Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Κρουστά

ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP

(1/7) > >>

cbk:
Ποιο από τα δύο θα επιλέγατε;
250€ το ΖΟΟΜ, 170€ το τζιτζιτεκ (το λένε έτσι αλλά σε μια σύγκριση με το BOSS GT-10, μέχρι και εγώ κατάλαβα την υπεροχή του Boss).

Τα χαρακτηριστικά τους (από τόμαν):

Zoom G5 Gitarren guitar FX processor and preamp - integrated tuner, integrated drum computer, up to 9  stomp-effects thomann  and speaker-simulations simultaneiously, 4  LCD displays, 12AX7 tube for up to 16dB boost, integrated  amp modelling, 20 amp models, USB audio interface, 120  integrated DSP effects, 3 D Z-pedal (pivotable to the left  and right), 100 pedal effects, 297 user slots, tube booster, thomann  XLR out, 60 second looper, incl. power supply,  incl. Steinberg Cubase LE

Digitech RP 360 XP, multi-effect processor for electric guitar, over 160 amps, cabinets, and effects, 54  amp/acoustic types, thomann  26 cabinets, 82 effects, 198 presets  (99 factory, 99 user), expression pedal, 40-second looper,  60 drum patterns, metal chassis and footswitches, 2 x 2  USB audio streaming, built-in chromatic tuner, external  control input for a 3-button footswitch, configurable footswitch modes (stompbox, preset, bank), thomann  up to 5 seconds  of delay time, USB editing via DigiTech Nexus, stereo 1/4"  output, stereo 1/8" headphone output, stereo 1/8" aux  input, amp / mixer mode optimizes 1/4" outputs for amps  and mixers, 24-bit 44.1kHz sample rate, dimensions: 292 mm  (B) x thomann  216 mm (T) x 51 mm (H), power supply included.
adr1anos:
To G5..

Απόλλων:
Όπως έχω πει και σε άλλα παρόμοια θέματα, η γνώμη μου είναι ότι μια τέτοια επιλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή. Κάποιες πεταλιέρες υπερτερούν σε προσομοιώσεις ενισχυτών και καμπινών, άλλες έχουν καλύτερα εφφέ, άλλες έχουν διάφορα extra όπως drums, looper, μνήμες κλπ. Μερικές πεταλιέρες είναι σχεδιασμένες για live ενώ άλλες προσφέρονται περισσότερο για χρήση στο σπίτι ή για ηχογράφηση. H συνδεσιμότητα (και πάλι σε σχέση με τη χρήση για την οποία προορίζεται) και η φορητότητα ίσως να είναι επιπλέον σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Τέλος για μένα ιδιαίτερη σημασία έχει η ευκολία χρήσης. Δεν υπάρχει μηχάνημα που να τα έχει όλα σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτά τα δύο πολυεφφέ. Από προηγούμενη εμπειρία πάντως, θα έλεγα ότι τα Zoom μού φαίνονται γενικά καλύτερα, αν και τα μοντέλα της σειράς RP της Digitech είχαν πολύ καλά εφφέ (reverb, delay, modulation κλπ). Και τα δύο πάντως είναι τελευταίας γενιάς πολυεφφέ και λογικά θα έχουν αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με παλιότερα μοντέλα. Ποιό είναι καλύτερο για σένα θα εξαρτηθεί από αυτά που ανέφερα παραπάνω, τα οποία και θα πρέπει να σκεφτείς ώστε να καταλήξεις κάπου.

cbk:
Ανδριανέ και Απόλλωνα σας ευχαριστώ πολύ!

Αντιγράφω από το άλλο μου θέμα http://forum.kithara.gr/index.php?topic=88166.msg703915#new

τις "ανάγκες" μου (όσο μπορώ να τις προσδιορίσω) :

"Βασικά ένα μηχάνημα θα ήθελα: που θα παίζει τα τύμπανα με ρυθμούς κλπ μόνο του με ηχεία αυτοενισχυόμενα μόνιτορ (και εγώ να παίζω όποιο όργανο θέλω ανεξάρτητα). Με ποιοτικά ψηφιακά τύμπανα όμως εγγεγραμμένα, ώστε να υπάρχει μεγάλη πιστότητα.

Επειδή όμως είδα πως υπάρχουν πετάλια ή πεταλιέρες που έχουν και drum machine (σαν το digitech του προηγούμενου link) εννοούσα

πως θα μπορούσα να πάρω ένα τέτοιο που θα το χρησιμοποιώ:

είτε σαν σκέτο drum machine με τα monitor, και εγώ ανεξάρτητος με όποιο όργανο θέλω,

είτε με την ηλεκτρική μου κιθάρα σε συνδυασμό με τον ενισχυτή μου (που δυστυχώς δεν έχει fx loop, το τονίζω) όταν θέλω κάποια εφφέ. Πάλι όμως θα ήθελα, οι ήχοι των τυμπάνων να ακούγονται από μονιτορ ηχεία και όχι από το μεγάφωνο του ενισχυτή."

Το κακό είναι πως τα μηχανήματα αυτά έχουν στοιχειώδεις ρυθμούς και καμία δυνατότητα επέμβασης ή δημιουργία/εισαγωγή νέων ρυθμών. Επίσης, όπως μου επισήμανε ένας φίλος σε άλλο θέμα, καλό θα ήταν να υπάρχουν εισαγωγές, τελειώματα κλπ.

Σε αντιστάθμισμα, μπορείς να γράψεις κάποιο ρυθμό (ή/και άλλα πράγματα) στο looper και να τα παίζεις από εκεί για συνοδεία, αλλά όσο νάναι, κάθε φορά θα κάνεις αυτή τη διαδικασία; (γιατί δε νομίζω να μπορείς να τα σώσεις κάπου. Γι'αυτό ψάχνω για ένα πιο "δημιουργικό" drum machine. Στη λύση της πεταλιέρας πήγα για να πάρω υποτίθεται ένα πιο πλήρες μηχάνημα που θα με καλύψει και για μελλοντικές ανάγκες εγγραφής και αναζήτησης ήχων.

neeckos:
Εχεις κανει απο μονος σου καμμια προσπαθεια να ψαξεις στο δικτυο, youtube ας πουμε, για πεταλιερες/drum mschines/VST? Θα σε βοηθησουν πολυ διαφορα βιντεο να καταλαβεις τι σου ταιριαζει. Το διλημμα του τιτλου σου μοιαζει οτι εχεις καταληξει αναμεσα σε 2 και πρεπει να σου προτεινουμε το Α η το Β.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View