Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Τρίξιμο στις χορδές

<< < (3/21) > >>

Κώστας:
Κι εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα. Μόνο που η κιθάρα μου είναι κλασσική, δεν έχει σκευρώσει και οι χορδές δεν είναι πολύ χαμηλά. Κατ'αρχήν θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος default χρόνος που θα πρέπει να αλλάζω τις χορδές. Συνήθως από πείρα τις αλλάζω από μόνος μου όταν βραχνιάζουν. Πάντως τώρα τελευταία (τον τελευταίο χρόνο) η ΜΙ μου τρίζει πολύ πιο συχνά και πιο νωρίς. Τέλως πάντων υπάρχει κάποια λύση?
Πάντως οι λύσεις που δίνει ο Βασίλης με κάτι σφυριά και άλλα ιατρικά εργαλεία φαίνονται πολύ extreme για έναν άσχετο του είδους σαν εμένα.... :'(

Κώστας

The JeSTeR:
Για το τρίξιμο στισ χορδές, μήν ανυσηχείς,αν πράγματι κάποιο τάστο είναι πιο ψηλά, και αν στο κατάστημα δεν σου την αλλάζουν, δοκίμασε να αλλάξεις την πάνω γέφυρα(μάλλων θα βρείς άλλη στο κατάστημα), με μια λιγο πιο ψηλή. Θα σε κουράζει λίγο στην αρχή, αλλά μετά από λιγο καιρό δεν θα καταλαβαίνεις διαφορά.

Cuenca_60R:
Αν πήρες κακής ποιότητας χορδές, ή αν εάν η κιθάρα δεν έχει την δυνατότητα να αντέχει στα δνατά χτυπήματα... τότε θα τα κάνει. Πρόσεξε επίσης αν έχουν όλα τα τάστα το ίδιο ύψος και μην την βάζεις δίπλα σε θερμές εστίες αλλιώς η κιθάρα θέλει ανακύκλωση και να πάρεις άλλη.

Υ.Γ. Όταν λέω για τα δυνατά χτυπήματα εννοώ τα κοπανιαμέντα. Μην παρεξηγηθούμε κι όλας. :)

Παναγιώτης:
Λοιπόν, εχω σηκώσει τις χορδές πιο ψηλά (σχεδόν τέρμα τις πήγα) και το τρίξιμο σταμάτησε. Υπάρχει όμως περίπτωση να χαλασε το κούρδισμα τις κιθάρας; (το κουρδιστήρι πάντος δείχνει να είναι εντάξει).

yiannikos anoxis:
Emena paidia otan paizw thn sol eley8erh trizei.An thn piasw se opoiodhpote tasto den trizei.Ti symbainei;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View