Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μαγνήτες και ηλεκτρικά

Έλληνες κατασκευαστές μαγνητών και τιμολόγηση.

<< < (5/5)

saved:
Να ρωτησω,οι ελληνες μαγνητοποιοι,πανε σε καμια εκθεση η γενικα ετσι κατι να προσεγκησουν το κοινο,να ακουσουμε τα προιωντα τους κτλ.
Στην ΝΑΜΜ εχουν παει διαφοροι που φτιαχνουν εφε κτλ,αλλα εστω στην music world expo η πως την λενε που γινετε καθε μαιο,μπορει ενας μουσικος να ακουσει την δουλεια τους χωρις να πρεπει να αγωρασει πρωτα;

vegos:
Η εντύπωση που έχω από κατασκευαστές μαγνητών και οργάνων είναι η εξής:
Πουλάνε ένα προιόν ως μπουτίκ, ενώ είναι τεχνολογικά ισάξιο με το πιο απλό παραγωγής.

Είδα δύο πράγματα:
Μαγνήτες που δεν διαφέρουν σε κάτι από άλλους. Δηλαδή είχαν τον ίδιο φυσικό μαγνήτη, την ίδια αντίσταση. Υποθέτω ότι θα είχαν και το ίδιο πηνιόσυρμα. Δεν τους άνοιξα για να ξέρω.
Κόστιζαν 3Χ την τιμή ενός καλού επώνυμου.
Προσωπικά, δεν θα τους αγόραζα.
Κιθάρες που επίσης δεν διαφέρουν από άλλες. Δεν ήταν ένα κομμάτι ξύλο μονοκόματο που να πω δικαιολογεί το τόσο αυξημένο κόστος.

Γενικά, σε όλα τα πράγματα, το χειροποίητο έχει αξία όταν είναι unique. Το παίρνεις όταν θες κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Δεν βάζω καν τη χώρα κατασκευής, δεν έχει να προσφέρει κάτι.

Θα έφτιαχνα πχ custom όργανο για να το φτιάξω όπως θέλω εγώ. Δε μου λέει κάτι να πάρω μία χειροποίητη telecaster που είναι ίδια σε specs με την παραγωγής της Χ εταιρίας.

Αντίστοιχα θα έπαιρνα custom μαγνήτες γιατί θα ήθελα να έχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δεν θα έπαιρνα έναν custom humbucker που θα ήταν ίδιο με κάποιον άλλο.

Συζητάμε για πράγματα που έχουν φτάσει σχεδόν στο τέλος. Έχουν δοκιμαστεί και έχουν γίνει όλες σχεδόν οι πιθανές παραλλαγές...

Έχω δυο φίλους που με έχουν ζαλίσει να τυλίξουμε μαγνήτες. Η απάντησή μου είναι "Γιατί;". Αν πάμε by the book, τι παραπάνω θα έχει το δικό μας τύλιγμα;

modfori:

--- Παράθεση από: vagtanplan στις 12/01/18, 09:34 ---Αστε το πληκτρολογιο και τις, απο αποσταση κριτικες και αξιολογησεις και δοκιμαστε τους μαγνητες των "δικων" μας πριν μιλησετε.
Ειδικοτερα για τους Silver Pickups αλλα και τους GAS επειδη εχω σετ τους και εχω μπει στον κοπο να ακουσω απο κοντα σε πολλα οργανα (εκτος απο τα δικα μου που φορανε τους μαγνητες τους), εχω να πω οτι ΚΑΠΟΙΟΙ ειναι  ανωτεροι απο πολλους απο αυτους που θεωρειτε (και εχετε διαβασει κριτικες στα περιοδικα και στο youtube) κορυφαιους, γκαματους κλπ.
Εννοειται οτι δεν ειναι κατα παραγγελια και ορεξη του καθενα μας οι μαγνητες που βγαζουν και εχουν μετα απο πολυ καιρο αποφασισει την γκαμα τους και καλα κανουν. Για δε περνετε τηλεφωνο τον Fralin, τον Barden etc να του ζητησετε να σας φτιαξει μαγνητακι της ορεξης σας ?? Μετα πειτε μου την απαντηση που θα παρετε.....

Μην απαξιωνετε οταν ΔΕΝ εχετε ιδία αποψη. Αυτο ειναι "γνωστη Ελληνικη τακτικη " φιλοι μου.....

--- Τέλος παράθεσης ---

επειδή εγώ ξεκίνησα το ζήτημα και απεθύνεσαι σε μένα οφείλω να απαντήσω.
αν ξαναδιαβάσεις το μήνυμά μου θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει καμία απαξίωση στους gas μαγνήτες , αυτό που απαξιώνω είναι η λογική του Έλληνα επιχειρηματία που ενώ εδρεύει στην Ελλάδα (του 2018) και απευθύνεται αρχικά στην ελληνική αγορά, πουλάει σε τιμές Μόντε Κάρλο (αποκλείοντας αυτομάτως την πλειονότητα των Ελλήνων υποψηφίων αγοραστών) και μάλιστα προϊόν που έχει ήδη φτιαχτεί από πάμπολλες άλλες εταιρίες. Δεν υπάρχει κάποια πρωτοπορεία σε αυτό που να δικαιολογεί την τιμή αυτή  , εκτός και αν  "ειναι τυλιγμενοι στα γερικα μπουτια της γιαγιας Αμπιγκεηλ σε ειδικο δωματιο του καστομ σοπ της Φεντερ με ελασμα απο το συρταρι του Λεο που βρεθηκε σε μια παλια αποθηκη". Και μη μου πεις οτι οι συγκεκριμένοι μαγνήτες είναι παγκοσμίου φήμης (και όχι ποιότητας, που μπορεί κάλλιστα να'ναι)  ώστε να πωλούνται σε τιμή μεγαλύτερη απο τις "γνωστές- μεγάλες" εταιρίες ή και άλλες εταιρίες μικρότερες και λιγότερο γνωστές που πουλάνε σε πολύ λογικότερες τιμές ενώ απευθύνονται κατά βάση σε πλουσιότερη αγορά απο τη δική μας  . Επίσης το κόστος της κατασκευής τους παίζει να'ναι υποπενταπλάσιο εώς υποδεκαπλάσιο της τελικής τιμής πώλησης τους .
Με την ίδια λογική αντιμετωπίζω και τις υπόλοιπες εταιρίες (ελληνικές και αλλοδαπές) που υπερ-κοστολογούν τα προϊόντα τους .
Ο λόγος που αρχικά μπήκα στον κόπο να ρίξω μια ματιά στους μαγνήτες τους είναι επειδή έψαχνα για μαγνήτες και ήξερα πως είναι Έλληνα κατασκευαστή , αλλά μολις είδα τιμές έπαθα ένα σοκ.

manosfmg:
χωρις να εχω μεγαλη εμπειρια στους μαγνητες,οπως δεν θελω να εκθιασω-διαφημισω κανενα,θα πω οτι για ενα σεταρισμα πας που ειναι υποθεση το πολυ μισης ωρας και περνουν 50αρικο,ξερω οτι στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι δυσκολα,οταν εχεις μεινει μεσα σε 6 χρονια 2 φορες ανεργος το καταλαβενεις καλα.
θα πω λοιπον οτι παρολο που οι τιμες ειναι καπως υψηλες,θα ηθελα να ακουσετε καποιους μαγνητες ιδετερα τou GAS που εχει τυχει να ακουσω εγω,σε les paul η strat,οι κιθαρες πραγματικα ηταν εντελως αλλο επιπεδο ακομα και απο noiseless hot 50 vintage hum και δεν συμμαζεύεται,ειπα δεν κανω διαφήμιση,ετυχε να ακουσω καποιες,οπως ετυχε να παιξω με μια ολυμπους κιθαρα,ηταν πολυ ομρφη και ευκολοπαιχτη κιθαρα,θα πω,οτι οτιδήποτε ειναι καλο δεν ειναι ποτε φτηνο,ουτε καν τα κινεζικα.

mouz:
... όπως ξέρετε ιδιαίτερα σχετικός (τουλάχιστον) με τους μαγνήτες δεν είμαι, πιστεύω όμως ότι (και) για τους μαγνήτες είναι σημαντική η ψυχολογία, η οποία επηρεάζεται και από την τιμή :). Δεν πρόκειται για ελληνικούς μαγνήτες, αλλά έχοντας κατά νου τη συζήτηση εδώ έπεσα πάνω στο παρακάτω βιντεάκι:

https://www.youtube.com/watch?v=uLcwttVELsw&feature=em-subs_digest

που νομίζω ότι είναι σχετικό όχι μόνο για τους μαγνήτες αλλά με το ευρύτερο ζήτημα της ποιότητας των ηλεκτρικών κιθαρών ως προς τον ήχο τους (όχι φυσικά ποιότητα κατασκευής, playability κλπ).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση