Ειδικά θέματα > Εκμάθηση – Πρώτα βήματα

Ξεκινώντας από το μηδέν

<< < (2/3) > >>

GVen:
Επειδή κι εγώ αριστεροχειρας είμαι θα σου πω το εξής. Φυσικά και παίζει ρόλο. Αν σε βολεύει να κρατάς το όργανο σαν αριστεροχειρας κάντο. Απλά θα πρέπει να βρεις και κιθάρα αριστεροχειρη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επειδή είμαι στη δουλειά τώρα θα σου στείλω μυνημα μετά να σου πω τι να κάνεις για να δεις τι σε βολεύει καλύτερα.

GVen:
Λοιπόν κοίτα τι θα κάνεις. Πας σ ένα κατάστημα. Ζητάς μια αριστερή και μια δεξιά. Πιάνεις και τις 2....απ τη μεριά που θα σε βολεύει καλύτερα να κρατάς την κιθάρα θα Ναι και η φυσική σου στάση. Αν αυτή είναι η αριστερή... τότε αυτή θα πάρεις. Μην καταπιεζεσαι. Η φύση ξέρει καλύτερα..

Για δες εδώ και το ξαναδυζηταμε αν είναι.https://www.skroutz.gr/c/453/akoustikes-kithares/f/853779/gia-aristerocheires.html?from=catspan&o=%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%82+%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%82

Απόλλων:
Χωρίς να απορρίπτω οπωσδήποτε τις δύο κιθάρες στις οποίες έχεις καταλήξει, θα έλεγα ότι σε αυτά τα λεφτά μπορείς να βρεις καλύτερα όργανα. Παραθέτω δειγματοληπτικά μερικές άλλες επιλογές:

Guild D-260CE
https://www.thomann.de/gr/guild_d_260ce_deluxe_nat.htm

Yamaha LJ6-ARE
https://www.thomann.de/gr/yamaha_lj_6_a_r.e_nt.htm

Recording King RD318
https://www.thomann.de/gr/recording_king_rd_318_adirondack.htm

Recording King RDS-11
https://www.thomann.de/gr/recording_king_rds_11_fe3_tbr.htm

H τελευταία είναι αρκετά πιο φτηνή, αλλά είναι αντικειμενικά μια πολύ καλή κιθάρα κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου (σώμα και καπάκι) από συμπαγή ξύλα... και επιπλέον είναι και ηλεκτροακουστική!

Πάντως, όπως ανέφεραν και οι προλαλήσαντες, είναι σημαντικό να πας σε μερικά καταστήματα και να δοκιμάσεις όσο περισσότερες κιθάρες μπορείς. Αν είναι δυνατό να έχεις μαζί σου και κάποιον που έχει περισσότερη εμπειρία, ακόμα καλύτερα. Το σημαντικό είναι για να βρεις ποιές κιθάρες σού ταιριάζουν περισσότερο από πλευράς αίσθησης και ήχου, και αυτό μπορεί να εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους όπως το σχήμα του σώματος, το μέγεθος του μπράτσου, τα ξύλα, κλπ.

pagakis31@gmail.com:
Ευχαριστώ πολύ για τις Απαντήσεις σας,

Σίγουρα το καλύτερο είναι να δω τις κιθάρες από κοντά αλλά με κάποιον που να ξέρει κιόλας, ίσως με το δάσκαλο μου.

Θα επανέλθω στο θέμα σύντομα μετά από τις εξελίξεις.

GVen:
Παιδες 1 λεπτό. Ξεχνάτε 1 βασικό πράγμα. Ο φίλος είναι αριστεροχειρας. Πρέπει πρώτα να καταλήξει πως θα κρατάει την κιθάρα, δεξιοχειρα ή αριστεροχειρα και μετά να δει ποια κιθάρα θα πάρει. Αυτό είναι το πιο βασικό.
Από προσωπική εμπειρία θα σας πω το εξής. Πριν αγοράσω την πρώτη μου κιθάρα,  πήγα στο ωδείο και μίλησα με το δάσκαλο. Του ΠΑ ότι είμαι αριστςροχειρας και αμέσως μ έβαλε να πιάσω την κιθάρα κι απ τις 2 μεριές. Αμέσως κατάλαβα ότι αριστερά με βόλευε καλύτερα. Φανταστείτε να χα ήδη πάρει δεξιά κιθάρα . Θα χα χάσει ένα σωρό λεφτά. Μην πω την ταλαιπωρία για να δώσεις την κιθαρα και να πάρεις καινούργια.

Γενικώς υπάρχουν 2 νοοτροπίες. Ή μαθαίνεις κανονικά με αριστεροχειρη κιθαρα εξ αρχής και όλα καλα, ή μιας και δεν έχεις ξαναπιάσει κιθάρα, μαθαίνεις με δεξιοχειρη , ίσως με αρκετό κόπο παραπάνω μέχρι να συνηθίσουν τα χέρια σου. Υπάρχουν αριστερόχειρες που παίζουν χωρίς πρόβλημα δεξιοχειρα, και άλλοι πάλι που παίζουν αριστεροχειρα γιατί δε μπορούν αλλιώς ή δεν ήθελαν να ζοριστουν.

Το μόνο μειονέκτημα με τις αριστερές  κιθάρες είναι ότι δεν υπάρχουν σε τόσο μεγάλη ποικιλία όσο οι δεξιές. Υπαρχουν όμως αρκετές.Προσωπικά δε με πειράζει αυτό. Πρόσεξε όμως τι θα κάνεις γιατί μετά αν ξεκινήσεις να παίζεις δεξιοχειρα και μετά αποφασίσεις ν αλλάξεις,  θα Ναι σα να ξεκινάς απ την αρχή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View