Ειδικά θέματα > Εκμάθηση – Πρώτα βήματα

[VIDEO] Τι είδους πένα να προτιμήσω και γιατι?

(1/1)

Ioannis Anastassakis:
Καλησπέρα σε όλους του φίλους του kithara.gr
Στο σημερινό επεισόδιο θα μιλήσουμε για μια συχνή απορία όσον αφορά την εκμάθηση της κιθάρας.

Ερώτηση: "Τι είδους πένα να προτιμήσω και σε τι χρησιμεύει η κάθε μία?"

https://www.youtube.com/watch?v=J3jQG32JMYw

Για όποιες διευκρινίσεις, αλλά και για να στείλετε τις ερωτήσεις σας να απαντηθούν σε επόμενο βίντεο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω email στο  ioannis@ioannis.org αλλά και στο Facebook Fan page μου, https://www.facebook.com/ioannisanastassakis/

Τα λέμε την επόμενη φορά!
Φιλικά,
Ioannis Anastassakis

Ioannis Anastassakis - Coach of The Guitar Champions
https://eliteguitarcoaching.com

Βραζίλης:
Αυτήν την απορία είχα και εγώ όταν άρχιζα να παίζω, και δεν είχα δάσκαλο ούτε υπήρχε το ίντερνετ για βρω πληροφορίες, οπότε δοκίμαζα διάφορες πένες μόνος μου.
Θα ήθελα να πεις χοντρικά τις διαφορές μεταξύ πενών με βάση των χαρακτηριστικών τους, και πως/που χρησιμοποιούνται συνήθως. π.χ.: Μια μεγάλη (σε εμβαδόν) πένα πιάνεται καλύτερα και συνήθως είναι καλή για να βαράς ακόρντα, μια χοντρή είναι συνήθως καλύτερη για riff (metal κλπ), μια με μυτερή μύτη μάλλον είναι καλύτερη για γρήγορα σόλο, κλπ. Φυσικά δεν υπάρχει στάνταρ, αλλά σε γενικές γραμμές, στατιστικά, μπορεί να ειπωθεί μια άποψη.

Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω (όντας αυτοδίδακτος), με βολεύει μικρή, μυτερή, μέτρια προς μαλακή πένα. Πιθανόν αν έπαιζα γρήγορα (πχ. shred) να χρειαζόμουν πιο σκληρή πένα, και να έπρεπε εξ αρχής να μελετώ με μια τέτοια για να μην παιδεύομαι με μαλακή και μαθαίνω λάθος. Κάτι τέτοιο καλό είναι να το υποδείξει ο δάσκαλος, δεν νομίζεις;

Ioannis Anastassakis:
Ναι, σιγουρα ειναι καλη πρακτικη να βοηθαει σε αυτα τα θεματα ο δασκαλος!
Προσωπικα εχω προτασεις για ολα τα θεματα εξοπλισμου παιξιματος για τους μαθητες μου - οχι μονο κιθαρες και ενισχυτες , αλλα και χορδες, πενες, πεταλια, πολυεφφε, προγραμματα υπολογιστη κλπ.  Εννοειται χωρις "πιεση" στον μαθητη, αλλα καλο ειναι να βοηθαμε να μην πεσει θυμα μαρκετινγκ εταιρειων ειδικα τα πρωτα χρονια που δεν εχει την εμπειρια να καταλαβει τι παιζει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View