Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - ΣΤΕΛIOS

Σελίδες: [1]
1
Εφέ / Ήχος κιθάρας του Gary Moore
« στις: 20/07/11, 20:07 »
Καλησπέρα.
Θέλω να πλησιάσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στον ηχο της κιθάρας του Gary Moore σε αυτό το βίντεο.
Σε λίγο καιρό θα αλλάξω κιθάρα, οπότε τι νομίζεται ό,τι χριάζομαι από κιθάρα και πεταλάκια/ενυσχητή για να καταφέρω αυτό τον ήχο;2
  Καλησπέρα σε όλους!
Ανοίγω  αυτό το θέμα με σκοπό να ανταλλάξουμε  απόψεις, τεχνικές και "μυστικά"  ακόμα που χρησιμοποιούμε για να  αυτοσχεδιάζουμε.

Η εμπειρία μου στο  θέμα του αυτοσχεδιασμού είναι σχετικά  μικρή αν και εδώ και ένα χρόνο έχω  εμβαθύνει αρκετά στο θέμα και έχω  αφιερώσει πάρα πολλές ώρες.

Πως ξεκινάτε ένα αυτοσχέδιο δικό σας σόλο;  τι προσέχετε, που εμβαθύνετε περισσότερο,  σε ποια σημεία δίνετε περισσότερη έμφαση και πως χειρίζεστε την όλη ροή  του σόλο (αρχή,μέση,τέλος);

Περιμένω  τις απαντήσεις σας!

3
Έχω λιγότερο από έαν χρόνο την Kramer FT 202S LPB (http://www.wishabi.ca/items/2059545-Kramer-Pacer-FT-202S-Electric-KP20BMBH1-canada-prices-deals) (Δεν βρείκα link με μεγαλύτερη φωτογραφία και αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της.)

Θέλω να αλάξω τους μαγνήτες της με τους διπλούς emg 81 και emg 85.

Αξίζει ή καλύτερα να περιμένω να πάρω καινούργια κιθάρα;

4
Στο 0:54 αυτου του κομματιού:

Τι εφέ έχει η κιθάρα; και τι ακριβώς κάνει για να βγάλει αυτό τον ήχο; (νομίζω χτυπάει συγχορδία)

5
Μπορεί να ακούγεται κάπως αστείος αυτός ο τίτλος, αλλά θα ήθελα πραγματικά πάρα πολύ να ασχοληθώ επαγγελματικά με την κιθάρα!
Αλλά είμαι λιγάκι διχασμένος ως προς τις γνώσεις που έχω μέχρι στιγμής για την κιθάρα και δεν ξέρω τι πρέπει να γνωρίζω...

Έκανα 2-3 χρονια κλασική κιθάρα, μετά πήρα μια ακουστική και σταμάτησα το ωδείο (μεγάλη βλακεία που ακόμα τη μετανιώνω) μετά απο 2 χρόνια μου ήρθε ξανά η "κάψα" για να ασχοληθώ με την κιθάρα ξανά!
Έτσι ξεκίνησα να παίζω μόνος μου, έμαθα πάρα πολλά ακκόρντα και ρυθμούς δεξιού χεριού στην κιθάρα (αυτό γιατί άρχισα να παίζω κομμάτια Ελληνικα κυρίως και μόνο τα ακκόρντα)

Και από τον Οκτώβριο ξεκίνησα κανονικά μαθήματα σε ωδείο (ηλεκτρική κιθάρα)
Ομολογώ οτι με έχει κερδίσει για τα καλά η κιθάρα και θέλω πάρα πολυ να ασχοληθώ και επαγγελματικά αλλά όπως προείπα δεν ξέρω αν θέλω πολλή η λίγη δουλειά ακόμα...

Μέχρι στιγμής είμαστε στο δεύτερο σόλο απο το βιβλίο "Troy stetina lead metal guitar" (έχουμε κάνει αρκετές κλίμακες, τρίηχα, βιμπράτο, κλισέ, σηκώματα, τέταρτα, όγδοα, δέκατα έκτα, αρμονικές) και απο ότι μου λέει και ο δάσκαλος πάμε πολύ καλά.

Το θέμα είναι τί πρέπει να μάθω ακόμα για να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα;

Θέλω πολύ να παίζω κιθάρα σε κάποια μπάντα και να γίνω δάσκαλος κιθάρας...αλλά τί πρέπει να κάνω για να φτάσω σε αυτά τα επίπεδα;

Να σημειώσω οτι είμαι 15 χρονών μαθητής Α΄Λυκείου.

Σελίδες: [1]