Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν υπήρχαν στην αγορά φυσαρμόνικες φυσικού μινόρε; Να κανεις και τη δουλειά σου πιο εύκολα;
Ρε παιδιά... Όχι πάλι ρε παιδιά....
Βγάλε την Stefanos minor nat στο κλαρί με δώρο ενα βιβλίο της αρμονίας της φύσας..Επίσης μην σκοτώνεις έτσι χοντρα τις συνθέσεις.Το τικι τικι τακ το παίζεις σε λάθος δρόμο..το μεσοπέλαγα αρμενίζω επίσης.Βάζεις ματζόρε αντι για μινόρε κλπ....τι έγινε , έτσι σου γουστάρει?(*..ξέρω ξέρω..αυτη η καταραμένη φυσαρμόνικα φταιει...αλλα τώρα με το καινουριο σκιπ)...Τι αλλο να πω...λες οχι τρολάρισμα και έχεις τρολάρει λες και έχεις κασετα στο κεφάλι σου...Μου θυμίζεις μια γιαγια που με έπρηζε καθε 10 λεπτα για 5 ωρες..."κόψε την λυγαριά...να σου φέρω πριόνι"..και ξαναδωστου...πραγματικά μου θυμίζει αυτισμό αυτο το πραγμα...να το κοιταξεις καποια στιγμή...
Νομίζω ότι κατάλαβα τι προσπαθεί να πει ο Στέφανος! Το κομμάτι "τα Κύθηρα" (στην αυθεντική του εκτέλεση), έχει μετατροπία σε σχετικά ΚΛΕΙΔΙΑ (ΟΧΙ σε σχετικές ΚΛΙΜΑΚΕΣ!!!), συγκεκριμένα από το κλειδί Fm (κουπλέ) στο κλειδί Αb (ρεφραίν). Τα δύο αυτά κλειδιά επιβεβαιώνονται από την παρουσία των πτώσεων C->Fm και Εb->Αb, αντίστοιχα. Αν τώρα κάποιος έχει ένα όργανο που παίζει, π.χ., τις διατονικές νότες της Ab major, ΔΕΝ μπορεί να αποδώσει ακριβώς το κομμάτι (γιατί δεν μπορεί να παίξει τον φθόγγο E της συγχορδίας/αρμονίας C). Μία προσέγγιση, είναι να παίξει όλο το κομμάτι διατονικά αντικαθιστώντας τον E με Eb, με αποτέλσμα η πτώση C->Fm να μετατραπεί σε Cm->Fm, που "αποδυναμώνει" πολύ την αίσθηση του κλειδιού Fm του αυθεντικού κομματιού. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί (δικαιολογημένα) ότι δεν υπάρχει μετατροπία σε αυτή την περίπτωση. Ο Στέφανος παίζει το κομμάτι με τρεις τρόπους: Οι δύο τρόποι είναι ο παραπάνω (πλήρως διατονικός) με όργανο που παίζει Fm ή Ab κλίμακα (οι διαθέσιμοι φθόγγοι είναι ακριβώς οι ίδιοι, υποθέτω η διαφορά είναι στις οκτάβες?) και ο δεύτερος με δύο όργανα, ένα που μπορεί να παίξει τον φθόγγο E στο κλειδί του Fm (π.χ., F harmonic minor κλίμακα) και ένα που παίζει σε Ab. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που προσφέρουν αυτές οι επιλογές και πόσο κοντά είναι στο αυθεντικό είναι στην κρίση του ακροατή... Αυτά! Παράθεση από: atav (φλουτσ) στις 10/08/18, 13:03Ρε παιδιά... Όχι πάλι ρε παιδιά.... Όχι άλλο κάρβουνο...!!!
αν ξαναμπώ θέλω να δω τι θα απαντήσεις και γιατί κανένας σας μουσικός δεν απάντησε σ’ αυτά…
Προς mcKay**Αν προσβάλεσε επειδή κάποιος δικαιολογημένα χαρακτηρίσει την συμπεριφορά σου αυτιστική, αυτομάτως προσβάλεις όλους τους αυτιστικούς που υπήρξαν , υπάρχουν και θα υπάρξουν, συμπεριλαμβανωμένων και όλων των αυτιστικών που κάποιοι επίσης δικαιολογημένα χαρακτηρισαν ιδιοφυίες.Για το κλαρί είπε και ο ίδιος οτι το έχει κάνει ήδη...
Βραζίλη, αν βλέπεις/ακούς/διαβάζεις, καθάρισε το νήμα. Δεν βλέπεται.
Στέφανε...δεν έχω καμία διάθεση να σε "πληγώσω" αλλά όπου κι αν πας να γράψεις γίνονται τα ίδια...δε σε προβληματίζει?και κάθε φορά αποχωρείς με πομπώδη τρόπο απ'το ένα φόρουμ...πας σε άλλο....και τούμπαλιν!όλοι οι γνώστες της θεωρίας σου λένε να κάτσεις να μελετήσεις και να αφήσεις τα άρθρα....κατανοητή και σεβαστή η πρόθεσή σου να βοηθήσεις αλλά όταν ακόμα και δάσκαλοι σε συμβουλεύουν πως αυτό που κάνεις είναι λάθος και μπορεί, πέρα απ'το να οδηγήσει αδιέξοδα, να δημιουργήσει και προβλήματα σε κάποιον (τεχνικά, οικονομικά κτλ) συνεχίζεις....ε, αναπόφευκτα θα προκληθεί "σύγκρουση"!επαναλαμβάνω...κατανοητή και σεβαστή η πρόθεσή σου αλλά....!
Ξεκίνησε από Einstein Επιστήμη και Τεχνολογία
Ξεκίνησε από exiledarc Μετατροπές, βλάβες, συντήρηση, κατασκευές
Ξεκίνησε από proToolsLe Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από bihlas87 Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από r0lez Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από JohnKoutsou Ενισχυτές
Ξεκίνησε από skom Εφέ
Ξεκίνησε από Jezus Εφέ
Ξεκίνησε από VROUXOS Μουσικά όργανα και εξοπλισμός
Ξεκίνησε από Pavl0s Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές