Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Τα καλύτερα...

Χόρδισμα Ντραμς...

<< < (2/4) > >>

aljam:
ενας φιλος ντραμερ πηγε χθες και αγορασε ενα σετ με χοντρα δερματα
μπορει να βαλει και τα παλια του?διπλά εννοω
και κατι αλλο
ειχα ακουσει οτι μπορεις να κουρδισεις τα τυμοανα και το καθε τυμπανο για ενα κλασσικο πενταρι σετ  να εχει μια νοτα υπαρχει κατι τετοιο?
ακομα,ποσα γυρισματα με το κλειδι θελει να εχει διαφορα το ενα απο το αλλο?
και με το ταμπουρο και την μποτα?μεχρι που τα κουρδιζεις?

drummer_boy:
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι είναι αυτός ο τρόπος κουρδισμού 3ες και 5ες κλπ. pleaaaaaaase???????

Anaximandros:
Βασικά, 3ες, ή 5ες, είναι μουσικά διαστήματα και συγκεκριμένα κάποια συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ νοτών. Σε αυτά, λίγο ως πολύ, είμαστε όλοι μυημένοι. Για νη μη γίνομαι πολύπλοκος: Το Dance Of Death ξεκινάει με αρπίσμα καθαρές πέμπτες, η έκφραση ''σουτιέν'' που λέμε στο φινάλε ενός κομματιού είναι καθαρή τετάρτη, Στο Sweet Home Alabama, όταν τραγουδάει: ''Sweet-Home'' είναι μικρή δευτέρα (ή αλλιώς ημιτόνιο) και η μεγάλη τρίτη: ''Θα πά'' (απ' το θα πάρω μια ψαρόβαρκα στο μωρό μου). Στην ηπειρώτικη μουσική, τα κλαρίνα παίζουν συνέχεια μικρές εβδόμες κ.ο.κ. Και αυτά τα διαστήματα ακούγονται αν χτυπήσεις το ένα τομ μετά το άλλο.

drummer_boy:

--- Παράθεση από: Anaximandros στις 07/09/06, 15:31 ---Βασικά, 3ες, ή 5ες, είναι μουσικά διαστήματα και συγκεκριμένα κάποια συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ νοτών. Σε αυτά, λίγο ως πολύ, είμαστε όλοι μυημένοι. Για νη μη γίνομαι πολύπλοκος: Το Dance Of Death ξεκινάει με αρπίσμα καθαρές πέμπτες, η έκφραση ''σουτιέν'' που λέμε στο φινάλε ενός κομματιού είναι καθαρή τετάρτη, Στο Sweet Home Alabama, όταν τραγουδάει: ''Sweet-Home'' είναι μικρή δευτέρα (ή αλλιώς ημιτόνιο) και η μεγάλη τρίτη: ''Θα πά'' (απ' το θα πάρω μια ψαρόβαρκα στο μωρό μου). Στην ηπειρώτικη μουσική, τα κλαρίνα παίζουν συνέχεια μικρές εβδόμες κ.ο.κ. Και αυτά τα διαστήματα ακούγονται αν χτυπήσεις το ένα τομ μετά το άλλο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Η απόσταση αυτή που λες είναι μεγάλη η μικρότερη και από ημιτόνιο??? Είναι κάτι που πρέπει να ξέρω ή απλά κάποιος τρόπος κουρδίσματος με πολύ ακρίβεια?

freemind:
Τα διαστηματα αφορουν τονους και ημιτονια. Οποτε οταν λεει 3ες, ειναι σαν να υπολογιζεις τρεις νοτες ( πανω κατω και πολυ χονδρικα, γιατι υπαρχουν 3ες μεγαλες, μικρες, αυξημενες, ελλατωμενες ) πανω σε ενα οργανο..Πχ, αν ενα τομ ειναι σε ΝΤΟ, το αλλο θα πρεπει να ειναι σε ΜΙ. Καπως ετσι χονδρικα, για να μην μπλεξουμε με θεωριες και αναλυσεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View