Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Ενισχυτές
Πως να ρωτήσω καλύτερα "Τι Ενισχυτή να πάρω?"
adr1anos:
--- Παράθεση από: Kosthrash στις 21/05/13, 14:36 ---
--- Παράθεση από: kostas80 στις 21/05/13, 13:04 ---
--- Παράθεση από: kkmspm στις 20/05/13, 18:54 --- Ξέρω ακριβώς τι θέλω αλλά δεν έχω λεφτά να το αποκτισω.... ::)
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εγω εκεί είμαι αλλά δεν υπάρχει τρόπος βοήθειας δυστυχώς ::)
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι' όμως... "Μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε μια πιο προσιτή οικονομικά εναλλακτική λύση?" ;)
--- Τέλος παράθεσης ---
πχ φουστίτσα και Συγγρού 'kind of thing?.. :roll
Kosthrash:
:roll :roll :roll :roll
Αδριανέ με παρεξήγησες, δεν μίλαγα για τον τρόπο που θα μαζευτουν τα λεφτά ;D αλλά για εναλλακτικό gear (πιο φθηνό από το "ποθητό μηχάνημα") με παραπλήσια ηχητικά αποτελέσματα, πχ τα πεταλάκια της AMT από τη σειρά Legend amp series - αντί για τον real amp που εξομοιώνουν:
http://www.amtelectronics.com/products/la-2_guitar_preamp_series/
ή φυσικά για καλές λύσεις amp modeling.
elrich:
Ποοοολύ καλό πραγματικά το άρθρο. Βέβαια θα προσέθετα ένα στάδιο ΠΡΙΝ το πρώτο, με τις εξής απλές ερωτήσεις:
1. Ξέρεις να παίζεις κιθάρα?
2. Είσαι σίγουρος?
Αν έχεις απαντήσει ναι στα δύο παραπάνω συνέχισε:
3. Στο έχουν πει και άλλοι ή το συμπέρανες μόνος σου?
Αν απαντήσεις ναι, συνέχισε:
4. Θεωρείς ότι ο κακός σου ενισχυτής είναι αποκλειστικά η αιτία που ακούγεσαι χάλια, η τέλωσπάντων όπως θα ήθελες?
Αν απαντήσεις ναι με αρκετή σιγουριά, συνέχισε στο στάδιο 1, αλλιώς ξαναπήγαινε στην πρώτη ερώτηση.
-------------------------------------------------------------------------------------
Όλο το ερωτηματολόγιο θα μπορούσε να είναι σε στυλ φιδάκι (το γνωστό επιτραπέζιο) που σε ανεβάζουν σκάλες και σε καταπίνουν φίδια
;D ;D ;D ;D
the bard:
--- Παράθεση από: elrich στις 22/05/13, 01:24 ---Ποοοολύ καλό πραγματικά το άρθρο. Βέβαια θα προσέθετα ένα στάδιο ΠΡΙΝ το πρώτο, με τις εξής απλές ερωτήσεις:
1. Ξέρεις να παίζεις κιθάρα?
2. Είσαι σίγουρος?
Αν έχεις απαντήσει ναι στα δύο παραπάνω συνέχισε:
3. Στο έχουν πει και άλλοι ή το συμπέρανες μόνος σου?
Αν απαντήσεις ναι, συνέχισε:
4. Θεωρείς ότι ο κακός σου ενισχυτής είναι αποκλειστικά η αιτία που ακούγεσαι χάλια, η τέλωσπάντων όπως θα ήθελες?
Αν απαντήσεις ναι με αρκετή σιγουριά, συνέχισε στο στάδιο 1, αλλιώς ξαναπήγαινε στην πρώτη ερώτηση.
-------------------------------------------------------------------------------------
Όλο το ερωτηματολόγιο θα μπορούσε να είναι σε στυλ φιδάκι (το γνωστό επιτραπέζιο) που σε ανεβάζουν σκάλες και σε καταπίνουν φίδια
;D ;D ;D ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστο το σκεπτικο σου αλλα προσωπικα ο εξοπλισμος που "δεν μου αξιζε" με βοηθουσε παντα βελτιωνομαι παικτικα (τεχνικη) και πνευματικα (εμπνευση). ;)
adr1anos:
--- Παράθεση από: the bard στις 23/05/13, 08:01 ---Σωστο το σκεπτικο σου αλλα προσωπικα ο εξοπλισμος που "δεν μου αξιζε" με βοηθουσε παντα βελτιωνομαι παικτικα (τεχνικη) και πνευματικα (εμπνευση). ;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν αναφέρθηκε κανείς στο αν "αξίζει" σε κάποιον ένας καλός ενισχυτής, παρά μόνο στο (διαφορετικό) γεγονός ότι πολλές φορές από λιγότερο επαΐοντες οι ενισχυτές βαφτίζονται οι φταίκτες για αποτελέσματα που είναι καθαρά απόρροια κακής τεχνικής.
Έχεις όμως δίκιο και μου δίνεις όμως καλή πάσα, μιας και μιλάμε για την αγορά ενισχυτών να τοποθετηθώ ανοικτά στο θέμα, με ένα κείμενο που πόσταρα πρόσφατα αλλά εδώ είναι περισσότερο συναφής η παρουσία του:
"Διαφωνώ καθέτως ότι καλά όργανα χαραμίζονται στα χέρια λιγότερο επαϊόντων καθώς είμαι τελείως κατά του σκεπτικού ότι τα καλά όργανα σε όποιο τομέα και να είναι, ανήκουν αποκλειστικά στους γνώστες. Πιστεύω ότι από την στιγμή που κάποιος είναι σε θέση να αποκτήσει κάτι καλό και προτίθεται να πληρώσει την επιθυμία του αυτή με λεφτά που έβγαλε με τον κόπο του, δικαιούται να πάρει και να απολαμβάνει με όποιο τρόπο επιλέγει ο ίδιος, το καλύτερο όργανο που μπορεί να αποκτήσει."
..και φυσικά αναφέρομαι και στους ενισχυτές και όλο τον προσωπικό εξοπλισμό κάθε ενός.
Επιμύθιο: αν σας γεμίζει η μουσική, αγοράστε τον καλύτερο ενισχυτή που σας επιτρέπει η οικονομική σας περίσταση, είναι σίγουρο ότι η επιπλέον ποιότητα θα σας βοηθήσει να ασχοληθείτε, θα σας εμπνεύσει να εκφραστείτε και θα σας προσφέρει χαρά και απόλαυση, έστω και αν δεν έχετε -ακόμα- το αισθητήριο να καταλάβετε σε όλη την έκταση της την ποιότητα που παρέχει.
ΜΗΝ το κάνετε, αν το κίνητρο σας δεν είναι ξεκάθαρο, αν δεν σας πολυαρέσει η κιθάρα, αν δεν ξέρετε ότι θέλετε να ασχοληθείτε εκ βαθέων, αν θέλετε να κάνετε επίδειξη σε άλλους, ή επειδή πήρε ο Κωστάκης και ζηλέψατε.. θα πετάξετε τα λεφτά σας.
Οι αγγελίες είναι γεμάτες με ενισχυτές χιλιάδων ευρώ όπου αναγράφεται "ελάχιστα παιγμένος μέσα στο σπίτι.."!!..
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση