Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Σας έχει τύχει ποτέ?

<< < (2/2)

Arg0:
Ομολογώ οτι δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα καθ' ότι δεν είμαι τραγουδιστής. Ο Demetrio Stratos όμως είχε κάνει επεκταμένη έρευνα στην φωνητική σε συνεργασία με Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Ιταλίας. Ίσως από 'κει βρείς περισσότερες πληροφορίες.

Όσο για τον θάνατο του εγώ ήξερα οτι οφειλόντανε σε αναιμία...  :-\

Πέρα όμως από το μοναδικό του ταλέντο αξίζει να ακούσεις τους ΑreΑ αν είσαι φαν του jazz rock οπως εγώ...  ;)

Μαργαρίτα Π.:


The life and times of Demetrio Stratos:

http://www.antonellapavese.com/archive/2006/10/235

Δες και στο κάτω μέρος της σελίδας : More about Demetrio Stratos

arismanouras:
Σ΄ευχαριστώ φίλε! Η αλήθεια είναι ότι μόλις ξεκίνησα μια (όσο το δυνατόν περισσότερο) εκτεταμένη έρευνα στο Interent για το φαινόμενο. Έχω ήδη κατεβάσει αρκετό οπτικοακουστικό υλικό καθώς και πολλά άρθρα τα οποία θα μεταφράσω, ομαδοποιήσω, ξαναγράψω και κάποια στιγμή θα ανέβάσω κάπου για να γίνει ευρύτερα γνωστό το υλικό προς μελέτη.

arismanouras:
Και επί τη ευκαιρία: http://portal.kithara.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1020 .
Κάτι που είχα γράψει παλιότερα

arismanouras:
Γεια χαρά σε όλους.

Όταν ο φίλος Arg0 παραπάνω μου ανέφερε τον Demetrio Stratos πριν από 5 χρόνια δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσους ασκούς του Αιόλου θα άνοιγε, ούτε πόσο θα τον ευγνωμονoύσα ες αεί. Είχα μεν και παλιότερα ακούσει για τον Stratos αλλά δεν είχα δώσει τόση βάση όσο έπρεπε. Από το πρώτο όμως μου μήνυμα και την απάντηση του Arg0, έκτοτε το ισχυρό μου ενδιαφέρον για το έργο του Stratos με έκανε να ερευνήσω όσο μπορούσα τον Μεγάλο αυτό δημιουργό, προσπαθώντας παράλληλα να ενημερώσω όπως μπορούσα το ελληνικό κοινό για την αξία αυτού του έργου και ανθρώπου.


Έτσι, μετά από 5 χρόνια έρευνας, μετάφρασης, διασταύρωσης κλπ κατάφερα να ολοκληρώσω ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στον Μεγάλο Demetrio Stratos, πιθανόν ότι εκτενέστερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο. Το αναρτώ εδώ για τους όλους τους φίλους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη ζωή και το έργο του.


http://arismanouras.blogspot.gr/2012/03/demetrio-stratos.html


Στην περίπτωση που δεν ανοίγει το λινκ, θα βρείτε το άρθρο στην κατηγορία "Έρευνα".

Νιώθω σαν να κλείνει ένας κύκλος αυτή τη στιγμή :) Πριν 5 (ή πόσα) χρόνια καθόμουν όπως τώρα σ' ένα PC και αναρτούσα την απορία μου για να με βοηθήσουν οι φίλοι από εδώ, σαν τόσες φορές. Μερικά χρόνια μετά ολοκληρώνω την έρευνά μου και την αναρτώ εδώ, πάλι καθισμένος σ' ένα PC, σαν τότε.
Arg0, σ' Ευχαριστώ Πάρα Πολύ. Ένα τυχαίο σχόλιό σου στάθηκε η αφορμή γι' αυτή την έρευνα και δημοσίευση. Στην αφιερώνω, όπως βέβαια και στον Μεγάλο Demetrio Stratos.

Με εκτίμηση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View