Ειδικά θέματα > Εκμάθηση – Πρώτα βήματα

Ξεκινώντας από το μηδέν

(1/3) > >>

pagakis31@gmail.com:
Καλησπέρα σας,

Νέος στο Forum και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Όπως και γράφει το θέμα Ξεκινώ από το μηδέν.
Δεν έχω καμιά  επαφή με το όργανο.

Όποτε σε πρώτη επαφή έχω επιλέξει 2 κιθάρες για αγορά και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας.

https://www.nakas.gr/el/proionta/mousika-organa/kithares/ilektroakoustikes-kithares/yamaha-yamaha-fgx-830c-bl-ilektroakoustiki-kithara_550274/

https://www.kagmakisguitars.com/products-from-xml/takamine-gf30ce-blk-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B1-black.html?sort=p.price&order=DESC&limit=100

GVen:
Βασικά καλως ηρθες στο φόρουμ και στον θαυμάσιο κόσμο της μουσικής...της δικής σου μουσικής, σε λιγο καιρό.
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά της κάθε κιθάρας, Προσωπικά θα διάλεγα την takamine. Να σε ρωτήσω όμως κάτι. Γιατί να πάρεις ηλεκτροακουστικη? Έχεις σκοπό να παίξεις με κάποιο γκρουπακι με ενισχυτή?
Αν ναι , οκ πάρε...αν όχι όμως δε σου χρειάζεται  ηλεκτροακουστικη....μια απλή ακουστική θα σε καλύψει στο έπακρο. Και πιο οικονομικά θα σου έρθει και ίσως με τα ίδια χρήματα πάρεις ακόμα καλύτερη κιθάρα.
Με την ακουστική έχεις φυσικό ήχο, δε χρειάζεται να τη συνδέσεις σε ενισχυτή και απλά την παίρνεις και πας όπου θες. Με την ηλεκτροακουστικη ίσως, τονίζω το ίσως, να έχεις λιιιιγο υποδεέστερο ήχο, λόγω του cutaway , αλλά υπάρχει και το πλεονέκτημα να τη συνδέσεις σε ενισχυτή ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ κιθάρας.

Επίσης, σαν κάτοχος Επίσης μαύρης κιθάρας θα σου πω το εξής. Φαίνονται όλες οι δαχτυλιες και η σκόνη και θα σαι συνέχεια με το πανί στο χέρι. Καλύτερα μια κιθάρα με φυσικό χρώμα.

Επισης θα σου πρότεινα μια κιθάρα σε κανονικό μέγεθος. Η takamine, αν είδα καλά, είναι μικρότερου μεγέθους.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας από κοντά να πεις στον πωλητή τι ακριβώς θες και να πιάσεις στα χέρια σου την κιθάρα που σ αρέσει. Βάλουν να σου παίξει λίγο, όλο και κάτι ξέρουν και άκουσε την. Αυτή που θα σου αρέσει καλύτερα σε εμφάνιση, επαφη-πιασιμο και ήχο, κυρίως, αυτή να πάρεις.
Με τα χρήματα που θες να διαθέσεις παίρνεις πολύ καλή κιθάρα.

Προσωπικά θα πήγαινα καγμακη. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και θα σου κάνουν και το πρώτο σεταρισμα στην κιθαρα επιτόπου. Στο νακα είναι επίσης εξυπηρετικοί όλοι οι υπάλληλοι αλλά υπάρχει μια δυσκαμψία ως προς το πρώτο σεταρισμα.  Ίσως να κάνω και λάθος βέβαια. Ας μας πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του.

Καλή αρχή σου εύχομαι, καλή μελέτη και υπομονή. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει

Μάνος Καμπούρης (m.k.):
Καλώς ήρθες στον κόσμο της μουσικής!
Εγώ θα σου πρότεινα να μην κάνεις καμία αγορά πριν βρεις δάσκαλο.
Με την εμπειρία του θα σε καθοδηγήσει να βρεις και να αγοράσεις τον καταλληλότερο εξοπλισμό για ΕΣΕΝΑ προσωπικά.

pagakis31@gmail.com:
Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας,

Έχω έρθει σε επαφή με το δάσκαλο που θα με αναλάβει και επίσης του έχω στείλει αυτές τις κιθάρες να τις δει και περιμένω απάντηση απλά πάντοτε χρειάζομαι και μία δεύτερη γνώμη χωρίς αυτό να συμαίνει ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στον Δάσκαλο μου.
 
Τώρα όσο αφορά το χρώμα που μου είπατε θέλω μαύρη κιθάρα γιατί μου αρέσει, το ξέρω ότι θα είναι προβληματικό χρώμα σε σχέση με μία φυσική κιθάρα αλλά τι να κάνω που είμαι κολλημένος με το μαύρο.

Επίσης στο γιατί να πάρω ηλεκτροακουστική συμφωνώ σε αυτό που μου λέτε και θα το σκεφτώ σοβαρά.
 
Αν πάω σε κατάστημα όπως μου λέτε σε αυτή την φάση και την πιάσω στα χέρια μου η την ακούσω την κιθάρα δεν νομίζω ότι θα καταλάβω και πολλά πράγματα. Όποτε σε αυτό εμπιστεύομαι τον Δάσκαλο μου καθώς και να μου σετάρει την κιθάρα.

Μία ακόμα ερώτηση είμαι αριστερόχειρας αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω κιθάρα για αριστερόχειρες???

Ο δάσκαλος μου είπε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο απλά θα ήθελα και την γνώμη σας σύμφωνα με την εμπειρία που έχετε.

Τέλος θα ήθελα να μου προτήνετε και εσείς κάποια μοντέλα στο ποσό των 450€ με max 600€

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. 

Μάνος Καμπούρης (m.k.):

--- Παράθεση από: pagakis31@gmail.com στις 06/11/21, 14:42 ---Μία ακόμα ερώτηση είμαι αριστερόχειρας αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω κιθάρα για αριστερόχειρες???

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View