Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μαγνήτες και ηλεκτρικά

ποιουs dimarzio να βαλω?

<< < (2/5) > >>

satrianidis:
faser μ εκανεs να βγαλω εναν απο την λιστα (d-sonic) αλλα να βαλω εναν αλλον air norton neck.  ;)
επισηs οι f-spaced ειναι για τιs κιθαρεs με floyd rose?
thanks!!!

metalmike:

--- Παράθεση από: satrianidis στις 31/07/09, 17:40 ---επισηs οι f-spaced ειναι για τιs κιθαρεs με floyd rose?
--- Τέλος παράθεσης ---

Ακριβως.

Serviani:
Για να είμαστε λίγο πιο ακριβείς είναι για όσες γέφυρες έχουν spacing παρόμοιο με ενός floyd rose.

@ satrianidis για τι κιθάρα προορίζεις τους μαγνήτες;

@ faser αγορίνα ο neck μαγνήτης της JP δεν είναι air norton αλλά είναι πάρα πολυ κοντά,το αναφέρω γιατί τον είχα δοκιμάσει παλιότερα στην κιθάρα και είδα τις διαφορές,τα πρίμα που του λείπουν τα είχε,κοινώς λίγο περισσότερο clarity.

satrianidis:

--- Παράθεση από: metalmike στις 31/07/09, 20:05 ---
--- Παράθεση από: satrianidis στις 31/07/09, 17:40 ---επισηs οι f-spaced ειναι για τιs κιθαρεs με floyd rose?
--- Τέλος παράθεσης ---

Ακριβως.

--- Τέλος παράθεσης ---
δηλαδη εναs f spaced δεν μπαινει σε κιθαρα με σταθερο bridge?η το αντιθετο?

faser:
Στις κιθάρες με floating bridge (δηλαδή όχι fixed, τύπου Strat), η απόσταση μεταξύ των χορδών αμέσως μετά την γέφυρα και κατευθυνόμενοι προς τα κλειδιά, είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις κιθάρες με fixed bridge.. Αυτό σημαίνει ότι στη περιοχή εκείνη, απαιτείται ο μαγνήτης να έχει τα polepieces (τα μαγνητάκια του κατά το κοινώς λεγόμενο) σε μεγαλύτερη απόσταση το ένα από το άλλο για να "πέφτουν" ακριβώς από κάτω από τις χορδές.. Ένας μαγνήτης f-spaced υποτίθεται ότι έχει τοποθετημένα τα polepieces του ακριβώς από κάτω από τις χορδές σε κιθάρες με floating bridges.. Όπως καταλαβαίνεις, καθώς οι χορδές "διατρέχουν" την κιθάρα με κατεύθυνση από τη γέφυρα προς τα κλειδιά και δεδομένου ότι τα neck nuts είναι λίγο-πολύ στάνταρ διαστάσεων, η απόσταση των χορδών πάνω από τον neck pickup είναι σχεδόν ίδια σε κιθάρες με fixed και floating γέφυρες.. Βέβαια υπάρχει και εκεί μια εξαίρεση στον κανόνα, που λέει ότι αν το neck nut είναι κάποιων διαστάσεων και πάνω (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά μπορώ να το βρω και να επανέλθω) χρειάζεται και f-spaced μαγνήτης και στη neck θέση..

As a rule of thumb, αν έχεις κιθάρα με floating bridge, χρειάζεσαι f-spaced στην bridge position και κατά 75% κανονικό μαγνήτη στη neck position.. Παρόλα αυτά, για να λύσεις το "μυστήριο" του neck μαγνήτη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις (από το να μετράς με χάρακες χιλιοστά στο neck nut) είναι να μπεις στο google και να βάλεις το μοντέλο της κιθάρας σου και τις λέξεις "neck pickup f-spaced or normal" ή κάτι παρεμφερές.. Αν μιλάμε για κάποιο γνωστό μοντέλο κιθάρας, οι πιθανότητες είναι να έχουν ασχοληθεί αρκετοί με αυτό το "δίλημμα" και να βρεις την απάντηση σε δευτερόλεπτα.. Ελπίζω να βοήθησα..

Edit: Σωστή παρατήρηση από τον Serviani ;).. O μαγνήτης της MM θεωρείται custom αλλά είναι πάρα πολύ κοντά στον Air Norton..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View