Ειδικά θέματα > Μετατροπές, βλάβες, συντήρηση, κατασκευές

Routing μαγνητών σε Player Stratocaster

(1/1)

AnimaPura:
Καλησπέρα σε όλους,

Μια γενική ερώτηση για MIM Fender Stratocasters. Εάν έχουμε μια τέτοια κιθάρα με διαμόρφωση HSS, το routing που γίνεται στο σώμα για τον humbucker επιτρέπει την μόντα ενός μονοπήνιου με ανάποδη κλίση, a la Hendrix; Ρωτώ γιατί κοιτώ μια https://shop.fender.com/en-GR/electric-guitars/stratocaster/player-stratocaster-hss/0144522581.html με HSS και θα ήθελα να κάνω την συγκεκριμένη μετατροπή για τον μαγνήτη της γέφυρας.

BitCollector:
Με βάση τις φωτό και με εκτίμηση με το μάτι, μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα. Πώς θα είναι η κιθάρα όμως; Θα βάλεις άλλο Pickguard ή θα ανοίξεις τρύπες στο υπάρχον για να βιδωθεί ο μονός;

AnimaPura:

--- Παράθεση από: BitCollector στις 14/04/21, 22:05 ---Με βάση τις φωτό και με εκτίμηση με το μάτι, μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα. Πώς θα είναι η κιθάρα όμως; Θα βάλεις άλλο Pickguard ή θα ανοίξεις τρύπες στο υπάρχον για να βιδωθεί ο μονός;

--- Τέλος παράθεσης ---
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δεν ήμουν σίγουρος εάν υπήρχε χώρος για τον μονοπήνιο επειδή μπαίνει λοξά.

Θα το κάνω με pickguard για αποφυγή μονίμων τρυπημάτων. Υπάρχουν έτοιμα με την ανάποδη κλίση, τώρα το θέμα είναι να τα βρω από κάπου στην Ευρώπη!

BitCollector:
Το ότι μπαίνει λοξά νομίζω ότι βοηθάει γενικά, μιας και η διαγώνιος είναι πάντοτε μεγαλύτερη από τις πλευρές. Με βάση τις φωτό και βλέποντας το ορατό κομμάτι του μονού (πάνω από το pickguard), φαίνεται να χωράει. Ίσως όμως δε βολέψουν τα «αυτάκια» που έχουν οι μονοί στα άκρα για να μπαίνει η βίδα (γύρω στα 8 χιλ. από κάθε πλευρά είναι όπως βλέπω σε έναν παλιό Fender που έχω πρόχειρο). Αλλά αφού θα μπει pickguard έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι πρόβλημα να ροκανίσεις λιγάκι το ξύλο, αν χρειαστεί.

AnimaPura:
Κατάλαβα τι εννοείς, ευχαριστώ και πάλι!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View