--- Παράθεση από: NikosKo στις 03/09/14, 11:24 ---....... Το διλημμα του τιτλου σου μοιαζει οτι εχεις καταληξει αναμεσα σε 2 και πρεπει να σου προτεινουμε το Α η το Β.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ξέχασα: Έστειλα ερώτημα στον τομαν περιγράφοντας αυτά που είπα και σε σας και μου πρότεινε αυτά τα δύο, γι'αυτό και το έθεσα ως δίλημμα!
cbk:
(Ας μην ανοίξω κι' άλλο θέμα)
Σύμφωνα με αυτά που λέει εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=188178.msg734348#msg734348
"απο τη στιγμη που δεν μπορεις να εχεις "true" 4 cables συνδεσμολογια τοτε η πεταλιέρα σου θα σου χρησιμευει μονο για τα time based effects (delay chorus κλπ)
το παραπάνω αμα μιλάμε για "ορθολογικό" τροπο χρησης. Φυσικά ο καθένας μπορεί να κανει ό,τι θελει αρκει να καουγεται καλό στ'αφτιά του.
Η λογική του effects loop στους ενισχυτές είναι να σου δινει τη δυνατότητα να τοποθετεις τα time based effects σου μετα το distortion του ενισχυτή αφου υποτιθεται οτι ετσι ακουγονται καλύτερα.
Αν δεν ειχε λουπ ο ενισχυτης τοτε θα επρεπε ενα delay να το βαλεις πριν το βρωμικο καναλι, και αυτο υποτιθεται οτι ακουγεται λασπωμένο (ξαναλεω ομως εδω, περι ορέξεως κολοκυθοπιτα, αμα σε καποιον αρεσει, δεν εγινε τιποτα)
σκεψου τι κανει το καθε εφε της πεταλιέρας (χρονος, pitch, δυναμικες, αρμονικες) και σκεψου πως θα λειτουργησει πριν ή μετα απο ενα πεταλάκι overdrive (που ουσιαστικά είναι η προενισχυση του ενισχυτή σου, ξεκιναει απο το input και καταληγει στο effects send) και αποφασισε αμα σε συμφερει να εχεις την πεταλιέρα στη λουπα, ή μπροστά, για χρηση μονο time based effects ή και όλων των αλλων, τι κερδιζεις και τι χανεις σε καθε περίπτωση. Δεν ειναι και πυρηνική φυσική.
Σχετικά με την ισορροπία των εντάσεων, δε καταλαβαινω που ειναι το πρόβλημα. Καθε πεταλακι overdrive της πεταλιέρας έχει και level, και η πεταλιέρα ολόκληρη έχει ένα γενικό level. Ισορρόπησέ τα"
στο δικό μου ενισχυτή ποτέ δε θα έχω το 100% της σωστής (θεωρητικά) απόδοσης ενός πεταλιού/πεταλιέρας ;
Απόλλων:
Από τη δική μου εμπειρία πάντα, θα έλεγα ότι τα drums μιας πεταλιέρας μάλλον δεν κάνουν γι αυτό που θέλεις. Είναι καλά για να κρατάνε ένα ρυθμό, ίσως και να δίνουν την αίσθηση ότι jamάρεις με έναν drummer, αλλά φυσικά δεν μπορείς να έχεις εναλλαγές ρυθμών, εισαγωγές, γεμίσματα, τελειώματα κλπ. Γι αυτό το σκοπό κοιτάς για ένα drum machine σαν αυτό που πρότεινε ο Αδριανός ή το ψάχνεις σε software. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν κάποια δωρεάν προγράμματα για drums που μπορείς να βρεις online, τουλάχιστον για αρχή. Αν παράλληλα με αυτό θέλεις και κάποια πεταλιέρα για εφφέ ή προσομοιώσεις ενισχυτών, τότε μπορείς να κοιτάξεις κάποια μηχανήματα φτηνότερα από τα προαναφερθέντα, π.χ. Digitech RP255 ή RP355, Zoom G3, Line 6 Pods, Boss ME25, Vox Tonelab ST ή EX κλπ.
cbk:
--- Παράθεση από: Απόλλων στις 03/09/14, 14:56 ---Από τη δική μου εμπειρία πάντα, θα έλεγα ότι τα drums μιας πεταλιέρας μάλλον δεν κάνουν γι αυτό που θέλεις. Είναι καλά για να κρατάνε ένα ρυθμό, ίσως και να δίνουν την αίσθηση ότι jamάρεις με έναν drummer, αλλά φυσικά δεν μπορείς να έχεις εναλλαγές ρυθμών, εισαγωγές, γεμίσματα, τελειώματα κλπ. Γι αυτό το σκοπό κοιτάς για ένα drum machine σαν αυτό που πρότεινε ο Αδριανός ή το ψάχνεις σε software. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν κάποια δωρεάν προγράμματα για drums που μπορείς να βρεις online, τουλάχιστον για αρχή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε Απόλλωνα ετσι καταλήγω κι'εγώ.. Όσο για τις πεταλιέρες μου λες να πάω σε φτηνότερες μιας και έτσι κι'αλλιώς ο ήχος θα είναι ψιλομούφα λόγω έλλειψης fx loop?
(μέχρι τουλάχιστον να μου πεί ο Ανδριανός πως θα βάλουμε χέρι -και fx loop - στον ενισχυτή μου; ;D ) π.χ. http://www.instructables.com/id/Add-an-effects-loop-to-your-amp/step10/Plug-it-in-and-see-if-it-works/
neeckos:
Τι ενισχυτή έχεις? Και γιατί σώνει και καλά θες fx loop?