Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Εφέ

Review DIY Pedal KITs 2009-12

<< < (3/14) > >>

adr1anos:
#9 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 Wah Fully Moded                          
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/wah.html
Κατηγορία:                      Wah
Είναι κλώνος του:               Vintage McCoy
Ρυθμιστικά:                     Stock: True Bypass Fsw
                                      Fully Moded: Dual Inductor Selector, Range Capacitor Selector, Gain, Bass, Mids, Q, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:     Stock: Gain, Bass, Mids, Q  trimpots
Διακόπτες:                      Fully Moded: Buffer On/Bypass



Mods που έκανα: ΟΛΑ!!!!!. Ότι γινόταν και δεν γινόταν!.. Και δεν το μετάνιωσα για κανένα, παρά το γεγονός ότι κάποια άξιζαν περισσότερο την απαιτούμενη προσπάθεια από άλλα.. (τα Mods τα έχω βαθμολογήσει αναλυτικά ένα-ένα στο τέλος).
Πρώτον έβγαλα έξω, σε κανονικά pots τα 4 ρυθμιστικά που είχε το αρχικό κιτ, εσωτερικά σε trimpots. Όλα καλά μέχρι εδώ, χρήσιμα σε ένα βαθμό, αν και όταν καταλήξει κανείς στις ρυθμίσεις που του αρέσουν τείνει να μην πολύ-αλλάζει τα συγκεκριμένα ρυθμιστικά.
Δεύτερον, το buffer bypass το οποίο είναι χρήσιμο για συνδυασμό του Wah με πετάλια Fuzz, όπου η σειρά είναι πρώτο το Wah και μετά το Fuzz (πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, μόνο που τα Fuzz δεν έχουν καθόλου καλή σχέση με τα buffers, οπότε είναι καλύτερα χωρίς.
Τρίτον, το Range Capacitor. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και τα πολύ ωραία μαζί!!. Το RealMcCoy Custom RMC3, έχει ολόκληρη συστοιχία από διακοπτάκια, ακριβώς για να ρυθμίζεις το Sweep Range μέσω αλλαγής τιμών σε έναν πυκνωτή. Η αλλαγή αυτή, κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στον χαρακτήρα και την χρησιμότητα του Wah. Ασχολήθηκα πολύ πειραματιζόμενος με διάφορες τιμές, και επέλεξα τελικά 6, τις οποίες τις έβαλα πάνω σε έναν περιστροφικό διακόπτη 6 θέσεων. Η ευελιξία που δίνει δεν παίζεται!!..
Τέταρτον και σπουδαιότερο, το κύκλωμα δίνει την δυνατότητα να μπει ακόμα ένας inductor και να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον αρχικό. Ο αρχικός είναι ένας Halo replica με ήχο Vintage και εγώ πρόσθεσα έναν Fasel Red. Εδώ αρχίζουν τα κουφά. Το αρχικό σχέδιο είχε οδηγίες για περιστροφικό διακόπτη 3 θέσεων, για τα πηνία μόνα τους το κάθε ένα και μετά τα δύο μαζί σε σειρά. Διαβάζοντας όμως προσεκτικά το forum, βρήκα πληροφορίες και αποκωδικοποίησα μία συνδεσμολογία που δίνει ακόμα μία θέση με τα 2 inductors παράλληλα. Σύνολο τέσσερις!.  ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!... Έγραψα και στο forum και περιέγραψα την λύση, αφού είδα ότι οι 4 θέσεις του διακόπτη έδιναν 4 διαφορετικές και πολύ χρήσιμες χροιές Wah, με την τελευταία που είχε τα 2 inductors παράλληλα, να βγάζει ένα απίστευτο vocal effect που δεν έχω ξανακούσει σαν να παίζει μαζί και octaver!... Ανεπανάληπτο, και μόνο για αυτό το mod των 2 inductors, το wah δεν υπάρχει!...

Τι μου άρεσε: …Τα είπα ήδη όλα. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που να γίνεται με το κλασσικό κύκλωμα Wah και όλα που έγιναν ήταν από πολύ χρήσιμα έως απερίγραπτα!. Μερικές φορές κάτι δεν το καταλαβαίνουμε μέχρι να το βιώσουμε. Με 2 inductors in parallel!… Για μένα, αυτό το πετάλι άνοιξε όλο τον κόσμο του wah και τον έκλεισε μέσα του ταυτόχρονα!!...

Τι δεν μου άρεσε: Το ότι το Q δεν έκανε ιδιαίτερη διαφορά στην χροιά, όπου και να το ρύθμιζα, λίγα πράγματα, σίγουρα λιγότερα από το αντίστοιχο ρυθμιστικό στο RMC3.

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Το RealMcCoy Custom RMC3 που έχω, είναι ήδη το πιο ευέλικτο πετάλι της αγοράς, με ατελείωτα ρυθμιστικά μέσα και καταπληκτική χροιά, που δεν κόβει μπάσα, ένα σύνηθες πρόβλημα των Wah. Σε stock μορφή, το Wah που έφτιαξα θα πλησίαζε πολύ κοντά του αλλά δεν θα το εκτόπιζε. Αυτό που έκανε την τεράστια διαφορά, είναι το Mod με τα 2 inductors. Το θέμα έληξε. Σε δυνατότητα για διαφορετικές χροιές, το RMC3 έμεινε πίσω, καθώς παίρνω μαζί μου στις πρόβες το νέο wah για να πειραματιστώ περισσότερο και να δω τι νέες χροιές θα ανακαλύψω κάθε φορά!.. 

Αναλυτικότερη παρουσίαση: http://byocelectronics.com/board/viewtopic.php?f=8&t=22095&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Πως ακούγεται STOCK: b.y.o.c. wah kit II
Λυπάμαι που τo demo είναι για τα μπάζα.. Είναι σαν να έχεις Ferrari και να δείχνεις από μέσα το πορτμπαγκάζ της για demo(!!.)… Δεν υπάρχουν αξιόλογα.. Δυστυχώς ειδικά για Moded δεν υπάρχουν καθόλου demos… Λίγοι μπαίνουν στην όλη διαδικασία! Θα κάνω κάτι όμως εγώ, όταν βρω τον χρόνο..

Βαθμολογία STOCK
___________________________________
Χροιά:                                    ######### (9)
Ευελιξία:                               ##### (5)
Διαύγεια (transparency):  ######### (9)
______________________________________
Συνολικά:                              ######## ( 8 )

Βαθμολογία Χρησιμότητας των MODS σε σχέση με την έξτρα προσπάθεια υλοποίησης:
___________________________________
Gain Pot:                              ###### (6)
Mids Pot:                              ######## ( 8 )
Bass Pot:                             ######### (9)
Q Pot:                                    #### (4)
Buffer Bypass:                    ###### (6)
Range Selector:                  ########## (10)
2ο Inductor + Selector:    ################################################# (∞) !!!!...
______________________________________

Βαθμολογία FULLY MODED
___________________________________
Χροιά:                                    ######### (9)
Ευελιξία:                               ########## (10)
Διαύγεια (transparency):  ######### (9)
______________________________________
Συνολικά:                              ######### (9)

adr1anos:
#10 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 Large Beaver                         
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/beaver.html
Κατηγορία:                      Distortion
Είναι κλώνος του:               Big Muff (Triangle Specifications)
Ρυθμιστικά:                     Volume, Tone, Sustain, 4 way EQ: Mid-Scoop/Flat-Mids/Mid-Hump/BypassToneCircuit, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:     -
Διακόπτες:                      Mod: ClippingSwitch: Silicon/Off/Mosfets



Mods που έκανα: Μετά από πολύ μεγάλη έρευνα και πειραματισμούς με πολλά διαφορετικά εξαρτήματα που δημιουργούν Clipping (παραμόρφωση) που έκανα για το Mighty Mouse (ακολουθεί..) διάλεξα τα δύο καλύτερα που ταιριάζανε στην χροιά του Large Beaver και να ενσωμάτωσα σε ένα διακόπτη On/Off/On ώστε να έχω  SiliconClipping/NoClipping/MosfetsClipping. Το κύκλωμα από μόνο του έχει 4 στάδια ενίσχυσης και παράγει τρομακτικό Gain, οπότε ακόμα και χωρίς Clipping, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Τα διάφορα εξαρτήματα, ανάλογα με την τοποθέτηση τους μέσα στο κύκλωμα και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα, έχουν διαφορετικές συμπεριφορές όταν τα χρησιμοποιούμε για Clipping. Πιο τετραγωνισμένο σήμα ακούγεται σκληρό (σαν Fuzz), στρογγυλεμένο ακούγεται πιο μαλακό (σαν Tube):



Βρήκα λοιπόν ότι συνδυασμοί υλικών με σκληρότερο Clipping όπως δίοδοι που ταιριάζουν τέλεια στο Mighty Mouse (που έχει ένα στάδιο ενίσχυσης) ή στο OverDrive 2 (που έχει δύο) δεν είχαν τόσο καλό αποτέλεσμα στο Large Beaver, στο οποίο ταιριάζουν και πιο soft Clipping υλικά. Έτσι εκτός από το Silicon (hard) πρόσθεσα και Mosfets (2 x IRF520+1N34A με softer Clipping). Το stock πετάλι δίνει μέσα του την δυνατότητα να διαλέξει κανείς ένα είδος από κάποια υλικά που θα παράγουν παραμόρφωση ώστε να πετύχει τι clipping θέλει, αλλά η επιλογή των τριών από έξω με τον διακόπτη, απογειώνει το πετάλι και το κάνει τρομερά ευέλικτο ώστε να μπορεί εύκολα το ταιριάζει κανείς με πολλούς ενισχυτές, όπου και αν βρεθεί!..

Τι μου άρεσε: Το απόλυτο πετάλι για Gilmour! Η επιτομή της Stratocaster σε ήχους Pink Floyd, παλαιούς και νέους. Από τρομερό βρυχηθμό σε μπάσες χορδές μέχρι ουρλιαχτό σε σόλα, το πετάλι αυτό, με λίγη βοήθεια από το EQ το δικό του (πολύ χρήσιμο, και ενσωματώθηκε στο νέο version 2 του πεταλιού, δεν υπήρχε πριν) αλλά και του ενισχυτή, κάνει όλη την δισκογραφία των Pink Floyd (δεν διάλεξα τυχαία το οπτικό θέμα του πεταλιού), αλλά και πολλών άλλων.

Τι δεν μου άρεσε: Κακομαθημένος από τους λαμπάτους μου αλλά και από τα Overdrive πετάλια μου, περίμενα να χαμηλώνεις το Volume της κιθάρας και να καθαρίζει… ναι καλά!.. Με 4 στάδια ενίσχυσης, καλή επιτυχία!.. ξέχασε το! Εδώ είμαστε σε Distortion Territory αποκλειστικά!.. Είναι για πολλά γκάζια και μόνο!!.. 

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Δεν είχα ποτέ Big Muff Triangle, αλλά τώρα είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αγοράσω!.. Δείτε και εδώ γιατί: byoc triange muff shootout

Αναλυτικότερη παρουσίαση:  http://byocelectronics.com/board/viewtopic.php?f=8&t=22212

Πως ακούγεται: BYOC Large Beaver
Εξαιρετικό Demo με τρομερή παρουσίαση και τέλειο ήχο, από τον φίλο μας τον Burgerman!.. (και ένα καλό demo επιτέλους!)

Βαθμολογία
___________________________________
Χροιά:                                   ########## (10)
Ευελιξία:                               ########## (9) Stock
Ευελιξία:                               ########## (10) Moded με Clipping Selector Switch
Διαύγεια (transparency):  ####### (7..  Έ, Distortion είναι, πώς να έχει διαύγεια..!!....)
______________________________________
Συνολικά:                             ######### (9)

adr1anos:
#11 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 Mighty Mouse                         
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/mouse.html
Κατηγορία:                      Distortion
Είναι κλώνος του:               Proco Rat
Ρυθμιστικά:                     Volume, Filter, Distortion, 6 way Distortion Switch: 3 Distortions(Vintage,Turbo,Assymetrical) + 3 Overdrives(Symmetrical,Assymetrical,Mosfet), True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:     -
Διακόπτες:                      -


(κατάφερα να βάλω το LED στην μύτη του Ratatouille, όπως είχα σκεφτεί, αλλά είχα δύο παράπλευρες αστοχίες:
1.   Τα μάτια και το στόμα του κρύβονται εν μέρει από τα pots, και.. ακόμα χειρότερα..
2.   ..το footswitch έπεσε (παντελώς τυχαία) πάνω σε περίεργο σημείο!!!!!!!!!!!!!!....)

Mods που έκανα: Το πετάλι αυτό, με οδήγησε να κάνω μία μεγάλη πραγματεία στα διάφορα υλικά/κυκλώματα που δημιουργούν Clipping (παραμόρφωση). Έστησα ένα ειδικά διαμορφωμένο breadboard με όλα τα πιθανά εξαρτήματα (διόδους σιλικόνης, γερμανίου, fets, mosfets, κλπ) και πειραματίστηκα πολύ με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, μέχρι να βρω τι χροιά προκαλείται από ποια υλικά και ποιοι είναι οι ιδανικότεροι (για μένα) συνδυασμοί.



Η εμπειρία που απόκτησα, με βοήθησε όχι μόνο να ακούσω στην πράξη τις διάφορες χροιές για τις οποίες διάφορα πετάλια είναι διάσημα, αλλά και να εφαρμόσω την γνώση αυτή σε άλλα πετάλια που χρησιμοποιούν τέτοια κυκλώματα Clipping, όπως το OverDrive 2 και το Large Beaver. Τελικά Modαρα μόνο 2 θέσεις από τις 6 που είχε το Mighty Mouse, γιατί οι άλλοι συνδυασμοί ήταν ήδη πολύ πετυχημένοι! Οι stock επιλογές από κυκλώματα Clipping που έχουν κάνει οι σχεδιαστές είναι τελικά εξαιρετικές και κάνουν για all round κάλυψη πολλών στυλ. 

Τι μου άρεσε: Το ότι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βγάλεις ότι είδους παραμόρφωση προτιμάς, σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Το πετάλι είναι της κατηγορίας Distortion, αλλά είναι λιγότερο επιθετικό από το Large Beaver και αποτελεί την ιδανική επιλογή για να έχει κάποιος αξιοπρεπή παραμόρφωση, με τον ενισχυτή σε χαμηλές στάθμες. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πετύχει καλύτερη ποιότητα παραμόρφωσης, από solid state υλικά (χωρίς να καταφύγει σε λυχνίες) από την ποιότητα παραμόρφωσης που προσφέρει το πετάλι αυτό.

Τι δεν μου άρεσε: Ούτε αυτό καθαρίζει όταν  χαμηλώνεις το Volume της κιθάρας. Καθαρίζει όμως καλύτερα από το  Large Beaver, με την χρήση του Distortion pot. Αλλά ας μην γελιόμαστε, αυτά τα πετάλια δεν είναι για καθαρά!..

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Δεν είχα ποτέ Proco Rat, αλλά και πάλι είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αγοράσω!.. Πιστεύω πάντως ότι τα πετάλια Distortion τύπου Big Muff και Rat πρέπει να είναι στην διάθεση κάθε κιθαρίστα που εστιάζεται στον αναλογικό ήχο, είναι εξαιρετικά χρήσιμα. (και τα δύο, ως δύο πολύ σημαντικές σχολές ήχου, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικής χροιάς του Gilmour, διαβάστε εδώ, και εδώ σχετικά και αμέτρητων άλλων καλλιτεχνών).

Αναλυτικότερη παρουσίαση: -

Πως ακούγεται: http://www.youtube.com/watch?v=_V21IaTtLfM

Βαθμολογία
___________________________________
Χροιά:                                   ########## (10)
Ευελιξία:                               ########## (10)
Διαύγεια (transparency):  ####### (8..  Λίγο καλύτερα, αλλά παραμένει Distortion !!....)
______________________________________
Συνολικά:                             ######### (9)

adr1anos:
#12 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                                 Mosfet Buffer/Booster                         
Link:                               http://www.muzique.com/schem/mosfet.htm
Κατηγορία:                      Booster
Είναι κλώνος του:            -
Ρυθμιστικά:                     Volume, Boost/Buffer Fsw, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:     -
Διακόπτες:                      -



Mods που έκανα: Το κύκλωμα χτίστηκε πάνω σέ ένα έτοιμο PCB που πήρα από τον Jack Orman με υλικά δικά μου (από το Banzai). Ο Orman με την παραγγελία, στέλνει με email αναλυτικές οδηγίες για την κατασκευή και την σύνδεση του κυκλώματος σε πετάλι. Το κύκλωμα αρχικά σχεδιάστηκε ως το καθαρότερο Mosfet Booster που μπορεί να σχεδιαστεί. Μετά εξελίχθηκε σε ένα κύκλωμα που μπορεί να είναι είτε Buffer, είτε Booster (Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι μεγάλη και εξηγείται πολύ καλά εδώ). Εγώ ήθελα ακριβώς κάτι τέτοιο, ένα μόνιμο Buffer ακριβώς μετά την κιθάρα, το οποίο όμως να μπορεί να γίνει Booster με το πάτημα ενός δεύτερου Fsw, ώστε να «κλωτσάει» τον λαμπάτο για Overdrive. Αυτό ήταν το τέλειο κιτ για την εφαρμογή αυτή. 

Τι μου άρεσε: Το ότι είναι εξαιρετικά διαυγές. Έχω γράψει επανειλημμένα την φιλοσοφία μου για τα καλά πετάλια, και ειδικά τα Booster:  «Τα πραγματικά καλά πετάλια, έχουν μία ρύθμιση, στην οποία όταν τα ενεργοποιήσεις δεν κάνουν απολύτως τίποτα!». Η θέση αυτή, αν και ακούγεται ακραία, αποσκοπεί να υποδηλώσει ότι θεωρώ πραγματικά καλά τα πετάλια εκείνα είναι τόσο προσεγμένα, που μπορούν –υπό συνθήκες- να αφήνουν τελείως απείραχτη την χροιά του οργάνου. Ο παράγοντας Διαύγεια αντικατοπτρίζει αυτή την παράμετρο, και το Mosfet Booster του Jack Orman παίρνει το 11!!!!... Δεν είναι ότι δεν ακούς καμία διαφορά.. είναι ότι ακριβώς ακούς τα πρίμα και τις δυναμικές να επιστρέφουν, όταν μετά την κιθάρα έχεις πολλά πετάλια και καλώδια!.. Αυτό είναι το απίστευτο!..

Τι δεν μου άρεσε: Δεν βρίσκω τίποτε που δεν μου άρεσε!!!!!!!.......

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Στο σημείο όπου το χρησιμοποιώ, πρώτο πετάλι μετά την κιθάρα, αντικατέστησε το MXR MC401 LineDriver/Booster, το οποίο θεωρώ πολύ μεγάλο επίτευγμα!. Θεωρώ το πρώτο πετάλι μετά την κιθάρα ότι πιο σημαντικό για την περαιτέρω εξέλιξη της διαμόρφωσης του ήχου, μέσα από την αλυσίδα πεταλιών και ενισχυτή που ακολουθεί. Είχα στην θέση αυτή ένα MC401, και το είχα συνεχώς ενεργοποιημένο, γεγονός που προστατεύει μεν το σήμα της κιθάρας, αλλά καταργεί την χρήση του MC401 ως booster.  To κιτ του Orman με τα δύο Fsw που μπορεί να λειτουργεί και ως Buffer και ως Booster είναι ότι ακριβώς χρειάζεται.

Αναλυτικότερη παρουσίαση: -

Πως ακούγεται: Ακριβώς όπως η κιθάρα σας !!!!.....

Βαθμολογία
___________________________________
Χροιά:                                   ########## (10)
Ευελιξία:                               ########## (10)
Διαύγεια (transparency):  ########## (10) (έχει 11?..)
______________________________________
Συνολικά:                             ########## (10)

adr1anos:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, & η συνέχεια δική σας..

Σαν Συμπεράσματα, για να μιμηθώ το πολύ οργανωμένο format του φίλου μου του Απόλλωνα, θεώρησα δόκιμο να γράψω μία σύνοψη από σκέψεις που προέκυψαν από την εμπειρία που απέκτησα και θέλω να μοιραστώ. Πλεονεκτήματα και συμπεράσματα λοιπόν:

1.   Νούμερο ένα πλεονέκτημα των kit (όχι δεν είναι τα λεφτά!..) είναι το γεγονός ότι τα DIY πετάλια σε kit, σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό μπορείς να τα ρυθμίσεις/προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα και προτιμήσεις. Αυτό είναι για μένα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους!

2.   Νούμερο δύο πλεονέκτημα (πάλι δεν είναι τα λεφτά.. μην βιάζεστε!..) είναι ότι είναι πολύ πιο ευέλικτα από τα έτοιμα, και μπορούν με mods να γίνουν ακόμα περισσότερο!.

3.   Νούμερο τρία πλεονέκτημα (τώρα είναι τα λεφτά!..) είναι πολύ πιο φθηνά από τα εργοστασιακά και σαν σχέση τιμής/απόδοσης είναι στην δική τους κατηγορία!.

4.   Ακόμα και μετά την κατασκευή, εξακολουθούν να μας προσφέρουν χαρά και ενασχόληση με τις ρυθμίσεις υλικών και εξαρτημάτων που βλέπουμε από την πράξη να είναι χρήσιμες και επιλέγουμε να πραγματοποιήσουμε, είτε σε αλλαγές και πειραματισμούς με διαφορετικά υλικά, είτε σε Mods/επεκτάσεις ρυθμιστικών και λειτουργιών.

5.   Δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονται!. Εκεί που φαίνεται να έχεις πελαγώσει, με λίγη προσήλωση και ίσως λίγη βοήθεια από άλλους ή τα fora των κατασκευαστών των κιτ, θα την βρεις την άκρη. Τα περισσότερα κιτ μου βγήκαν με την πρώτη. Το πρώτο όμως, όχι!..(και ένα-δύο άλλα…)

6.   Τέλος, τα κιτ δεν είναι για όλους!.. Λυπάμαι που το λέω, και αντίθετα με την θέση της BYOC, και άλλων ίσως υπεραισιόδοξων κατασκευαστών, εγώ θα σας πω με σιγουριά, ότι χρειάζονται κάποιες minimum ικανότητες. Ακριβώς, όπως δεν μπορούν να είναι όλοι πχ μουσικοί. Αυτοί που το έχουν σπουδάσει, δεν χρειάζονται εμένα να τους πω τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Οι υπόλοιποι, σας συνιστώ να ξεκινήσετε σιγά και σταθερά. Walk before you Run! To Confidence Booster, το Triboost της Byoc ή το Mosfet Booster του Jack Orman είναι πολύ καλά και χρήσιμα πρώτα projectάκια που θα σας δείξουν αν «το έχετε» και αν μπορείτε να το εξελίξετε.. Μην ενθουσιαστείτε διαβάζοντας τα γραφόμενα μου στα Reviews και πάτε τρέχοντας να παραγγείλετε ένα σκασμό από κιτ που θα καταλήξουν πεταμένα λεφτά. Ότι χτίζεται βαθμιαία και σταθερά είναι και αυτό που διαρκεί, στην Ζωή και στο κιθαριστικό DIY, ομοίως.

Στον τίτλο έβαλα Review DIY Pedal Kits 2009-10, ενώ εγώ κάλυψα μόνο το 2009. Δεν σημαίνει λοιπόν ότι θα σταματήσουμε στα 12 πετάλια. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι κατασκευαστές και εταιρείες που φτιάχνουν κιτ για DIY πετάλια. Ανά καιρούς έκανα τις έρευνες μου, και έτσι μπορώ να παραθέσω κάποια χρήσιμα Links από πολύ αξιόλογους κατασκευαστές κιτ, για να μην χαρακτηρίσει και εσάς η μανία/μονομέρεια/έρωτας που με έπιασε με την BYOC (αν δεν το επιλέξετε!..). Λοιπόν έχουμε:

Κατασκευαστές ΚΙΤ και Σχεδιαστές DIY Pedal Κυκλωμάτων:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΖ kits  http://www.muzique.com/
BYOC  http://www.buildyourownclone.com/
TonePad  http://www.tonepad.com/
ToneClone  http://www.toneclonepedals.com/
GuitarTone  http://www.guitartone.net/
General Guitar Gadgets  http://www.generalguitargadgets.com/
Officially Licensed Circuits  http://www.olcircuits.com/olckits.html
BeavisAudio  http://www.beavisaudio.com/
DIYstompboxes  http://www.diystompboxes.com/
DIYGuitarist  http://www.diyguitarist.com/
Commonsound Kits  http://commonsound.org/kits
DiyAudioProjects  http://diyaudioprojects.com/
Pedalbuilder  http://pedalbuilder.com/
GEO's Effects Projects and Tech Tips  http://www.geofex.com/fxprojex.htm
Nelson Gallery  http://aronnelson.com/gallery/main.php?g2_page=1
Headwize  http://headwize.com/projects/index.htm#discrete
Runoffgroove  http://www.runoffgroove.com/articles.html
Circuit Projects  http://www.circuit-projects.com/audio-circuits/
Circuitworkshop  http://circuitworkshop.com/forum/index.php
The Gallery  http://www.aronnelson.com/gallery/main.php?g2_page=3

Προμηθευτές DIY Υλικών/Εξαρτημάτων:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Banzai  http://www.banzaimusic.com/
Maplin  http://www.maplin.co.uk/
Mouser Electronic Parts  http://mouser.com/
PedalParts Pedal  http://www.pedalpartsplus.com/
Small Bear  http://www.smallbearelec.com/
TubeTown  https://www.tube-town.net/ttstore/shopping_cart.php/language/en


Η σκυτάλη λοιπόν δική σας, για τις δικές σας εμπειρίες, περιπέτειες, σχόλια και γενικά ότι σας ενδιαφέρει/απασχολεί για το κιθαριστικό DIY.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση