Ειδικά θέματα > Εκμάθηση – Πρώτα βήματα

Αναγνωρισμενα αγγλικα μουσικα πανεπιστημια?

(1/3) > >>

rory duke:
Γνωριζει κανενας αγγλικα μουσικα πανεπισημια δια αλληλογραφιας που τα πτυχια τους αναγνωριζονται απο το ελληνικο κρατος,και τα οποια στην διαδικασια του δικατσα για αναγνωριση?thanks

Dr Wolf:
θα σου πρότεινα να κάνεις μια επίσκεψη στο ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) γιατί είναι αρκετά σοβαρό το θέμα. Υπάρχουν λίστες που γράφουν τα αναγνωρισμένα από το κράτος Πανεπιστήμια ανά χώρα. Καλό θα ήταν να ζητήσεις ένα αντίγραφο ως προς τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν για να είσαι και σίγουρος.

Evangelos 123:

--- Παράθεση ---ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή εκεί έχουν λίστες με το ποια πανεπιστήμια αναγνωρίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο?

Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω(στο χαλαρό γιατί σε κάνα 2μηνο θα αρχίσω να το ψάχνω) είναι αν εκεί έχουν και ποια μεταπτυχιακά και από ποια πανεπιστήμια του εξωτερικού αναγνωρίζονται.

Δεν αναφέρομαι μόνο σε Μουσικές σπουδές αλλά σε οποιονδήποτε τομέα παράδειγμα Πληροφορικής, Οικονομικών(παράδειγμα MBA) e.t.c.

Thanks!

Dr Wolf:
Ακριβώς, έχουν λίστες με το ποιες σχολές και τίτλοι σπουδών (πτυχία δηλαδή) είναι αναγνωρισμένα.

Ψάξ' την καλά τη δουλειά γιατί το ΔΟΑΤΑΠ είναι και λίγο μπερδεμένη δουλειά  ;)

Salinas:
Επειδή μόλις προχθές αναγνωρίστηκε το δικό μου πτυχίο, και πλέον τα τερτίπια του ΔΟΑΤΑΠ τα έχω μάθει απ'έξω, μπορώ να σου πω υπεύθυνα το εξής (που έχω την εντύπωση ότι αναφέρεται κάπου στα ψιλά γράμματα του site τους): δεν υπάρχουν αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, παρά μόνο περιπτώσεις κριθέντων τίτλων. Αν εσύ παρουσιάσεις πλήρη δικαιολογητικά από μια σχολή ή ένα πανεπιστήμιο που δεν εμφανίζεται στη λίστα τους, αυτό δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται ο τίτλος σου, απλώς δεν έχουν αντιμετωπίσει άλλη περίπτωση προερχόμενη απ'τη συγκεκριμένη σχολή/πανεπιστήμιο. Απόδειξη αυτού είναι ότι δύο απ'τις καλύτερες σχολές του κόσμου (ιατρική στην Αβάνα, Αρχιτεκτονική στο Βαλπαραΐζο της Χιλής) δεν υπάρχουν ανάμεσα στα "αναγνωρισμένα".
 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αφού κατασταλάξεις σε 4-5 πανεπιστήμια που σ'ενδιαφέρουν, να στείλεις ένα mail στο Δοαταπ και να ζητήσεις σχετικές πληροφορίες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View