Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μαγνήτες και ηλεκτρικά

Συμβουλές σε αρχάριο

<< < (2/3) > >>

saved:
Αν θες να ποροθεις,μπες σε μπαντα

BitCollector:
Είναι εντελώς άδικο να κρίνεις μια κιθάρα μόνο και μόνο από το πώς ακούγεται σε ένα σετάπ για το οποίο δεν κατασκευάστηκε. Με μόνο αυτό το κριτήριο (το πώς ακούγεται στον Η/Υ) οποιαδήποτε αγορά νέας κιθάρας θα είναι λαχείο, με λίγες πιθανότητες να «σου βγει».

Θα σου πρότεινα κι εγώ να βεβαιωθείς ότι τίποτα στην ηχητική αλυσίδα σου δεν «κοκκινίζει» και δε σου χαλάει τον ήχο, όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω. Πολλά presets του G/R χρειάζονται χαμήλωμα στο Master Volume ή σε επιμέρους components. Υποθέτω ότι το input gain της κάρτας το έχει αρκετά χαμηλά ώστε να μην κοκκινίζουν τα LED, σωστά; Μπορείς να ανεβάσεις ένα βιντεάκι κάπου, για να δούμε τι είναι αυτό που σε ενοχλεί;

Επιπλέον, νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις την κιθάρα σου σε έναν ενισχυτή, ακόμα καλύτερα σε περισσότερους. Όταν με το καλό ξανανοίξει η αγορά, πάρ' την παραμάσχαλα και πήγαινε σε κάποιο μαγαζί με καλή γκάμα. Έτσι θα ακούσεις την κιθάρα σου σε «κανονικές» συνθήκες. Ζήτησε να δοκιμάσεις κάποιον ενισχυτή με καλά «καθαρά». Οι ηλεκτρικές φτιάχνονται για να παίζουν σε ενισχυτές, ιδανικά σε αρκετά μεγάλες εντάσεις, όσο κι αν τελικά λίγοι έχουν το προνόμιο να το κάνουν αυτό. Φυσικά με τα plugins μπορεί να βγει εξαιρετικό αποτέλεσμα, πολύ φοβάμαι όμως ότι είναι δύσκολο να το πετύχει κάποιος αρχάριος. Και σίγουρα δεν ευθύνεται η κιθάρα γι' αυτό.

Εξάντλησε τις δυνατότες αυτού που έχεις, πριν ξοδέψεις επιπλέον χρήματα... εκτός κι αν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα, οπότε πάω πάσο!  ;D

Απόλλων:
Κι εγώ θα συμφωνούσα ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις την κιθάρα σου σε μερικούς καλούς ενισχυτές. Αν δεις ότι ακόμα κι έτσι δεν σε ικανοποιεί ο ήχος, τότε μπορούμε να συζητήσουμε για σετάρισμα (παίξε με το ύψος των μαγνητών σε πρώτη φάση) ή ενδεχομένως για αλλαγή μαγνητών.

GVC:
Νομιζω οτι το έπιασα το νοημα. η αλήθεια εινια ότιο παίζω όλη την ώρα με το gr5 και ποαλευω να βρω ενα συνδιασμό "εξοπλισμου" που να είναι κοντά στον ήχο που θα ήθελα. Καταλαβαίνω φυσικά ότι το αυτι μου δεν ειναι κάποιο εκπαιδευμένο στους ήχους επομένως να πιάνει και το παραμικρό ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις. Θα το παλέψω προς το παρόν με ότι έχω, και ανοίγοντας τα μαγαζία θα ακολουθήσω την συμβουλή σας να την κουμπώσω πάνω σε κανέναν ενισχυτη.

Fourier:
Έχεις ψάξει έτοιμα gr5 presets (όχι τα default του προγράμματος που πάντα είναι της πλάκας)? Δεν γνωρίζω την κοινότητα του gr5 αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά presets εκεί έξω με ονομασίες τύπου "metal", "metallica", "enter sandman", κτλπ, από άλλους κιθαρίστες. Δοκίμασε όσα περισσότερα μπορείς, δεν μπορεί, θα βρεις κάποιο που είναι κοντά στο ήχο που φαντάζεσαι. Πατώντας σε αυτό το preset θα κάνεις μικροδιορθώσεις ώστε να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου.

Επίσης στο youtube είμαι σίγουρος ότι θα βρεις πολύ υλικό για το πως να φτιάξεις καλό ήχο στο gr5.

Σωστή η παρατήρηση του Απόλλων, δοκίμασε να παίξεις και με το ύψος των μαγνητών.

Ο εξοπλισμός σου (κιθάρα, "ενισχυτής") είναι super, μπορείς να βγάλεις ηχάρα άνετα. Με δύο μήνες εμπειρία βέβαια, δεν έχει και πολύ σημασία ο ήχος, αφού έτσι και αλλιώς δεν έχεις την τεχνική να τον αξιοποιήσεις (φάλτσες νότες, ανοιχτές χορδές να ακούγονται, βαβούρα... όλοι περάσαμε από αυτό το στάδιο  ;D). Κάνε λίγο υπομονή και σιγά σιγά θα δεις βελτιώση και στο παίξιμό σου και στον ήχο σου (πάνε παράλληλα αυτά).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View