Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Μετρονόμος ( Χρήση-Προτάσεις )

<< < (2/10) > >>

ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
   με δυο λογια βοηθαει στον συνχρονισμο!

priestjim:
Παράκληση όσοι έχετε μετρονόμο να τον χρησιμοποιείτε όσο πιο συχνά μπορείτε. Είναι μαγικό εργαλείο. Δεν το καταλαβαίνεις στην αρχή αλλά μετά φαίνεται και στην ταχύτητα και στο συγχρονισμό. Όταν δουλεύουμε με σταθερό χρόνο, το μυαλό κωδικοποιεί τις αποστάσεις και η συνήθεια γίνεται ταχύτητα και ακρίβεια. Οπότε..τρέξτε όλοι!

mleo:
Πάντως πήρα ένα μετά από τη συμβουλή κάποιου φίλου μου και προσπάθησα χθες να τον χρησημοποιήσω, όμως για να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να με βοηθήσει. Ακολουθώ τα κτυπήματα πάνω κάτω κλπ αλλά πως μετά αυτό μπορεί να με βοηθήσει στο να παίζω τραγούδια? Πάντως μς τις απαντήσεις σας φαίνεται πολύ σημαντικό όργανο.

Μένια..:
Μα είναι πολύ σημαντικό..Παίζεις με νότες?Για να τον συνηθίσεις κάνε ένα κολπάκι. Βάλε να χτυπάει π.χ. σε 3/4, μαζί με κάποια κλίμακα και ακολούθησέ τον. Όταν το κάνεις αρκετές φορές, άλλαξε τον ρυθμό και σιγά-σιγά βάλτον πιο γρήγορα. Όχι όμως μέσα σε δυο ώρες..θέλει καιρό.Θα δεις οτι θα σε βοηθήσει πολύ να κρατάς τον ρυθμό, να μην βιάζεσαι και το χέρι σου να είναι πιο ξεκούραστο και γρήγορο.Θέλει εξάσκηση και υπομονή. Και μην ξεχνάς να κάνεις εξάσκηση και σε κλίμακες και αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

mleo:

--- Παράθεση από: Μένια.. στις 02/02/06, 08:43 ---Μα είναι πολύ σημαντικό..Παίζεις με νότες?Για να τον συνηθίσεις κάνε ένα κολπάκι. Βάλε να χτυπάει π.χ. σε 3/4, μαζί με κάποια κλίμακα και ακολούθησέ τον. Όταν το κάνεις αρκετές φορές, άλλαξε τον ρυθμό και σιγά-σιγά βάλτον πιο γρήγορα. Όχι όμως μέσα σε δυο ώρες..θέλει καιρό.Θα δεις οτι θα σε βοηθήσει πολύ να κρατάς τον ρυθμό, να μην βιάζεσαι και το χέρι σου να είναι πιο ξεκούραστο και γρήγορο.Θέλει εξάσκηση και υπομονή. Και μην ξεχνάς να κάνεις εξάσκηση και σε κλίμακες και αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Επειδή είμαι λίγο άσχετος το 3/4 τι είναι διότι στο μετρονόμο έχει bpm. Και αυτά τα bpm αρχίζουν από 40 και πάνε μέχρι 200+ ποια είναι τα βασικά bpm που πρέπει να ακολουθώ? Και όταν λες με κάποια κλίμακα εννοείς να παίζω κλίμακα ακολουθώντας τα bpm? Μήπως μπορείς να μου πεις ορισμένες ασκήσεις που μπορώ να κάνω? Το τι έκανα χθές όταν τον δοκίμασα πρώτη φορά, απλώς κτυπούσα όλες τις χορδές όπως ακουγονταν τα χτυπήματα του μετρονόμου. Ευχαριστώ πολύ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View