johnjohn:
Η χροιά σου μια χαρά είναι για την ηλικία σου απλά συνήθως για να τραγουδήσεις ψιλές νότες πχ σε ένα ρεφρέν πρέπει φωνάζεις με ένταση για να ακούγονται πειστικές και όχι απλά να ανεβάζεις τόνο τραγουδιστικά είσαι πάρα πολύ κακός όπως και στην προφορά
αλλά αυτά είναι πράγματα που βελτιώνονται με πολυ δουλειά οπότε μην ανησυχείς
John k.:
--- Παράθεση από: johnjohn στις 16/05/17, 01:58 ---Η χροιά σου μια χαρά είναι για την ηλικία σου απλά συνήθως για να τραγουδήσεις ψιλές νότες πχ σε ένα ρεφρέν πρέπει φωνάζεις με ένταση για να ακούγονται πειστικές και όχι απλά να ανεβάζεις τόνο τραγουδιστικά είσαι πάρα πολύ κακός όπως και στην προφορά
αλλά αυτά είναι πράγματα που βελτιώνονται με πολυ δουλειά οπότε μην ανησυχείς
--- Τέλος παράθεσης --- Wraia! Kala to kserw oti se profora Kai genika sto tragoudi (kiriws aggliko) rimai Mapas Hahaha apla kapoies fores sto parelthon exw petixei na tragoudaw teleia kapoia tragoudia (Gia Mia stigmh mono!) Kai thelw na dw kiolas apo ti einai! Se efxaristw Gia thn apantish!!!
neeckos:
Εσύ πως το ακούς δηλαδή? Απο εκεί ξεκινάμε. Αφού ακούσεις τη φωνή σου ηχογραφημένη, τι λάθη βρίσκεις? Το να σου υποδειξουμε λάθη εμείς είναι για να έχουμε κουβέντα. Το θέμα είναι η δικιά σου αντίληψη πάνω στη φωνή σου. Τι αναγνωρίζεις ως σωστό και τι ως λάθος. Για τραγουδιστής απέχεις πάρα πολύ, λυπάμαι αν σε στεναχωρήσω. Με μαθήματα όλοι φτάνουν σε έναν επίπεδο. Αλλά θα πρέπει να μάθεις, πως αναπνέεις, πότε αναπνέεις, νότες, πότε στονάρεις, πότε φαλτσάρεις, ρυθμό, αντίληψη ρυθμική και πάει λέγοντας...
Εχεις πολύ δρόμο και δυστυχώς είσαι βήματα πίσω από κάποιον που έχει τα παραπάνω εμφυτα. Τους οποίους βέβαια ζηλεύω και εγώ που γεννήθηκα με μέτρια έως κακή φωνή. Και έχω και την κατάρα του μουσικού που ξέρει που πρέπει να πάει η φωνή, αλλά η φωνή δεν πάει... ;D ;D ;D
Απλά με τα χρόνια κατάφερα να έχω μια συμπαθητική φωνή ώστε να μπορώ να παίζω και να τραγουδώ σε μια παρέα αν χρειαστεί, χωρίς να με κοροιδεύουν. Τραγουδιστής δεν δηλώνω ποτέ, ξέρω ότι δεν μπορώ να γίνω. Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η κατηγορία...
John k.:
Sigoura dn kserw pws na tragoudaw gt poli apla pote kanenas dn mou edeikse! Kserw oti Tha xreiastei arketo aima na xeithei Hahaha! Alla pistevw oti kapote Tha ftasw se poli Kalo epipedo! (h hxografish einai metria pros to xalia Kai prin kamposo kairo :/). Edw dn kserw Kala Kala ti thewrhtai h fwnh mou, mpasa Kai tetoia ennow!
neeckos:
Μπορείς να είμαι αυστηρός, ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά. Μια καλή φωνή σε κακή ηχογράφηση είναι μια καλή φωνή. Ολα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται. Ολοι μας με καθοδήγηση και δουλειά φτάνουμε σε ένα επίπεδο πολύ καλό. Κανένας μετά από χρόνια φωνητικής δεν φτάνει σε επίπεδο μοναδικότητας. Απλά μαθαίνεις να τραγουδάς σωστά. Και αυτό μετά από πολύ κόπο, χρόνο και μελέτη. Οι ιδιαίτερες φωνές έχουν το «κάτι» εκ γεννετής και με μαθήματα το απογειώνουν. Είναι άλλο πράγμα.
Σε ρώτησα τι καταλαβαίνεις εσύ όταν ακούς τον εαυτό σου. Ρυθμικά λάθη αναγνωρίζεις? Φάλτσα, λάθος τόνο, κακή προφορά αναγνωρίζεις? Το πότε και που έχει νόημα ο τονισμός της κάθε συλλαβής? Το πότε και που αναπνέεις? Κρατάς εσωτερικά έναν ρυθμό? Είσαι εντός αυτού? Κρατάς τις σωστές νότες τη σωστή στιγμή?
Ολα τα παραπάνω τα έχεις ως αντιπαραβολή με το πρωτότυπο τραγούδι? Σου φαίνεσαι να τα ακολουθείς?
Ολα αυτά θα στα μάθει εν καιρώ ένας δάσκαλος φωνητικής σίγουρα. Και εσύ θα καταφέρεις να φτάσεις ως ένα σημείο. Σίγουρα παράλληλα θα χρειαστείκ και ένα όργανο. Θα σε βοηθήσει.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν μικρά παιδιά που τα ακούς να τραγουδάνε για πρώτη φορά και τα έχουν όλα έμφυτα. Ετσι είναι η ρημάδα η φύση. Αλλους τους προικίζει και άλλους όχι. Αυτοί θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, άλλοι είναι και έτοιμοι για πίστα χωρις καν μαθήματα. Αλλοι πρέπει να ιδρώσουν και να μελετήσουν πολύ...