Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Πλήκτρα

Βοήθεια με midi controller

(1/2) > >>

RatBlack:
Καλησπέρα ξανά.

Παίρνω το θάρος να δείξω σε όλους σας την απέραντη ασχετοσύνη μου σχετικά με τα παρακάτω.
Τις προάλλες αγόρασα ενα midi controller synth μεταχειρισμένο. Πιο συγκεκριμένα πήρα το Axiom 25 της M-audio. Το συνοδευτικό σιντί είναι για τα Xp οπότε τους drivers τους βρήκα στο ίντερνετ ( και ένας θεός ξέρει αν είναι οι σωστοί όντως...).
Στο ζουμί τώρα..Αφού εγκατέστησα τους drivers και άνοιξα το μαραφέτι και στη συνέχεια το cubase.. και μετά απο αρκετά (βλ. ασχετοσύνη ξανά) βιντεάκια για το πως γίνεται το setup, περνούσε το σήμα αλλά δεν είχα ήχο.

Τώρα εγώ σκέφτομαι πως είτε παίζει να μην κάνω κάτι σωστά στο cubase ή απλά δεν έχω ιδέα (που όντως δεν έχω!) πως λειτουργούν τα midi controller και ψάχνω λάθος για ήχους..
Στη συνέχεια είδα και άλλα βιντεάκια. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εγκεφαλικό fatal error. Οπότε και είπα να ρωτήσω επιτέλους..
Δώστε μου τα φώτα σας, πλιζ!!  ??? ???

Guitar Fan:
για να μην αισθάνεσαι άσχημα να σου πω ότι εγω δεν ξέρω καν τι είναι αυτό το midi controller γενικά,
οπότε αν θέλεις πές σου τι μπορείς να κάνεις με αυτό.

saved:
Χαχα..
φιλοι μου καλοι καλοι μυ φιλοι,με την δειρα μου,μην ελπιζετε σε μενα.Ομως υποσχομαι να παρακολουθω εδω το θεμα,για να μαθουμε ολοι μαζι τι ειναι αυτο το controler  :P

vegos:
Αν κατάλαβα καλά, πήρες ένα midi keyboard.

Θες τα εξής:

α) Drivers προκειμένου να επικοινωνήσουν μέσω midi τα πλήκτρα με το PC.
β) Software που θα μετατρέπει τα midi μηνύματα σε ήχους.

Για το πρώτο, φαντάζομαι ότι θα υπάρχει στο site της εταιρίας.
Για το δεύτερο, χρειάζεσαι είτε κάποια standalone εφαρμογή για να παίζεις πιάνο πχ, ή ένα οποιοδήποτε DAW που υποστηρίζει midi (πχ Reaper) και κάποιο VST (virtual instrument).

Δοκίμασε αυτό για αρχή:
http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm

sfanfan:
Εφόσον έκανες Setup τον controller και τον αναγνωρίζει το cubase, είναι όλα οκ. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις τι θα κάνει trigger o controller. Από μόνο του ήχο δεν βγάζει, το ξέρεις αυτό. Οπότε αν θες να τον χρησιμοποιήσει για πλήκτρα, πρέπει να κάνει ένα new audio track, και να φορτώσεις κάποιο πρόγραμμα (είτε stand alone, είναι από τη suite του cubase, αν το έχεις αυθεντικό έχει πολύ καλά πιάνα, organs, synths κτλ πληκτροφόρα για αρχή) εκεί (στο πρόγραμμα που θα φορτώσεις) ορίζεις το Controller που έχεις για να παίξει με το εκάστοτε πρόγραμμα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View