Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μαγνήτες και ηλεκτρικά

ποιουs dimarzio να βαλω?

<< < (3/5) > >>

satrianidis:

--- Παράθεση από: Serviani στις 31/07/09, 20:23 ---Για να είμαστε λίγο πιο ακριβείς είναι για όσες γέφυρες έχουν spacing παρόμοιο με ενός floyd rose.

@ satrianidis για τι κιθάρα προορίζεις τους μαγνήτες;

@ faser αγορίνα ο neck μαγνήτης της JP δεν είναι air norton αλλά είναι πάρα πολυ κοντά,το αναφέρω γιατί τον είχα δοκιμάσει παλιότερα στην κιθάρα και είδα τις διαφορές,τα πρίμα που του λείπουν τα είχε,κοινώς λίγο περισσότερο clarity.

--- Τέλος παράθεσης ---
αν σου πω οτι δεν ξερω ακομα?  :) θελω να παρω μια επιπλεον για να τουs φορεσω πανω.

satrianidis:

--- Παράθεση από: faser στις 31/07/09, 20:26 ---Στις κιθάρες με floating bridge (δηλαδή όχι fixed, τύπου Strat), η απόσταση μεταξύ των χορδών αμέσως μετά την γέφυρα και κατευθυνόμενοι προς τα κλειδιά, είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις κιθάρες με fixed bridge.. Αυτό σημαίνει ότι στη περιοχή εκείνη, απαιτείται ο μαγνήτης να έχει τα polepieces (τα μαγνητάκια του κατά το κοινώς λεγόμενο) σε μεγαλύτερη απόσταση το ένα από το άλλο για να "πέφτουν" ακριβώς από κάτω από τις χορδές.. Ένας μαγνήτης f-spaced υποτίθεται ότι έχει τοποθετημένα τα polepieces του ακριβώς από κάτω από τις χορδές σε κιθάρες με floating bridges.. Όπως καταλαβαίνεις, καθώς οι χορδές "διατρέχουν" την κιθάρα με κατεύθυνση από τη γέφυρα προς τα κλειδιά και δεδομένου ότι τα neck nuts είναι λίγο-πολύ στάνταρ διαστάσεων, η απόσταση των χορδών πάνω από τον neck pickup είναι σχεδόν ίδια σε κιθάρες με fixed και floating γέφυρες.. Βέβαια υπάρχει και εκεί μια εξαίρεση στον κανόνα, που λέει ότι αν το neck nut είναι κάποιων διαστάσεων και πάνω (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά μπορώ να το βρω και να επανέλθω) χρειάζεται και f-spaced μαγνήτης και στη neck θέση..

As a rule of thumb, αν έχεις κιθάρα με floating bridge, χρειάζεσαι f-spaced στην bridge position και κατά 75% κανονικό μαγνήτη στη neck position.. Παρόλα αυτά, για να λύσεις το "μυστήριο" του neck μαγνήτη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις (από το να μετράς με χάρακες χιλιοστά στο neck nut) είναι να μπεις στο google και να βάλεις το μοντέλο της κιθάρας σου και τις λέξεις "neck pickup f-spaced or normal" ή κάτι παρεμφερές.. Αν μιλάμε για κάποιο γνωστό μοντέλο κιθάρας, οι πιθανότητες είναι να έχουν ασχοληθεί αρκετοί με αυτό το "δίλημμα" και να βρεις την απάντηση σε δευτερόλεπτα.. Ελπίζω να βοήθησα..

Edit: Σωστή παρατήρηση από τον Serviani ;).. O μαγνήτης της MM θεωρείται custom αλλά είναι πάρα πολύ κοντά στον Air Norton..

--- Τέλος παράθεσης ---
thanks faser  ;)

Ibanezακιας:
Να πω κι εγώ την άποψη μου για κάποιους μαγνήτες χωρίς βαθμολογία φυσικά...Προσωπικά έχω στην neck τον Air Norton και στην bridge τον Al DiMeola.Στη μέση έβαλα τον HS-2 μόνο για να γεμίσω την θέση αλλα τελικά αποδείχτηκε πολύ ωραίος μαγνήτης.Απο κει και περα δεν ξέρω αν θα βρείς πλέον στο εμπόριο του Meola αλλά σε είναι παρόμοιος σε specs με τον Super Distortion.Απο κει και πέρα πιστεύω πως ο Air Norton είναι μια κλασσική επιλογή για neck.Επίσης αν θες κοίταξε και το σετάκι Evolution και με τους τρείς μαγνήτες.Όσο για την MM JP έχω την εντύπωση πως φοράει custom neck μαγνήτες,αλλά νομίζω πως στην JPM παλιότερα φόραγε τον Air Norton Lite...

JACKSONMAN:
Για ν απροσεγγισω ηχο Μειντεν Μεταλλικα και γενικα χαρντ ροκ αλλα να εχω και καλα καθαρα ποιο μοντελο Di Marzio να βαλω?

Κ.Dee:
ΤoneZone  :guitar


Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View