Ειδικά θέματα > Εκμάθηση – Πρώτα βήματα
Μάθετε εύκολα τα Ακόρντα Barre
zeoy:
--- Παράθεση από: elrich στις 13/02/13, 08:59 ---Μάλλον θα γράψω στο προσεχές μέλλον κι εγώ κάποια πράγματα σε αυτό το thread. Θα ήθελα να μιλήσω για (πως να το πω...) μια ορθολογική χρήση των μπαρρέ ανάλογα με το χρόνο που θα παίξεις συνεχόμενα (συναυλία, μαγαζί, παρέα κλπ), μπαρρέ που είναι βολικά, μπαρρέ που τα "λουφάρεις" και έξυπνες αλλαγές που δεν σου προκαλούν πόνο μετά από 1-2 ώρες παιξίματος (!) Ακόμα και πολύ έμπειροι παίχτες κουράζονται από τα μπαρρέ και μετά από κανα δίωρο το μπαρρέ ακούγεται τζχνγκλμτ (ακριβής απόδοση).
Ελπίζω να μην το ξεχάσω στην πορεία
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάρα πολύ σημαντικό. Όποιος έχει παίξει live κάμποση ώρα ακουστική νιώθει τον πόνο μας (μεταφορικά και κυριολεκτικά ;D ).
Περιμένουμε tips από τον πολεμιστή του ακομπανιαμέντου ;)
Υπνοβάτης...:
@elrich
Θεός, κάντο. Έχω λίωσει και στο γέλιο με την "ακριβή απόδοση". Παίζει να ναι 10^6% σωστή! ;D
--- Παράθεση από: Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood στις 13/02/13, 00:48 ---ΧΑ!
Εμφανίζομαι από το υπερπέραν, για να δώσω κομμάτια σοφίας!!
Κάτι που με βοήθησε στα εξτρά περίεργα ακκόρντα, ήταν να εξασκήσω τα σύνηθη 3δάχτυλα ακκόρντα, μόνο με το μέσο, παράμεσο και μικρό. Δν έλιωσα και σε αυτή την άσκηση, αλλά προσφέρει κατ'εμε μια στοιχειώδη πλην απαραίτητη ανεξαρτησία στα δάχτυλα αυτά. Και είνια ένα πρώτο στάδιο στην εξάσκηση του δείκτη ως καποτάστου. Το οποίο θέλει ξεχωριστή μελέτη, για να δουλέψει με το ελάχιστο έργο. Ας μείνουμε στα ακκόρντα της πρώτης θέσης χωρίς δείκτη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάρα, πάρα πολύ σωστό! Εξαιρετικά παραμελημένα τα τρίφωνα-τετράφωνα απλά voicings από τους αυτοδίδακτους- εμπειρικούς κιθαρίστες. (Χωρίς καμία διάθεση μείωσης προφανώς!)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση