Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Gildor

Σελίδες: [1] 2
1
Πλήκτρα / Απ: Hammer action, Weighted Hammer..
« στις: 19/09/16, 20:15 »
Σ'ευχαριστώ ρε φίλε για τις απαντήσεις.  Να σαι 'καλά.

2
Πλήκτρα / Απ: Hammer action, Weighted Hammer..
« στις: 19/09/16, 17:03 »
Σε ευχαριστώ sfansfan.

Εγώ έχω αγοράσει το Casio CDP-130.

Τα πλήκτρα του οκ είναι κάπως «βαριά» αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο βαριά όπως είναι ενός ακουστικού πιάνου που καμιά φορά τυγχάνει να έχω μπροστά μου.

Tα χαρακτηριστικά του casio αναφέρουν το κλαβιέ του ως Hammer Action και όχι ως full weighted.

3
Πλήκτρα / Hammer action, Weighted Hammer..
« στις: 14/09/16, 22:38 »
Καλησπέρα.

Απευθύνομαι στους πιανίστες/πληκτράδες (αν παρ'όλα αυτά γνωρίζει και κανείς άλλος ας πει :Ρ ) του forum για μια απορία που με απασχολεί.

Τι διαφορά έχουν μεταξύ τους οι όροι όταν αναφερόμαστε σε ηλεκτρικό πιάνο:


Hammer action

Semi weighted hammer

Full weighted hammer


Καταλαβαίνω πως τα ημιβαρυκεντρισμένα (semi) πλήκτρα δεν είναι όπως του ακουστικού πιάνου ενώ τα full μάλλον είναι. Tα hammer action τι διαφορά έχουν απο τα άλλα; Είναι ίδιας «βαρύτητας» με τα full height; Eίναι βαρύτερα απο τα semi weighted;

Μπορεί κάποιος με ηλεκτρικό πιάνο πλήκτρων hammer action να μάθει πιάνο;

Σας ευχαριστώ.

4
Τις προάλλες πήγα στο σπίτι ενός φίλου ο οποίος είχε αρχίσει μαθήματα κιθάρας. Πέρα απο την καινούργια του κιθάρα παρατήρησα και ένα εξάρτημα το οποίο τοποθετείται στο δεξί πόδι και «ψηλώνει» την κιθάρα με αποτέλεσμα να μπορείς να παίζεις άνετα έχοντας την κιθάρα «καθισμένη» στο δεξί σου πόδι.

Προσωπικά μου άρεσε πολύ αυτό αλλά με μια αναζήτηση στο internet δυστυχώς το κόστος είναι πολύ υψηλό για ένα τέτοιο απλό εξαρτημα (όταν το «κλασικό» υποπόδιο κοστίζει κατα πολυ λιγότερο).

Θα ήθελα τη γνώμη σας· αξίζει να αγοράσω κάτι τέτοιο; Έχει βολέψει κανέναν απο σας; Δύναται να προκαλέσει (εν καιρώ) τραυματισμούς ή χρήση του;


Σας ευχαριστώ.

5
Έχω το βιβλίο του Ν. Θερμού «πως να παίξετε κιθάρα» αλλά δυστυχώς έχω χάσει το cd. Ήθελα να αρχίσω να ασχολούμαι σοβαρά απο την αρχή, αλλά θα ήθελα και να ακούω τα κομμάτια. Και επειδή θα ήταν κρίμα να ξανααγοράσω το βιβλίο για ένα δισκάκι, παρακαλώ όποιος φίλος εδώ το έχει, να μου το στείλει σε mp3.

Σας ευχαριστώ.

6
Άλλα όργανα / Απ: Αγορά Ουτιού
« στις: 17/03/16, 18:29 »
Σ'ευχαριστώ φίλε talfarlow.


7
Άλλα όργανα / Απ: Αγορά Ουτιού
« στις: 15/03/16, 22:49 »
Καλησπέρα talfarlow. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν με απογοητεύεις καθόλου. Τουναντίον καλό είναι να σε ενημερώνει  κάποιος που ξέρει, για να μην την πατήσεις. Προς το παρόν με το ζόρι είμαι στα 200 ευρω (εξ'ου και το μαθητικό ούτι που παρέθεσα). Αλλά αν λες πως οπωσδήποτε πρέπει να πάμε σε ψηλότερο budget, τότε δεν έχω παρά να μαζέψω χρήματα.

Με την παραδοσιακή μουσική δεν έχω καμία σχέση. Μόνο με την βυζαντινή (εκκλησιαστική) μουσική έχω (όπου να ναι παίρνω πτυχίο). Το ούτι (αν θα προβώ σε αγορά τελικά) θα το αγοράσω με αποκλειστικό σκοπό την βυζαντινή μουσική. Πέρα απο αυτήν, τα ακούσματά μου κινούνται καθαρά στο χώρο της ευρωπαΙκής μουσικής.

Συμφωνώ πάντως πως το ούτι έχει μαγευτικό ήχο. Απλώς το όλο ρεπερτόριο με το οποιο ασχολείται κυρίως το όργανο, είναι αρκετά «ξένο» προς τα μένα.

Οπωσδήποτε πάντως κρατάω τις συμβουλές σου για μια ενδεχόμενη αγορά στο μέλλον. Ευχαριστώ και πάλι!  :)

8
Άλλα όργανα / Αγορά Ουτιού
« στις: 15/03/16, 16:15 »
Καλησπέρα σας.

Επειδή μάλλον θα προβώ σε αγορά ουτιού, θα ήθελα τη γνώμη σας. Θέλω κατα το δυνατόν φθηνότερο και καλό.

Έχω βρει στα γρήγορα αυτό: http://www.nakas.gr/NakasMusic/default.aspx?id=19&cId=1073&pId=39257

Είναι καλό; (οκ ξέρω πως ό,τι δίνεις παίρνεις, απλώς ρωτάω αν είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές ή είναι πεταμένα λεφτά).

Σας ευχαριστώ.

9
saved και sfansfan σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!


sfansfan ναι μόνο για χαμήλωμα (drop) της οκτάβας το θέλω. Και μάλλον (όταν μαζέψω λεφτά) με βλέπω να στρέφομαι προς την πρότασή σου.

10
Οπότε να κοιτάξω προς ηλεκτρακουστική μεριά.

Ανδριανέ επειδή το octaver που πρότεινες, κοστίζει 155 ευρώ, εγώ βρήκα αυτό:

http://www.skroutz.gr/s/1816982/Behringer-UO300-Ultra-Octaver.html

Αξίζει ή (λόγω της κραυγαλέας διαφοράς της τιμής), θα πετάξω τα λεφτά μου;

11
 zeoy

Μια «μπακάλικη» απάντηση ζήτησα και εσύ ποστάρεις αυτό το κουκλί. Και επειδή τα €465 είναι ποσό μεγάλο για μένα, αλλά με έκανες να ζηλεύω, ζητώ πάραυτα να γίνεις ban.

Aσφαλώς αστειεύομαι· τα €465 δεν είναι απλά μεγάλο πόσο, αλλα απαγορευτικό:P


 saved

To φαντάστηκα ότι σε ένα φυσικό όργανο θα χρειαστώ μεγαλύτερο scale αν χρειάζομαι βαρύτερο ήχο. Οπότε πάμε καλύτερα σε ηλεκτρικά όργανα;


 andr1anos

Τι είναι τούτο; Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο! Δηλαδή Ανδριανέ αυτό μπορώ να το εφαρμόσω και σε ακουστικά όργανα (πχ κλασική κιθάρα) ή μόνο σε ηλεκτρικά;
Με το octaver θα παίζω την μι καντίνι (ΜΙ4) και θα ακούγεται ως ΜΙ3; Πως γίνεται αυτό;;

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

12
Όπως λέει και ο τίτλος, θέλω να φτιάξω/βρω μια κιθάρα με χορδές που να αναπαράγουν μια οκτάβα χαμηλότερα. Θα ήθελα τις ψηλές νότες της καντίνι κατα το παίξιμο της κιθάρας, να τις ακούω πιο βαριές.

Μου είχαν πει να χορδίσω διαφορετικά τις χορδές, αλλά έτσι γίνονται πολύ «μαλακές» άρα και ακατάλληλες για παίξιμο.

Σκέφτηκα να προσθέσω χορδές μπάσου ή ακουστικής κιθάρας, ή ακόμα στις νάυλον χορδές της  κλασικής, να προσθέσω τις συρμάτινες της κλασικής. Φοβάμαι όμως ότι θα προκαλέσω σκεύρωμα στην κιθάρα.

Συγκεκριμένα η διάταξη των χορδών της κιθάρας απο: Ε4-Β4-G3-D3-Α2-Ε2
                                               θέλω να μετατραπεί σε: Ε3-Β3-G2-D2-Α1-Ε1

Έχει να προτείνει κανείς κάποιον τρόπο ή ακόμα και κάποια αγορά; (είτε πρόκειται για κλασική είτε για ακουστική κιθάρα).

Ευχαριστώ.
 

13
Η lined fretless τι είναι; Όταν «φαίνεται» το σημείο που υπήρχε τάστο πριν;

Κοίτα να δεις· όπως έχω ξαναπεί ο λόγος που θέλω κάτι άταστο είναι γιατί είμαι σπουδαστής βυζαντινής μουσικής. Οπότε θέλω κάτι σχετικά γρήγορα και όσο το δυνατόν να υπάρχει διευκόλυνση ώστε στα κομμάτια που εκτελώ, να ξέρω αν «πατάω» σωστά. Δεν έχω δηλαδή την «πολυτέλεια» του χρόνου. (ειδάλλως θα άρχιζα να μαθαίνω και βιολί) :Ρ

Την κιθάρα που ήδη έχω (κλασική) δεν θα ήθελα να την καταστρέψω γι'αυτό ρώτησα αν υπάρχει η δυνατότητα προσθαφαίρεσης μπερντέδων. Οπότε η αγορά μιας νέας, είναι επιβεβλημένη.

Τώρα να σου πω κάτι που επίσης έχω σκεφτεί: έχω βρει στις αγγελίες ηλεκτρικές κιθάρες πολύ φτηνές (κάτω των 100 ευρώ) και σκέφτομαι να τις κάνω άταστες. Ο ήχος της με εξυπηρετεί λόγω της έντασης και της διάρκειας της οποίας έχει.

Αλλά ακόμα το ψάχνω.

14
φίλε saved έχεις να δώσεις μια πιο συγκεκριμένη συμβουλή; Γιατί προσωπικά το ψήνω να πάω σε μάστορα να μου κάνει μετατροπή σε άταστη κιθάρα.

15
Ίσως να μην είναι αλλά επειδή δεν υπάρχει εμπειρία, καλό είναι να έχουμε τα (επιπλέον) τάστα για να είμαστε σίγουροι ποια συχνότητα παίζουμε.

Στο άταστο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος εκτός αν το έχεις «λιώσει».

16
Ουσιαστικά θα πρέπει να μετατραπεί, αρχικά, σε άταστη η κιθάρα και μετά να περαστούν οι κατάλληλοι μπερντέδες.

Δηλαδή να περαστούν (δεθούν) ανάμεσα στα ήδη υπάρχοντα τάστα χωρίς αυτά να αφαιρεθούν γιατί δεν παίζει;

17
Το χω διαβάσει το άρθρο και όντως είναι πολύ ωραίο· θα ήθελα όμως κάτι σε φάση «καποτάστου» δηλαδή «βάλε-βγάλε». Δεν θα θελα δηλαδή να «καταστρέψω» την κιθάρα με κόλλες και τα συναφή.

Αυτό φυσικά ΑΝ υπάρχει.

18
'Οπως έχω ξαναπεί, είμαι σπουδαστής βυζαντινής μουσικής και ψάχνω να βρω ένα μουσικό όργανο κατάλληλο για το σκοπό μου.

Σκεφτόμουν για ούτι αλλά οι οικονομικές δυσκολίες αφ'ενός αλλά και το ότι είναι άταστο και δεν θα είμαι σίγουρος ποια συχνότητα θα αναπαράγω αφετέρου, το άφησα στην άκρη.

Επειδή έχω κλασική κιθάρα, σκέφτηκα ότι προσθέτοντας δύο επιπλέον τάστα ανάμεσα σε δύο τάστα, τότε σχηματίζεται η βυζαντινή κλίμακα.

Γνωρίζει κανείς αν είναι δυνατόν να προσθέσω κάτι που να κάνει τη δουλειά του τάστου; Ευχαριστώ πολύ.

19
Λάμπρο καιρός να τελειώσεις τη σχολή· ποτέ δεν είναι αργά!  ;D

20
@LAMPROS

Σε σχολή Βυζαντινής μουσικής. Απο δυτική μουσική διδασκόμαστε μόνο τη βασική θεωρεία (α, β και γ) καθώς και σολφεζ.

@nassos

Διάβασες μόνος σου και πέρασες στο β'ειδικό ή με τη βοήθεια δασκάλου;

21
Νάσσο ισχύει για το οικονομικό αλλά ευελπιστώ ότι εν τέλη θα ανταπεξέλθω.

Σχετικά με τα μαθήματα να σου πω πως στη σχολή εκτός απο την βασική θεωρία δυτικής μουσικής, κάνουμε υποχρεωτικά και σολφέζ. Με τις κατατακτήριες δεν ξέρω αν μπορώ να «παρακάμψω» (χωρίς να αναγκαστώ να τα διδαχτώ σε ωδείο εννοώ) μαθήματα.

22
Για το οργανο που λες.. δεν εχεις ασχοληθει με κανενα?
Βεβαίως και έχω ασχοληθεί. Στα φοιτητικά μου χρόνια έκανα 1 χρόνο πιάνο (το μετάνιωσα πολύ που σταμάτησα), καθώς και παίζω κλασική κιθάρα (ερασιτεχνικά πάντα) απο έφηβος (τώρα είμαι 30αρης).

Δεν έχω βέβαια τις «τρελές» γνώσεις που έχουν μουσικοί εδώ, αλλά μια α' γνώση στο μουσικό όργανο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της, την έχω.

23
το μερος 2ο του Αμαραντιδη να το παρεις..
Λάμπρο του χρόνου θα τελειώσω την βασική θεωρία και θέλω οπωσδήποτε να συνεχίσω στα θεωρητικά (μόνο θεωρητικά όμως· με μουσικό όργανο δεν θα επιθυμώ να ασχοληθώ). Σκεφτόμουν να το αγοράσω για να διαβάζω σιγά σιγά με τη βοήθεια φίλων μου και μόνος μου μήπως και με κατατακτήριες καταφέρω να περάσω την α'τάξη της ειδικής αρμονίας.

  • Το επόμενο βιβλίο του Αμαραντίδη είναι αρκετά καλό, αλλά πρέπει να λύσεις ασκήσεις και θέματα και από άλλα βιβλία για να σου μείνουν όσα διαβάζεις εκεί...
Φοβάμαι Νάσσο ότι εξ'αρχής μάλλον θα χρειαστώ δάσκαλο αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι για δασκάλους απο το μηδέν..

24
Fourier ένας λόγος που διαβάζω ακόμα το forum, είναι τα post σου. Εμπεριστατωμένα και με διάθεση να βοηθήσεις.

Σε άλλα θέματα έχω εκτιμήσει πολύ τις απαντήσεις σου, κάτι που συνέβει και τώρα. Σ'ευχαριστώ.

25
Κάποιος εδώ στο φόρουμ με προέτρεψε να «προσέξω» με ποια αρμονία να ασχοληθώ καθ´ ότι η «κλασική» αρμονία θεωρείται πλέον απαρχαιωμένη.

Βιβλία σχετικά με «σύχρονη αρμονιά» έχω βρει μόνο όσο αφορά την jazz μουσική (το οποίο δεν είναι αυτό που ζητάω). Προσωπικά είμαι λάτρης της νέας «κλασικής» μουσικής δηλαδή των soundtracks.

Υπάρχει βιβλίο σύγχρονης αρμονίας που αφορά σύγχρονες μουσικές όπως τις πχ κινηματογραφικές;


ΥΓ: Αγόρασα και το πρώτο βιβλίο της βασικη θεωρίας του Αμάραντου Αμαραντίδη και μου άρεσε πολύ. Αν πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει το δεύτερο μέρος (αρμονία), παρακαλώ πείτε μου.

Σελίδες: [1] 2