Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - gers

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 109
1
@ atav

Keeler Designs βλέπω! Πώς σου φαίνεται? Μήπως έχεις ακούσει το Kick Fuzz της ίδιας εταιρείας? Μου έχει κάνει εντύπωση αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το ακούσω πουθενά από κοντά..

2
Στη θέση σου, κι αφού αλλάζεις λάμπες για συντήρηση κι όχι για να πειραματιστείς, θα έβαζα απλά κάποιες "στάνταρ" λάμπες, με γνώμονα έναν καλό καθαρό ήχο. Για την παραμόρφωση, θα χρησιμοποιούσα κάποιο πετάλι (π.χ. κάποιο της Joyo που έχουν πολύ ψηλό value/money), νομίζω πως ο ήχος θα είναι αρκετά καλύτερος.

Φυσικά, τα παραπάνω με το σκεπτικό ότι μιλάμε για έναν entry-level ενισχυτή δωματίου για εξάσκηση.

3
Ο λόγος που θέλεις να αλλάξεις λάμπες είναι

α) γιατί οι προηγούμενες τα έφαγαν τα ψωμιά τους?
β) απλά για πειραματισμό?
γ) για να πάρεις καλύτερο hard rock / metal ήχο?

5
Όχι δεν θέλω να ανοίξει με τους μισούς υπαλλήλους αλλά υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει γιατι εκκρεμούν οι εγγραφές των πρωτοετών.
Αν δεν ανοίξει μέχρι τότε, πιθανών να χαθεί το 6μηνο >:( >:( >:(

Καταλαβαίνω την οργή σου.. Τι κι αν μείνουν άνεργοι 1700 εργαζόμενοι... Ε όχι να χαθεί και το εξάμηνο!! >:(

6
Το ΕΚΠΑ σε κανα 3-4 εβδομάδες (το πολύ) θα ξανανοίξει.

Χωρίς να το αποκλείω, πώς το συμπεραίνεις?

Υπό ποιες προυποθέσεις θα ανοίξει? Εσύ θες να ανοίξει με μισούς υπαλλήλους?

7
Eπειδή πολλά φρουφρού και αρώματα έχουν πέσει σ αυτό το thread... ;D

Η ομορφότερη κιθάρα είναι αυτή:jazzmaster.

8
Ενημερωτικά, αν έχεις wah μπορείς να δοκιμάσεις πώς συνεργάζεται με το Guitar Rig (κιθάρα -> wah -> κάρτα ήχου -> Guitar Rig).. Το χω κάνει και το αποτέλεσμα μου άρεσε, τουλάχιστον με το δικό μου εξοπλισμό και με τον ήχο που ήθελα να βγάλω.. 

9
Έχω ένα midi keyboard και ένα drum vst. Δουλεύω στο Cubase.

Η default "επικοινωνία" του midi keyboard και του drum vst είναι τέτοια που η μπότα είναι για παράδειγμα στο 1ο πλήκτρο και το βαθύ 4 οκτάβες πιο πάνω.. Με ποιο τρόπο μπορώ να φέρω ας πούμε τη μπότα και το βαθύ σε διπλανά πλήκτρα?

Με λίγα λόγια, θέλω να αλλάξω τη σειρά των ήχων πάνω στα πλήκτρα..

Είναι κάτι που μπορεί να γίνει από το keyboard (M-Audio Mini 32)? Ή μόνο από το Cubase?

Απ όσο το έψαξα, μπλέχτηκα περισσότερο με τις ορολογίες (mapping κλπ) οπότε αν ξέρει στο forum κάποιος πώς γίνεται, ας βοηθήσει..

Ευχαριστώ!

10
Μια εξαιρετική και σχετικά φθηνή επιλογή (65€) είναι το Tonerider British Distortion.. Τσέκαρέ το οπωσδήποτε..

11
Δε θα την παλέψεις να μιξάρεις αρκετή ώρα με ακουστικά.. Και σε γενικές γραμμές, τα monitors δίνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Τι budget έχεις? Γιατί αν είναι 100 ευρώ, οκ, παίρνεις ακουστικά.. Αν όμως είναι 300+ αλλάζει το πράγμα..

12
Γιατί αποκλείεις όλα τα δυναμικά?


Αν μιλάμε για live broadcasting, το πυκνωτικό μπορεί να πιάσει πολλούς ανεπιθύμητους ήχους (μικροθορύβους όπως π.χ. χτύπημα του ρολογιού στο γραφείο ή φασαρία από ανεμιστηράκια, σκληρό δίσκο κλπ). Επίσης, μάλλον πιάνει καλύτερα τις ατέλειες του χώρου.


Γιατί δε δοκιμάζετε πρώτα διάφορα δυναμικά?

14
1) To αγόρασες το MXR ή απλά κατέληξες ότι θα το αγοράσεις? Αν ισχύει το πρώτο, μεγειά!


2) Ίσως θα ήταν καλύτερο να ανοίξεις ένα νέο θέμα για wah (έχοντας κάνει φυσικά και μια αναζήτηση στα υπάρχοντα θέματα)..

15
1) Οκ.. Δε βρίσκω κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα στο παρόν thread γιατί:
  • το θέμα που πραγματεύεται είναι κάτι γνωστό για αρκετούς (στους περισσότερους?) που ασχολούνται με τον πίνακα.. Για τους υπόλοιπους ισχύουν τα επόμενα bullets.
  • δεν είναι αρκετά σημαντικό ώστε να γίνει sticky.
  • δε θα το δει κάποιος που έχει αυτή την απορία, απλά θα ανοίξει ένα καινούριο θέμα.. Και αναζήτηση να κάνει, είναι τέτοιος ο τίτλος αλλά και το περιεχόμενο -ένα link- που δε βοηθάει..
  • δε το θεωρώ 100% σωστό γιατί η σύνδεση αυτή δεν είναι πανάκεια, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι σύνδεσης που δεν αναφέρεις κι ούτε αφήνεις να εννοηθεί ότι υπάρχουν.. Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη κι άν θέλεις τη λαμβάνεις υπόψιν..
2) Είναι η πολλοστή φορά που ανοίγεις ένα thread στο kithara απλά για να παραπέμψεις τον κόσμο στο blog σου. Θα μπορούσες κάλλιστα να γράφεις τα ίδια πράγματα στο ποστ σου αλλά προτιμάς να βάζεις ένα link του blog. Αυτό, εμένα -και δε σου μιλάω ούτε σα φωνή της διαχείρησης του kithara (δεν είμαι, άλλωστε) ούτε σαν συντονιστής- μου προκαλεί άσχημη εντύπωση και δε θέλω να καταντήσει το kithara διαφημιστικό μέσο κάποιου/ων blog..

16
Εγώ πάντως δε γνωρίζω τη λειτουργία της, αν αυτό βοηθά κάπου.. ;D

17
Εφέ / Απ: Αγορα πεταλιων
« στις: 23/04/13, 02:24 »
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και να προσθέσω οτι τα muff είναι επίσης πολύ ιδιότροπα, φασαριόζικα και δεν ανέχονται κανένα ενεργοποιημένο πετάλι πριν από αυτά. Χαρίζονται μόνο στα wha!


Ωπ, εδώ θα διαφωνήσουμε. Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη: τα muff λατρεύουν overdrive/booster πριν από αυτά. Αντίθετα δεν παίζουν ωραία πριν από drive πετάλια ή σε βρώμικους ενισχυτές. Τουλάχιστον αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία. 8)


Μάλλον τα είχες και έκαναν παρέα από μικρά! Το δικό μου muff είναι κακομαθημένο, ενοχλεί τα άλλα πεταλάκια και κατά περιπτώσεις τους τραβάει και καμιά σφαλιάρα!!!
Κάνει παρέα μόνο με ψηφιακό delay, tremolo, wha και booster μόνο αν το έχει φάτσα να το βλέπει!!!  :P


Συνεχίζοντας αυτή την off-topic παρένθεση, θα διαφωνήσω φίλε καθόδιε.. Τα muff είναι μια χαρά, ειδικά για fuzz.. Αν είχες ποτέ fuzz face ή tonebender (πόσο μάλλον αν αυτό ήταν γερμανίου, να το χαίρεσαι το χειμώνα και να θες να το πετάξεις στη θάλασσα το καλοκαίρι) θα αναθεωρούσες για το ποιο είναι κακομαθημένο και ποιο όχι.. ;D  Και προφανώς ούτε κουβέντα για wah (εκτός από fuzz friendly κυκλώματα), εκεί αρχίζει και τσιρίζει (oscillation)!! Η μόνη λύση είναι -αν μιλάμε για fuzz γερμανίου με PNP transistors- να το δανείσεις σε κανά φίλο, να το κάνει daisy chaining με άλλα... φυσιολογικά πετάλια και να στο στείλει στον αγύριστο (να στο κάψει).. 8)


(σόρρυ φίλε που άνοιξες το τόπικ αλλά έπρεπε να βγάλω τη χολή μου για τα -αγαπητά όσον αφορά τον ήχο- πατροπαράδοτα fuzz)

18
Εφέ / Απ: Αγορα πεταλιων
« στις: 21/04/13, 21:58 »
Φίλε toubilol, αν δυσκολεύεσαι να συνδυάσεις compressor και fuzz σε πολυεφέ, να σε προειδοποιήσω ότι με ξεχωριστά, αναλογικά πετάλια θα φτύσεις αίμα! ;D Αν εξαιρέσουμε τα muff και κάποια πιο σύγχρονου σχεδιασμού fuzz, τα περισσότερα fuzz (που είναι βασισμένα στα fuzz face και tonebender) δεν καταδέχονται άλλο πετάλι πριν από αυτά.. :P 


Γενικά, στα εφέ θα πρέπει να χεις τη λογική "χρειάζομαι κάποιο εφέ? ας βάλω αυτό το εφέ" κι όχι "έχω αυτό το εφέ? θα βάλω αυτό το εφέ".. Τον compressor ας πούμε είσαι σίγουρος ότι τον χρειάζεσαι με το fuzz?

19
Δείτε και αυτά:
http://www.thomann.de/gr/dunlop_straplok_ergo_lok.htm


Πολύ φθηνά και δε χρειάζεται κάποια επέμβαση στην κιθάρα.. Τα χρησιμοποιώ εδώ και κάποια χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα οπότε και δε μου χρειάστηκε να κοιτάξω κάποια ακριβότερη ή πιο σύνθετη λύση..


Το straplok αποτελείται από 2 μέρη και στρίβοντας το ένα μέρος ως προς το άλλο παίρνεις 2 θέσεις: μεγάλη τρύπα και μικρή τρύπα.. Λειτουργεί ως εξής: περνάς τη ζώνη στο strap button και έχοντας το straplok ανοιχτό (μεγάλη τρύπα), το περνάς από πάνω. Έπειτα στρίβεις το ένα μέρος του straplok σε σχέση με το άλλο ώστε η τρύπα να γίνει μικρή και να μη μπορεί να φύγει από το strap button, ασφαλίζοντας τη ζώνη.20
Παρακάτω είναι τα βασικότερα είδη πεταλιών, με ίδιο χρώμα είναι όσα "συγγενεύουν" μεταξύ τους (ίσως λίγο ατυχής η "συγγένεια" ορισμένων αλλά το θέμα δεν είναι απόλυτα αντικειμενικό)..
Δίπλα σε κάθε κατηγορία, σε παρένθεση, βάζω από ένα κλασικό πετάλι της κατηγορίας αυτής (για να μην παρερμηνευτώ, όταν λέω κλασικό δεν εννοώ το καλύτερο)..

Εσύ δεν έχεις παρά να ψάξεις στο youtube για demo του κάθε πεταλιού στην παρένθεση ώστε να καταλάβεις τι δουλειά κάνει κάθε είδος πεταλιού... Θα βρεις άπειρα demo για τα παρακάτω πετάλια..

overdrive
(Ibanez Tube Screamer)
distortion (Boss DS-1)
fuzz (Dunlop Fuzz Face)
delay (Boss DD-3)
reverb (Electro Harmonix Holy Grail)
chorus (Boss CH-1)
flanger (Boss BF-3)
vibrato (Boss VB-2)
tremolo (Boss TR-2)
wah (Dunlop CryBaby)
compressor (MXR DynaComp)
και άλλα...


21

το RAT2 μου το πρότηνε κάποιος αν και μου είπε οτι λόγο sustain της jazzmaster δεν θα με ικανοποιήσει


Ότι να ναι.. :P  Ο συνδυασμός Jazzmaster + Rat έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον οπότε δεν έχεις να φοβάσαι κάτι με τη Jazzmaster σου..
Πάντως, μιας και δε μας έχεις δώσει κάποια σαφή κατεύθυνση για τον ήχο που επιδιώκεις (π.χ. μέσω κάποιου κομματιού), δε μπορούμε να σου δώσουμε άλλη συμβουλή από τη χιλιοειπωμένη:
Γύρνα τα μαγαζιά και δοκίμασε όσα περισσότερα πετάλια μπορείς...

22
Στο περίπου τι ήχο θες να βγάζει? Σου αρέσει ο ήχος κάποιου συγκεκριμένου ενισχυτή (κάποιου Marshall ή κάποιου Orange για παράδειγμα) και θα τον ήθελες σε ένα amp-in-a-box πετάλι? Θα ήθελες μήπως κάτι πιο ιδιαίτερο? Κάποιο distortion με fuzzίζουσα συμπεριφορά? ;D  Κάποιο Rat ή τύπου Rat για παράδειγμα?Πόσταρε κάποιος ήχους που σου αρέσουν από κομμάτια στο youtube ώστε να προσανατολιστούμε κάπως..


Σημαντικό: όταν λες ακκόρντα τι εννοείς? Απλά powerchords (πέμπτες) ή γεμάτα ακκόρντα?

23
Οκ, μόλις το άκουσα σε live από Youtube (είναι καλύτερο σε γενικές γραμμές να έχεις σαν σημείο αναφοράς τον ήχο ενός live μιας και στο studio οι παραγωγές τρώνε τρομερή επεξεργασία - εκτός φυσικά αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο από τον ήχο)..


Αυτό που χρειάζεσαι ουσιαστικά είναι ένα πολύ καλό καθαρό κανάλι κι ένα ακόμα καλύτερο βρώμικο κανάλι.. Προς το παρόν, βολέψου με ότι έχεις, οι περισσότεροι αυτό κάνουμε! :D


Επίσης, νομίζω πως ακούω τη χρήση ενός rotary (κάνε ένα youtube search για rotary pedal).. Επειδή το πιο πιθανό είναι να μην έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα tremolo pedal ή το tremolo εφέ του ενισχυτή σου για να το προσεγγίσεις κάπως..

24
Αυτή τη στιγμή δεν έχω ηχεία, οπότε δεν μπορώ να το ακούσω..

Σε περίπτωση πάντως που δεν το έχεις δει, σε αυτό το θέμα, το συζητούν εκτενώς:
http://www.u2interference.com/forums/f197/one-guitar-effects-211437.html

(αν δε γνωρίζεις αγγλικά ή έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία, πες μου/ας)

25
Μια λίστα από πετάλια που θα κοιτούσα στην περίπτωσή σου:


- Mad Professor Might Red Distortion (Factory)
- MI Audio Crunch Box (νομίζω έχει βγει και μια καινούρια έκδοση)
- TC Electronic Dark Matter
- Mesa/Boogie (η καινούρια σειρά)
- AMT B-1
- Hardwire SC-2
- Tonerider British Distortion


Οι τιμές που παίζουν τα παραπάνω είναι από 65€ μέχρι γύρω στα 180€ οπότε είναι μέσα στο budget σου.. Το πρόβλημα είναι ότι κάποια θα δυσκολευτείς να τα ακούσεις ..


Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 109