Καλά να περάσετε.
Αυτό που παρατηρώ είναι ένα αέναο πινγκ-πονγκ. Σας απαντάνε για κλασική μουσική, μιλάτε για παραδοσιακή. Σας μιλάνε για παραδοσιακή μουσική, επικαλείσθε όρους κλασικής.
Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πως βαφτίζετε εσείς αυτό που κάνετε. Σημασία έχει οτι εσείς ο ίδιος μπλοκάρετε οποιαδήποτε πιθανότητα να προχωρήσει η κουβέντα.
Ωραία. Το μινορομάτζορο αυτό, λέγεται Μετατροπία Αμετάβλητου Τόνου.
Μετατροπία , όπως φαίνεται και από τις 3 πηγές που αναφέρω στην αρχική συνημμένη φωτογραφία, είναι η αρμονική συμπεριφορά μιας σύνθεσης, αν το αρμονικό περιβάλλον δεν είναι αυτό της αρχικής τονικότητας αλλά κάποιο άλλο.
Οπότε η φράση σου ‘
’Μετατροπία Αμετάβλητου Τόνου’’ δεν ισχύει τουλάχιστον σύμφωνα με τις 3 αυτές πηγές.
Τώρα επειδή η μουσική είναι άπειρη και ειδικά σήμερα έχουμε εφαρμογές που ‘παραβιάζουν’ τους κανόνες δεν αποκλείω να υφίσταται ‘’τέτοια ονομασία μετατροπίας’’ σε μουσική πχ στυλ jazz.
Όμως προσωπικά δεν έχω συναντήσει τέτοιον όρο ούτε κάποιον αντίστοιχο στην αγγλική γλώσσα. Αν έχεις εσύ τέτοιες πληροφορίες , όπως είπα και σε προηγούμενο post , να μας τις εκθέσεις λεπτομερώς.
Αλλιώς δεν νομίζω ότι έχουμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω, εγώ τουλάχιστον, στους επισκέπτες.
Ο σκοπός του άρθρου ήταν να δώσει αυτά τα 15 παραδείγματα μετατροπίας
ελληνικού και γιουροβιζιονικού στυλ μουσικής (και
όχι κλασσικής ή Jazz) , να δείξω πως όταν μια τέτοια μελωδία την τρανσπορτάρουμε τότε συμπαρασέρνονται και οι μετατροπίες που περιέχει αλλά το σπουδαιότερο να περιγράψω τα όργανα μεταφοράς και σε τι παρτιτούρα διαβάζονται αναλύοντας περισσότερο την
τρομπέτα που υπήρξα (τώρα λόγω Χ.Α.Π απέχω) παίχτης για 13 έτη.
Αν δε πρόκειται για περαιτέρω συζήτηση για μετατροπία αναφερόμενοι στην κλασσική μουσική, τότε το thread του μέλους Fourier με τον παρακάτω τίτλο έχει τέτοιες πληροφορίες και θα δώσει ,πιστεύω, όσες περισσότερες του ζητηθούν.
‘’
Μικρά Μυστικά Μεγάλων Μουσικών ‘’ - έχει πλήρη ανάλυση και για τη μετατροπία
και θα πάρετε πολλά χρήσιμα στοιχεία.
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=81075.msg682209#msg682209Ευχαριστώ για τα σχόλια