Φίλε μου, έαν πρόκειται, για τραγούδια δυσκολίας, επιπέδου απλής μελωδίας, φεγγαράκι μου λαμπρό...θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τον δρόμο της περιπέτειας! Τι εννοώ με αυτό... Πρώτα από όλα, θα πρέπει τουλάχιστον, να μπορείς να βγάλεις μία άσκηση, την πιο απλή, δηλαδή το 1,2,3,4 με σχετική άνεση. Αρκεί να την παίζεις, αργά και όσο γίνεται καθαρά, τουλάχιστον στην πρώτη και δεύτερη χορδή της κιθάρας. Μόλις καταφέρεις λοιπόν αυτή την πρώτη άσκηση, προσπάθησε, μόνος σου, τραγουδώντας το φεγγαράκι μου λαμπρό, συλλαβή-συλλαβή, να βρεις μόνος σου, εκείνα τα πατήματα, που θα σχηματίσουν σιγά σιγά τη μελωδία. Έαν δεν προσπαθήσεις, να ανακαλύψεις έαν έχεις το ταλέντο, να βρίσκεις τη μελωδία, σε κάτι απλό που τραγουδάς, θα χάσεις μπόλικη από τη γλύκα ενός μουσικού οργάνου. Έαν τελικά αποφασίσεις ότι δεν το έχεις, τότε προχώρα παραπέρα σε νότες, χαρτιά, παρτιτούρες, ταμπλατούρες και τα λοιπά.
Έαν το καταφέρεις με 1-2 τραγούδια...θα το καταφέρνεις με όλα τα τραγούδια και θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο απ΄όσο νομίζεις, στο μέλλον.