Το Στέκι των Κιθαρωδών

Περι μουσικής => Μουσικά νέα και συζητήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: Uriah στις 31/10/17, 23:01

Τίτλος: Συγκρότηση ηχοσυστηματος
Αποστολή από: Uriah στις 31/10/17, 23:01
Συμφορουμιτες καλησπερα. Μεγάλο μερος της ενασχολησης μας με τη μουσικη εχει να κάνει με την αναπαραγωγή  και την ακροαση της. Θελω να στησω ενα στερεοφωνικό συγκροτημα (δεν ξερω καν αν τα λέμε ετσι ακομα) ποιοτικό και διαχρονικο. Τα χρονια που ασχολιομουν με το αθλημα, ειχα φτιαξει καποιους ενισχυτες μονος μου και ειχα στησει επισης 3 συστήματα. Ενα της  Sansui, ενα yamaha κι ενα ακομα onkyo. Πολλες λεπτομερειες δεν θυμαμαι, οι ενισχυτες ειχαν αρκετες εξοδους για ηχεία, ηταν πανω απο 150W και παντα επελεγα και μια φετα equalizer ξεχωριστα. Εχω να ασχοληθω πολλα χρονια, μια 15ετια σιγουρα, και η αληθεια ειναι πως ειμαι χαμένος. Κυριως θελω μια βοήθεια στην επιλογη ηχείων και φυσικα στους ενισχυτες. Βλεπω πολλους ενισχυτες home Cinema  και ηχεία που δεν βγαζω ακρη αν μπορω να τους χρησιμοποιησω για μουσικη. Θελω μια αποδοση ενισχυτη τουλαχιστον 100W, ηχεια που να μην φυσάνε σε χαμηλές εντασεις και να μην παραμορφώνουν ψηλα και ενα καλο equalizer. Ειμαι της πσλια σχολης κσι προτιμαω να παρω χωριστα τα κομματια και να φτιαξω κατι που θελω και τα ετοιμα πακέτα των υπερκαταστηματων. Με 1000 ευρω μπορω να παρω κατι αξιολογο; Ενισχυτη, ζευγος ηχεια, equalizer?
Τίτλος: Απ: Συγκρότηση ηχοσυστηματος
Αποστολή από: Kasey00 στις 03/02/20, 22:08
Συμφορουμιτες καλησπερα. Μεγάλο μερος της ενασχολησης μας με τη μουσικη εχει να κάνει με την αναπαραγωγή  και την ακροαση της. Θελω να στησω ενα στερεοφωνικό συγκροτημα (δεν ξερω καν αν τα λέμε ετσι ακομα) ποιοτικό και διαχρονικο. Τα χρονια που ασχολιομουν με το αθλημα, ειχα φτιαξει καποιους ενισχυτες μονος μου και ειχα στησει επισης 3 συστήματα. Ενα της  Sansui, ενα yamaha κι ενα ακομα onkyo. Πολλες λεπτομερειες δεν θυμαμαι, οι ενισχυτες ειχαν αρκετες εξοδους για ηχεία, ηταν πανω απο 150W και παντα επελεγα και μια φετα equalizer ξεχωριστα 9apps (https://9apps.ooo/download/). Εχω να ασχοληθω πολλα χρονια, μια 15ετια σιγουρα, και η αληθεια ειναι πως ειμαι χαμένος. Κυριως θελω μια βοήθεια στην επιλογη ηχείων και φυσικα στους ενισχυτες. Βλεπω πολλους ενισχυτες home Cinema  και ηχεία που δεν βγαζω ακρη αν μπορω να τους χρησιμοποιησω για μουσικη. Θελω μια αποδοση ενισχυτη τουλαχιστον 100W, ηχεια που να μην φυσάνε σε χαμηλές εντασεις και να μην παραμορφώνουν ψηλα και ενα καλο equalizer. Ειμαι της πσλια σχολης κσι προτιμαω να παρω χωριστα τα κομματια και να φτιαξω κατι που θελω και τα ετοιμα πακέτα των υπερκαταστηματων. Με 1000 ευρω μπορω να παρω κατι αξιολογο; Ενισχυτη, ζευγος ηχεια, equalizer?

Εάν μπορείτε να αποτρέψετε την αποκοπή του ενισχυτή (χρησιμοποιώντας έναν περιοριστή), χρησιμοποιήστε έναν ενισχυτή ισχύος που παρέχει 2 έως 4 φορές τα ηχεία συνεχούς ισχύος ανά κανάλι. Αυτό επιτρέπει 3 έως 6 dB της κεφαλής για κορυφές στο ηχητικό σήμα. Τα ηχεία είναι κατασκευασμένα για να χειρίζονται αυτές τις βραχυπρόθεσμες κορυφές. Εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε τον ενισχυτή ισχύος από το σχίσιμο (ας πούμε, δεν έχετε περιοριστή και το σύστημα είναι υπερβολικό ή πηγαίνει σε ανατροφοδότηση), η ισχύς του ενισχυτή θα πρέπει να ισούται με τη συνεχή ισχύ των ηχείων.
Τίτλος: Απ: Συγκρότηση ηχοσυστηματος
Αποστολή από: chriskk στις 04/02/20, 16:27
Ευχαριστώ για το tip !
Τίτλος: Απ: Συγκρότηση ηχοσυστηματος
Αποστολή από: flisterseven στις 07/02/21, 21:25
Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ενός συστήματος ήχου;