλώ :P) αλλά ο ήχος ακούγεται σαν από τρανζιστοράκι με χαλασμένη κεραία... γεμάτος παράσιτα!! :-\ Τι μπορεί να φταίει?

Αυτό συμβαίνει είτε περάσω το σήμα μέσω του μάρσαλ μου με φλατ ρυθμίσεις, είτε καρφί στην κάρτα ήχου..

--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον κακή ποιότητα θύρας της κάρτας ήχου σου.. Πάντω για καλό και για κακό, δες μήπως η στάθμη έντασης του guitar rig είναι δυνατή και σου παραμορφώνει λόγω clipping.. Άνοιξε ένα οποιοδήποτε preset, κλείσε τα πάντα στη δεξιά πλευρά εκτός του Input και Output και δες αν σου παραμορφώνει ακόμα.. Παίξε λίγο με το master volume του output γιατί συνήθως είναι τίγκα όταν το πρωτοανοίγεις..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View