Ειδικά θέματα > Υγεία

ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ ΧΕΡΙΟΥ

<< < (2/5) > >>

sof1a:
Ούτε κι εγώ είμαι "γιατρός" αλλά έχω τελειώσει ρεφλεξολογία και μπορώ με μεγάλη σιγουριά να σου πω οτι η εναλλακτική ιατρική (ηλεκτροβελονισμος,ρεφλεξολογία κλπ.) μόνο να βοηθήσουν μπορούν για τον πολύ απλό λόγο οτι δεν χορηγεί φάρμακα ούτε χρησιμοποιεί "περίπλοκες θεραπευτικές αγωγές"... Το μόνο που κάνει είναι να ενεργοποίησει τον οργανισμό και να του δώσει την κατάλληλη "εντολή" ώστε απο μόνος του ο οργανισμός να αυτοθεραπευτεί... Πρίν ο άνθρωπος ανακαλυψεί την "φαρμακολογία" πολύ λίγες ήταν οι θανατηφορές ασθένειες ακριβώς επειδή ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος να αυτοθεραπεύεται.. Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

Σκίρων:

--- Παράθεση από: sof1a στις 20/05/08, 14:56 ---Ούτε κι εγώ είμαι "γιατρός" αλλά έχω τελειώσει ρεφλεξολογία και μπορώ με μεγάλη σιγουριά να σου πω οτι η εναλλακτική ιατρική (ηλεκτροβελονισμος,ρεφλεξολογία κλπ.) μόνο να βοηθήσουν μπορούν για τον πολύ απλό λόγο οτι δεν χορηγεί φάρμακα ούτε χρησιμοποιεί "περίπλοκες θεραπευτικές αγωγές"... Το μόνο που κάνει είναι να ενεργοποίησει τον οργανισμό και να του δώσει την κατάλληλη "εντολή" ώστε απο μόνος του ο οργανισμός να αυτοθεραπευτεί... Πρίν ο άνθρωπος ανακαλυψεί την "φαρμακολογία" πολύ λίγες ήταν οι θανατηφορές ασθένειες ακριβώς επειδή ο οργανισμός μας είναι φτιαγμένος να αυτοθεραπεύεται.. Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

--- Τέλος παράθεσης ---
ναι αλλα εδω μιλαμε για ασθενεια, αλλα για υπερκοπωση ..
μιας και εισαι πιο ειδικος, ριξε φως και πες μας αν τελικα σε τετοιες περιτωσεις πραγματικα βοηθαει μια τετοια αγωγη και αν ναι, που μπορουμε να αποτανθουμε! ;)

7:

--- Παράθεση από: sof1a στις 20/05/08, 14:56 --- Το μόνο που κάνει είναι να ενεργοποίησει τον οργανισμό και να του δώσει την κατάλληλη "εντολή" ώστε απο μόνος του ο οργανισμός να αυτοθεραπευτεί...

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτο αν εχεις τον χρονο να το κανεις πιο λιανα γιατι εχει πολυ ενδιαφερον για εμενα τουλαχιστον και μιλαω πολυ σοβαρα.
Κατι πηγες να πεις αλλα το εκοψες στο καλυτερο.

Απόλλων:
Φίλε sehalia, δεν αμφισβητώ αυτό που λες. Είναι γνωστό ειδικά σε έναν φυσιοθεραπευτή ότι πολλές κακές συνήθειες από πλευράς λειτουργίας ή και στάσης του σώματος μπορούν πολύ εύκολα με την πάροδο του χρόνου να εξελιχθούν σε παθήσεις (τενοντίτιδες, RSI κλπ). Το ζήτημα όμως είναι ότι η "προληπτική θεραπεία" την οποία πρεσβεύεις είναι δώρο άδωρο αν δεν δώσεις στον μέλλοντα ασθενή συμβουλές για να αλλάξει τις κακές του συνήθειες. Γιατί πολύ απλά τότε δεν προλαμβάνει τίποτα, οπότε δεν είναι "προληπτική". Από τη στιγμή που ο Ορέστης δεν έχει εξετάσει και αλλάξει τον τρόπο που παίζει καθώς και τις διάφορες παραμέτρους (διάρκεια παιξίματος, διαλείμματα, διατατικές ασκήσεις) ούτε οι 10 ούτε οι 100 θεραπείες θα βοηθήσουν. Αν συνεχίζει να παίζει με τον ίδιο τρόπο, αργά η γρήγορα θα την πάθει τη ζημιά. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι οι θεραπείες δεν έχουν κανένα ρόλο αν αυτό που αντιμετωπίζει ο Ορέστης είναι απλά υπερκόπωση. Αν έχει τενοντίτιδα ή κάτι παρόμοιο, το καταλαβαίνω, αλλά στην περίπτωσή του δεν ήταν αυτή η διάγνωση.

sof1a, κατ' αρχήν δεν έχω κανένα πρόβλημα με εναλλακτικές θεραπείες, εξάλλου εγώ ο ίδιος χρησιμοποιώ βελονισμό (και ηλεκτροβελονισμό), ρεφλεξολογία κλπ. στη δουλειά μου. Αλλά και ως προς αυτό, η ένστασή μου έγκειται σε αυτά που έγραψα πιο πάνω. Από τη στιγμή που ουσιαστικά δεν υπάρχει πάθηση, πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην πρόληψη και όχι στην (όποια) θεραπεία.

Σκίρων:

--- Παράθεση από: Απόλλων στις 20/05/08, 21:36 ---Φίλε sehalia, δεν αμφισβητώ αυτό που λες. Είναι γνωστό ειδικά σε έναν φυσιοθεραπευτή ότι πολλές κακές συνήθειες από πλευράς λειτουργίας ή και στάσης του σώματος μπορούν πολύ εύκολα με την πάροδο του χρόνου να εξελιχθούν σε παθήσεις (τενοντίτιδες, RSI κλπ). Το ζήτημα όμως είναι ότι η "προληπτική θεραπεία" την οποία πρεσβεύεις είναι δώρο άδωρο αν δεν δώσεις στον μέλλοντα ασθενή συμβουλές για να αλλάξει τις κακές του συνήθειες. Γιατί πολύ απλά τότε δεν προλαμβάνει τίποτα, οπότε δεν είναι "προληπτική". Από τη στιγμή που ο Ορέστης δεν έχει εξετάσει και αλλάξει τον τρόπο που παίζει καθώς και τις διάφορες παραμέτρους (διάρκεια παιξίματος, διαλείμματα, διατατικές ασκήσεις) ούτε οι 10 ούτε οι 100 θεραπείες θα βοηθήσουν. Αν συνεχίζει να παίζει με τον ίδιο τρόπο, αργά η γρήγορα θα την πάθει τη ζημιά. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι οι θεραπείες δεν έχουν κανένα ρόλο αν αυτό που αντιμετωπίζει ο Ορέστης είναι απλά υπερκόπωση. Αν έχει τενοντίτιδα ή κάτι παρόμοιο, το καταλαβαίνω, αλλά στην περίπτωσή του δεν ήταν αυτή η διάγνωση.--- Τέλος παράθεσης ---
προληπτικα δε γινεται τιποτα!
Συμφωνω 100%
εχμ .. sehaliah παρακαλω!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View