Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Εφέ

Τρόποι στερέωσης των πεταλιών σε DIY pedalboard.

<< < (6/6)

adr1anos:

--- Παράθεση από: jmiliad στις 04/03/12, 11:02 ---Μια απορία. Κάποια πετάλια (όπως π.χ. Boss, Digitech κλπ) έχουν στην κάτω μεριά τους καουτσούκ αν δεν κάνω λάθος. Μήπως είναι καλύτερο πρίν βάλουμε το velcro στο πετάλι να βγάλουμε το καουτσουκ για να κολλήσει πάνω στο αλλουμίνιο κατευθείαν; Δεν θα 'ναι έτσι πιο δυνατό το κράτημα;
Αλλά μήπως αυτό θα επιρεάσει την μεταπωλητική τους αξία;

--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ αυτό κάνω.. και δεν νομίζω ότι αφαιρεί κάτι από την αξία, διότι και ο επόμενος σε κάποιο PB θα θέλει να το βάλει..

guitalele:
Mounting Tape Both Sided - Αυτοκόλλητο διπλής όψεως.


Απλά κολλάμε την μία όψη στο pedalboard ή στο έδαφος και την άλλη στο πετάλι.
Πλεονεκτήματα

* Χαμηλή τιμή (γύρω στα 2-3 ευρώ τα 5m από τα Jumbo).
* Ακόμα και αν δεν διαθέτει κάποιος pedalboard μπορεί να έχει μαζί του λίγο στις πρόβες ή σε συναυλίες και να κολλάει τρείς - τέσσερις λωρίδες στο έδαφος και από πάνω τα πετάλια.
* Γρήγορο στην χρήση.
* Αρκετά δυνατό έτσι ώστε να μην φεύγουν τα πετάλια με το πάτημα.
Μειονεκτήματα


* Με την συχνή μετακίνηση των πεταλιών στο pedalboard η κόλλα δεν κολλάει άλλο τόσο καλά.
* Απ' όσο γνωρίζω πρέπει να κυκλοφορεί μόνο σε άσπρο οπότε μπορεί να είναι πρόβλημα για κάποιον που τον ενδιαφέρει η αισθητική του pedalboard το οποιό συνήθως είναι μαύρο.
* Δεν είναι τόσο δυνατό όσο το velcro αλλά όχι σε σημείο να αποτελεί πρόβλημα.

Gregix:
Β) Βίδωμα με χρήση bicycle chain links (κρίκων αλυσίδας ποδηλάτου) Μια αλυσίδα ποδηλάτου αποτελείται από πολλά ''οχτάρια'' ενωμένα μεταξύ τους με μικρούς άξονες. Διαλύοντας μια αλυσίδα (με χρήση αντίστοιχου εργαλείου) μπορούμε να έχουμε πολυάριθμα τέτοια οχτάρια (βλ. φωτό). Ξεβιδώνουμε τις βίδες από τα πεταλάκια, και τις ξαναβιδώνουμε, έχοντας παρεμβάλει από ένα οχταράκι σε κάθε μία (ή σε 2 διαγώνιες μόνο αν βαριόμαστε). Η άλλη τρύπα από το κάθε οχταράκι που μένει ελεύθερη βιδώνεται στο ξύλο.   

 Παιδιά αντί για αλυσίδα μπορούμε σαν πιο οικονομική λύση και πιο απλή στη χρυσή να πάρουμε μεταλλική διάτρητη ταινία και κόβουμε με κοφτακι ανά 2 τρύπες...  Κόστος 1.63€  https://www.skroutz.gr/c/1179/diafora_domika_ylika.html?keyphrase=τσερκι+διατρητο

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View