Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Φωνή και ανάσες

<< < (4/7) > >>

Baphomet (Πέτρος):
ναι αυτη ειναι η αποψη μου... και το λεω γιατι τραγούδαγα 3 χρονια χωρις μαθηματα και δεν κατάφερα τίποτα... πολύ μεγαλύτερη διαφορά είδα μετά από ένα μήνα μαθήματος παρά μετά από 3 χρόνια χωρίς. :-\
Εκτός αν σε ενδιαφέρει να τραγουδάς μόνο για πάρτη σου στο μπάνιο ;D ;D ;D Γενικά πιστεύω πως όποιος αγαπάει το τραγούδι και θέλει έστω και ερασιτεχνικά να ασχοληθεί πρέπει να κάνει την χάρη στον εαυτό του και να ξεκινήσει μαθήματα.

Σιδηρόπουλος:

--- Παράθεση από: Baphomet (Πέτρος) στις 31/10/05, 22:44 ---ναι αυτη ειναι η αποψη μου... και το λεω γιατι τραγούδαγα 3 χρονια χωρις μαθηματα και δεν κατάφερα τίποτα... πολύ μεγαλύτερη διαφορά είδα μετά από ένα μήνα μαθήματος παρά μετά από 3 χρόνια χωρίς. :-\
Εκτός αν σε ενδιαφέρει να τραγουδάς μόνο για πάρτη σου στο μπάνιο ;D ;D ;D Γενικά πιστεύω πως όποιος αγαπάει το τραγούδι και θέλει έστω και ερασιτεχνικά να ασχοληθεί πρέπει να κάνει την χάρη στον εαυτό του και να ξεκινήσει μαθήματα.

--- Τέλος παράθεσης ---

θα συμφωνήσω.. σε 1 μήνα μαθήματα ειδα τεράστια μα τεράαααστια διαφορά στη φωνή.. και τοποθέτηση, και έκταση, και τεχνική..

parlats:
Συμφωνώ και γω. Κάνε μαθήματα φωνητικής να δεις μεγάλη διαφορά. Τα λεφτά δεν πάνε χαμένα  ;)

ReimontA:
Τα.... βασικα στο τεραστιο θεμα φωνης ειναι.....παρα πολλα.Τα σημαντικοταρα:
1.Αναπνοη(προσωπικα μεσοπλευρια διαφραγματικη)
2.Τοποθετηση φωνης
3.Ενεργοποιηση ηχείων
Βεβαιως και υπαρχουν χιλιαδες γνωμες και χιλιαδες ασκησεις.Καλο θα ηταν αν κ εφοσων τραγουδαμε να ξερουμε ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.Η φωνη ειναι ενα οργανο μην το ξεχναμε αυτο.

H kori tou tass:
Αυτός ο τρόπος αναπνοής, είναι ένα απ' τα πρώτα μαθήματα που κάνουνε και στα θεατρικά εργαστήρια, γιατί βοηθάνε τον ηθοποιό να λέει μεγάλες ατάκες αδιάκοπα.
Συγκεκριμένα στην ομάδα μας, για να μας μάθει αυτό τον τρόπο, μας είχε όρθιους και προσπαθούσαμε να το πετύχουμε μόνοι μας.. Μετά από λίγη ώρα ερχόταν, έβαζε το χέρι του στο στομάχι-κοιλιά(?) μας και έβλεπε αν το κάναμε σωστά..
Μετά το είχαμε και ως άσκηση για το σπίτι με τον ίδιο τρόπο και κάποιος άλλος απλά έπρεπε να ελέγξει αν το κάνουμε σωστά.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο ο τρόπος αναπνοής μπορείς να κάνεις κι αυτό, εγώ τουλάχιστον το έμαθα σε 1 βδομάδα έτσι.

Σημ. Εισπνοή από την μύτη και εκπνοή ΠΑΝΤΑ από το στόμα, αλλιώς θεωρείται λάθος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View