Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

"Άγνωστα" είδη μουσικής

(1/9) > >>

blue_jazz:
Δεν είμαι από αυτούς που αρέσκονται στο να βάζουν ταμπέλες στη μουσική. Προτιμώ το διαχωρισμό "καλή-κακή" μουσική, όσο αυτό είναι εφικτό. Ανοίγω αυτό το post για να ρωτήσω για κάποια είδη μου δεν πολυακούγονται στην Ελλάδα ή τουλάχιστον δεν τα ξέρω εγώ ή άλλοι συμforumίτες. Ελπίζω το ίδιο να κάνουν και άλλοι. Για αρχή θέλω όποιος μπορεί να με ενημερώσει σχετικά με την progressive και alternative rock και την acid jazz. Ποιοί παίζουν, τι παίζουν, που μπορώ να τους ακούσω σε ραδιόφωνο ή τηλεόραση, καμιά καλή πρόταση για cd κλπ.

inthewoods:
wraia thema alla.... otan les progressive twra ti ennoeis?apo to 70 mexri shmera?acid?gine ligo pio safhs se ayto pou psaxneis giati einai polu geniko  ;)

blue_jazz:

--- Παράθεση από: inthewoods στις 31/07/05, 18:18 ---wraia thema alla.... otan les progressive twra ti ennoeis?apo to 70 mexri shmera?acid?gine ligo pio safhs se ayto pou psaxneis giati einai polu geniko  ;)

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν και αλλάζει η μουσική όσο περνάνε τα χρόνια δεν νομίζω ότι αλλάζουν πολύ. Εννοώ η jazz παραμένει jazz, η rock rock κλπ. Μια γενική ιδέα.

inthewoods:
mia genikh idea?pali den katalabainw alla as kanw thn arxh....
progressive:ksekinhse thn dekaeia tou 70.Oi prwtoi progressivades htan oi pink floyd,camel,genesis,kansas,king crimson,eloy,renaissance kai polloi alloi....kapioi diskoi pou gia mena einai must apo ekeinh thn epoxh einai oloklhrh h diskografia twn pink floyd  :P kai to in the court of king crimson...to epitaph pou brisketai se ayto ton disko einai apla imnos...shmera iparxoun pampola prog sigkrothmata eite metal eite rock opws oi dream theater,oi pain of salvation,oi opeth....2 diskoi pou pragmatika einai klassikoi kai bghkan thn telaiytaia 5etia einai to lateralus twn tool (aggizei ta oria ths paranoias) kai to be twn pain of salvation......ayta pros to paron as sinexisei kapoios allos  :P ;D

schizm:
Στη θέση σου θα απευθυνόμουν κατευθείαν σε μια σειρά διαδικτυακών πηγών για να αντλήσω τις πληροφορίες που  θέλω. Ενδεικτικά προτείνω τα εξής:

1) Wikipedia: Σου παραθέτω το link "Musical Genre" που περιλαμβάνει μερικές από τις γνωστότερες. Στο τέλος της σελίδας θα δεις κι ένα link με την ονομασία "List of genres of music". Πατώντας σε αυτόν, αποκτάς πρόσβαση σε μια πλειάδα διαφορετικών μουσικών ειδών, καθώς και σε επεξηγήσεις για τα παρακλάδια τους.

2) Scaruffi: Το site ενός εξαιρετικού Ιταλού μουσικολόγου (κι όχι μόνο) που ασχολείται κυρίως με το rock μουσικό χώρο, αλλά περιλαμβάνει και ποικίλες αναφορές σε άλλα είδη.

3) Allmusic: Απαιτεί την ύπαρξη λογαριασμού (δωρεάν φυσικά) για να αποκτήσεις πρόσβαση στις πληροφορίες του, αλλά προσφέρει πολλές πληροφορίες και ιστορικά για τα διάφορα είδη, όπως και προτεινόμενη δισκογραφία.

Στα παραπάνω μπορείς να βρεις τα πάντα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση