modfori:
μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 δρόμους ο 1ος είναι η πεταλιέρα , η οποία διαθέτει εφφέ , προσομοιώσεις , λούπερ, ντραμ μασίν και δυνατότητα ηχογράφησης του συνόλου στο pc . τα κάνει όλα , εύκολα και οικονομικά αλλά με κάποια (μικρά ή μεγάλα) μειονεκτήματα .
ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα , δηλαδή ξεχωριστά πετάλια για τους ήχους σου , λούπερ (τα πιο πρόσφατα παίρνουν sd κάρτα για αποθήκευση) για την εξάσκησή σου, vst plugins για να φτιάχνεις τα ντραμς και μικρόφωνο για ηχογράφηση . λύση με μεγάλο κόστος τόσο σε χρήμα όσο και χρόνο , δυσκολία στο χειρισμό μέχρι να τα μάθεις , πολύ ψάξιμο για να βρεις τα εφφέ που σ'αρέσουν (αγοράζεις , πουλάς , ανταλλάσεις... αναζήτηση που κρατάει για πάντα ;D ) κτλ κτλ .... αλλά με άπειρες δυνατότητες και πιθανό καλό ηχητικό αποτέλεσμα
cbk:
--- Παράθεση από: NikosKo στις 03/09/14, 11:24 ---Εχεις κανει απο μονος σου καμμια προσπαθεια να ψαξεις στο δικτυο, youtube ας πουμε, για πεταλιερες/drum mschines/VST? Θα σε βοηθησουν πολυ διαφορα βιντεο να καταλαβεις τι σου ταιριαζει. Το διλημμα του τιτλου σου μοιαζει οτι εχεις καταληξει αναμεσα σε 2 και πρεπει να σου προτεινουμε το Α η το Β.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε Νίκο, τις τελευταίες μέρες δεν κάνω άλλη δουλειά.
Δυστυχώς όμως η ανεπάρκεια των γνώσεών μου, ακόμη και στην ορολογία, με δυσκολεύει στο να καταλάβω όλες τις προδιαγραφές των μηχανημάτων (που βέβαια από μόνες τους δεν λένε και πολλά, στην πράξη πολλά αλλάζουν).
Έτσι, είπα να πάρω το καλύτερο μοντέλο στο είδος (στο budget μου) και κατέληξα στα παραπάνω δύο. Αν κάποιο μου ξέφυγε, προτείνετέ το κι'ας είναι off topic. :)
Δυστυχώς δεν έχω ψάξει ακόμη το θέμα VST και απ'ότι φαίνεται, χωρίς καθοδήγηση δεν έχω κουράγιο να ανοίξω και νέο μέτωπο γνώσεων...
cbk:
--- Παράθεση από: modfori στις 03/09/14, 11:30 ---μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 δρόμους ο 1ος είναι η πεταλιέρα , η οποία διαθέτει εφφέ , προσομοιώσεις , λούπερ, ντραμ μασίν και δυνατότητα ηχογράφησης του συνόλου στο pc . τα κάνει όλα , εύκολα και οικονομικά αλλά με κάποια (μικρά ή μεγάλα) μειονεκτήματα .
ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα , δηλαδή ξεχωριστά πετάλια για τους ήχους σου , λούπερ (τα πιο πρόσφατα παίρνουν sd κάρτα για αποθήκευση) για την εξάσκησή σου, vst plugins για να φτιάχνεις τα ντραμς και μικρόφωνο για ηχογράφηση . λύση με μεγάλο κόστος τόσο σε χρήμα όσο και χρόνο , δυσκολία στο χειρισμό μέχρι να τα μάθεις , πολύ ψάξιμο για να βρεις τα εφφέ που σ'αρέσουν (αγοράζεις , πουλάς , ανταλλάσεις... αναζήτηση που κρατάει για πάντα ;D ) κτλ κτλ .... αλλά με άπειρες δυνατότητες και πιθανό καλό ηχητικό αποτέλεσμα
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε modfori, σε ευχαριστώ!
Η αλήθεια είναι πως ο ήχος ακόμη δεν με ενδιαφέρει (εδώ κιθάρα δεν ξέρω καλά-καλά). Με τον ενισχυτή μου δεν έχω παράπονο, αντίθετα και το καθαρό του μ'αρέσει, και η παραμόρφωσή του είναι για την ώρα αρκετή. Μέχρι να παίξω έτσι ώστε να μιμηθώ τον Carlos, έχω πολύ δρόμο (νομίζω, γιατί τον Gilmour τον έχω ;D ) οπότε για ξεχωριστά πετάλια (και λόγω έλλειψης fx loop) δεν με πολυνοιάζει (κακώς; ).
Από αναζήτηση ευέλικτου και ποιοτικού drum machine ξεκίνησα αλλά μετά εμφανίστηκε και η δυνατότητα για εισαγωγές/τελειώματα κλπ...
εν τω μεταξύ, κανείς δεν μου έχει σχολιάσει αν υπάρχει κάτι ανάλογο του mybeatbuddy, που δείχνει έξυπνα φτιαγμένο.
adr1anos:
Με δεδομένο αυτό:..
--- Παράθεση από: cbk στις 03/09/14, 09:47 ---Το κακό είναι πως τα μηχανήματα αυτά έχουν στοιχειώδεις ρυθμούς και καμία δυνατότητα επέμβασης ή δημιουργία/εισαγωγή νέων ρυθμών. Επίσης, όπως μου επισήμανε ένας φίλος σε άλλο θέμα, καλό θα ήταν να υπάρχουν εισαγωγές, τελειώματα κλπ.
--- Τέλος παράθεσης ---
..αυτή η πρόταση:..
--- Παράθεση από: modfori στις 03/09/14, 11:30 ---ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα..
--- Τέλος παράθεσης ---
..είναι η καλύτερη.
ΔΕΝ χρειάζεσαι ακόμα μηχάνημα του επιπέδου του G5, πάρε προς το παρόν το επίσης εξαιρετικό G3 και παράλληλα κοίταξε αυτό:.. http://www.thomann.de/gr/zoom_rt223.htm ..ή κάτι σαν αυτό, που κάνει όλα όσα ανέφερες και ακόμα περισσότερα (αρχές, αλλαγές, τελειώματα κλπ).
--- Παράθεση από: adr1anos στις 03/09/14, 12:29 ---Με δεδομένο αυτό:..
--- Παράθεση από: cbk στις 03/09/14, 09:47 ---Το κακό είναι πως τα μηχανήματα αυτά έχουν στοιχειώδεις ρυθμούς και καμία δυνατότητα επέμβασης ή δημιουργία/εισαγωγή νέων ρυθμών. Επίσης, όπως μου επισήμανε ένας φίλος σε άλλο θέμα, καλό θα ήταν να υπάρχουν εισαγωγές, τελειώματα κλπ.
--- Τέλος παράθεσης ---
..αυτή η πρόταση:..
--- Παράθεση από: modfori στις 03/09/14, 11:30 ---ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα..
--- Τέλος παράθεσης ---
..είναι η καλύτερη.
ΔΕΝ χρειάζεσαι ακόμα μηχάνημα του επιπέδου του G5, πάρε προς το παρόν το επίσης εξαιρετικό G3 και παράλληλα κοίταξε αυτό:.. http://www.thomann.de/gr/zoom_rt223.htm ..ή κάτι σαν αυτό, που κάνει όλα όσα ανέφερες και ακόμα περισσότερα (αρχές, αλλαγές, τελειώματα κλπ).
Το RT-223 το είχα στα υπ'όψιν αλλά και υποτιμήσει ταυτόχρονα! Θα το ξαναδώ μια και το λες κι'εσύ! Αν στο μεταξύ σκεφτείς και κάτι άλλο, please πες μου!