Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Θέση αντίχειρα στην ηλεκτρική κιθάρα.

<< < (6/6)

jimaras97:

--- Παράθεση από: Gabriel6th στις 23/08/06, 20:20 ---
--- Παράθεση από: Paladin στις 23/08/06, 20:00 ---Συμφωνώ.Έχω παρατηρήσει ότι κουράζεται λιγότερο το χέρι στην κλασσική θέση διότι κάνεις ευκολότερα τα ανοίγματα.Και ναί, στην κλασσική κιθάρα έχει δύσκολα σόλα και τεχνικές.Όσοι ξεκίνησαν απο κλασσική έχουνε φοβερή τεχνική και στην ηλεκτρική.Π.χ Kotzen.Αλλά μιλάμε κλασσική που κάνεις και λεγκάτα, αυτά με τα μπαρέ κλπ.

 Απλά με το κλασσικό στυλ δεν μπορείς να έχεις ακριβώς αυτόν τον τσαμπουκά στο παίξιμο.Ξεκινάω σιγά σιγά να μάθω το κλασσικό στύλ και θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω υβριδικό.Στα bends κλπ αντίχειρας πάνω.Για τον τσαμπουκά που λέγαμε.Στα υπόλοιπα κυρίως κλασσικό στύλ.

 Btw, ο Petrucci δεν παίζει με αυστηρό κλασσικό στύλ, ο αντλιχειράς του είναι μέν πίσω αλλά πιό πάνω.Φαίνεται δηλαδή απο τα video.Ο αντίχειρας του Romeo όντως είναι εξαφανισμένος διαρκώς πίσω απο την ταστιέρα lol.O Malmsteen έχει λίγο ότι νά ναι στύλ.Βέβαια παίζει έτσι δίοτι η strat έχει μικρό μπράτσο και παίζεις ευκολότερα.Άμα έπαιζε σε καμιά Ibanez ή αντίστοιχη με φαρδύ μπράτσο δεν θα μπορούσε να παίζει έτσι συνέχεια.Πάντως λόγω οτι παίζει με τον αντίχειρα πάνω έχει αυτόν τον τσαμπουκά.Η δαχτυλοθεσία του όμως είναι όντως λάθος.Τη μιά χρησιμοποιεί πάνω στις ίδιες νότες στην κλίμακα το μικρό δάχτυλο και την άλλη τον παράμεσο.Δηλαδή αντί για παράμεσο-μικρό δάχτυλο,μέσο-παράμεσο.Ότι τον βολεύει τον καθέναν βέβαια, αλλά οκ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Η δακτυλοθεσία τις περισσότερες φορές γίνεται και με βάση την επόμενη θέση στην ταστιέρα. πχ όταν αυτοσχεδιάζεις με πεντατονικές βολεύει να χρησιμοποιείς μέσο παράμεσο στην ίδια χορδή πρίν κατεβείς στην επόμενη συγχωρδία κλπ. Γενικά αξίζει να δόσει κάθε κιθαρίστας προσοχή στον τρόπο που πατά τις χορδές στα τάστα. Και όταν μάθεις να πατάς ομοιόμορφα με σταθερές γωνίες και δύναμη είναι πολύ εύκολο να βελτιωθείς σε τομείς όπως την ταχύτητα που ενδιαφέρει πολλούς. Προσωπικά θεωρώ ότι οι δακτυλισμοί έχουν τεράστια επιρροή στον ήχο ενός κιθαρίστα και του επιτρέπουν να βασίζεται λιγότερο σε reverb και gain για να μην κόβονται και χάνονται νότες. Η κιθάρα δεν παίζεται μόνο με τα δάχτυλα. Πήχεις, δικέφαλοι, ώμοι και αυχένας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Μόνο όταν είσαι άνετος μπορούν τα δάχτυλά σου να κυλίσουν στην ταστιέρα. Όταν ο δεξής αγκώνας δεν έχει περιορισμούς στην κίνηση, όταν ο αριστερός ώμος δεν είναι σφιγμένος και το κεφάλι απλα παρατηρεί και δεν είναι καρφωμένο στην ταστιέρα. Πολλοί είναι αυτοί που αδιαφορούν για όλα αυτά και δημιουργούν στους εαυτούς τους εμπόδια χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

--- Τέλος παράθεσης ---


Έχει σχέση το μέγεθος της παλάμης και των δακτύλων με τον τρόπο που τοποθετώ τον αντίχειρα(σε ηλεκτρική)?Γιατί έχω  μεγάλη παλάμη και αναρωτιέμαι αν κάποιος από τους δύο τρόπους είναι πιο εύχρηστος

fedstog:
Δεν σε επηρεάζει το μέγεθος, απλά θα νιώθεις εσύ στην αρχή λίγο περιορισμένος, αργότερα θα σου περάσει ψυχολογικό είναι

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View