Καλλιτεχνικές μας δημιουργίες > Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Κατοχύρωση στίχων
Βραζίλης:
--- Παράθεση από: giteana στις 05/03/05, 19:14 ---δεν ξέρω, ούτε κι εκείνος ήξερε, αν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο, να παραποιηθεί δηλαδή η ημερομηνία ποσταρίσματος κάποιου κειμένου, κομματιού κ.ο.κ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, είναι δυνατόν να παραποιηθεί. Όπως και η σφραγίδα ταχυδρομείου φαντάζομαι. Γι'αυτό μετά ρώτησα για τους μάρτυρες. Αν πιστοποιήσουν κάποιοι το πότε έγινε οτι δημοσίευση, ίσως αρκεί. Βέβαια, το ίδιο μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος, με ψευδομάρτυρες.
Fteo:
Αφου μπορουμε να κατοχυρωσουμε στιχους με τη δημοσιευση τους εδω, γιατι δεν γινεται το ιδιο κ με τη μουσικη?
Καρχαρίας:
--- Παράθεση από: Fteo στις 31/03/05, 16:49 ---Αφου μπορουμε να κατοχυρωσουμε στιχους με τη δημοσιευση τους εδω, γιατι δεν γινεται το ιδιο κ με τη μουσικη?
--- Τέλος παράθεσης ---
Ποιος είπε ότι μπορείς?
Ο Νέος Κιθαρωδός:
--- Παράθεση από: Καρχαρίας στις 07/03/05, 08:51 ---Βασίλη οι νόμοι είναι τόσο παλιοί που δεν προβλέπουν καν την ύπαρξη ενός cd, εσύ θες να αποδήξεις την κατοχύρωση σου με την ημερομηνία που θα υπάρχει στον server?
--- Τέλος παράθεσης ---
Το έχω πει τόσες φορές και θα το πω άλλες τόσες: Δεν είναι η ημερομηνία στον σέρβερ που αποδεικνύει. Αυτή μπορεί να παραποιηθεί, όπως μπορεί να παραποιηθεί και το οποιοδήποτε χαρτί. Αυτό που αποδεικνύει είναι οι μάρτυρες που διάβασαν τους στίχους στο site, εμείς, εσείς και όλοι οι επισκέπτες, και που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι πράγματι δημοσιεύτηκαν την τάδε μέρα από το τάδε άτομο.
vst@vros:
Εγω αν και δεν το εχω ψαξει παρα πολυ πιστευω πως αν καποιος θελει να κλεψει ...μπορει να το κανει ακομη και αν το εχεις κατοχυρώσει...
δηλαδη ας αναφερω ενα παραδειγμα, ας πουμε οτι εστειλα στιχους στο κιθαρα..και ειναι καλοι και εμπορικοι και μπορουν να μελλοποιηθουν και να ''πουλησουν'' (πιστευω ο τυπος που θα εκλεβε για να πουλησει θα το εκανε)... Αν λοιπον ο τυπος αυτος παρει μερικα απο τα στιχακια και τα ''χτενισει'' ''κοψει -ραψει'' τοτε παρουσιαζει θεωρητικα ενα αλλο κειμενο... και θα ισχυριστει...οτι ειναι δικο του ..εξαλλου τοσα τραγουδια εχουν τις ιδιες εννοιες λεξεις..κτλ
Ομοιως σε μουσικο θεμα παρει τα ποιο δυνατα μερη του τα τροποποιήσει ελαφρως και τα ενορχηστρώσει διαφορετικα θα ειναι ενα αλλο θεμα..(αυτο το εχω κανει με δικο μου τραγουδι δηλαδη αντεγραψα ενα δικο μου... ετσι οπως θα εκανε καποιος κακοβουλος).
Σε αυτη την περιπτωση αν αντιπαραθεσεις σε εναν αγνωστο τα δυο τραγουδια θα σου πει οτι μοιαζουν...αλλα ''νομικα'' ειναι διαφορετικα...αφου δεν ειναι πληρως ταυτοσημα..ΧΕ ΧΕ....
Καπως ετσι πιστευω οτι εχουν τα πραγματα...γι αυτο δημοσιευεται αφοβα οτι εχετε και μην καθεστε και πληρωνεται χρηματα...
Εγω τι κανω...οταν φτιαχνω ενα τραγουδι... ανοιγω την τηλεοραση στεινω την καμερα απεναντι ωστε να φαινεται οτι δεν υπαρχει βιντεο... παιζει το τραγουδι απο το στερεοφωνικο και εγω κανω συνεχως ζαπινγκ στην τηλεοραση και αναφερω σχετικα... η καμερα γραφει ηχο και εικονα (ημερ/νια)...
Βεβαια δεν θεωρω οτι ειναι αξιοπιστο πειστηριο αλλα αν ποτε δημοσιευσω κατι και μου κλεψουν θα παω στο ALTER και θα δωσω την κασετα ετσι για χαβαλε...γιατι ξερω τιποτε δεν θα κερδισω...Απλως αν αυτο συμβει και οντως το προβαλει καποιο καναλι θα αποκτησω δημοσιότητα ΧΑ ΧΑ ΧΑ που κατι ειναι και αυτο...για εναρξη...(Α...ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ)
Λοιπον σας ειπα τον τροπο να γινεται διασημοι συνθετες -στιχουργοι....ΘΕΛΩ 10% επι των κερδων σας..
Και τωρα σοβαρα..αν καποιος εχει να μου πει κατι πανω σε αυτα ας το κανει γιατι ισως να ειμαι λαθος...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση